Home » , » Βίαζαν παιδιά μπροστά στις μανάδες τους!

Βίαζαν παιδιά μπροστά στις μανάδες τους!

Από giorgis , Κυριακή 24 Μαΐου 2009 | 3:45 π.μ.

Αμερικάνικα «κατορθώματα» στο Ιράκ
Βίαζαν παιδιά μπροστά στις μανάδες τους!

Η δεύτερη σειρά φωτογραφιών και βίντεο, που υποτίθεται ότι ο Ομπάμα θα επέτρεπε να «βγουν στη φόρα» από το κολαστήριο του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ, απαγορεύτηκε να δημοσιοποιηθεί.
Τα ντοκουμέντα ήταν τόσο σοκαριστικά που ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος ανησυχούσε ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα έθετε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια!

Προφανώς θα δημιουργούσε τέτοιο θόρυβο και θα προκαλούσε τέτοια οργή που σε μια περίοδο που ο Ομπάμα ρίχνει το βάρος στον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, θα ήταν ένας ισχυρός κόλαφος για την αμερικάνικη πολιτική. Θα ήταν ένα πλήγμα πιο ισχυρό από αυτό που δέχτηκε η εικόνα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού πριν από πέντε χρόνια, όταν βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα βασανιστήρια.
Γι’ αυτό και δεν τους συμφέρει να βγουν στο φως της δημοσιότητας τέτοια ντοκουμέντα.

Διαβάζοντας τα όσα δήλωσε ο ερευνητής Seymour Hersh, σε ομιλία του σε συνέδριο της Αμερικάνικης Ενωσης για τα Πολιτικά Δικαιώματα (ACLU - American Civil Liberties Union) ανατριχιάζεις και μόνο στην ιδέα τέτοιων βασανιστηρίων:
«Μερικά από αυτά που συνέβησαν δεν τα γνωρίζετε. Στα βίντεο είναι γυναίκες εκεί. Μερικοί από εσάς ίσως να έχετε διαβάσει ότι περνούσαν γράμματα, μηνύματα στους άντρες τους…Οι γυναίκες περνούσαν μηνύματα που έλεγαν: "Σε παρακαλώ έλα να με σκοτώσεις γι’ αυτά που γίνονται".
Βασικά αυτά που έγιναν φαίνονται καταγεγραμμένα σε ορισμένες περιπτώσεις που αυτές οι γυναίκες είχαν συλληφθεί μαζί με νεαρά παιδιά.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι οι στριγκλιές των αγοριών που σοδομίζονταν (σ.σ. από τους αμερικάνους στρατιώτες) με τις κάμερες να γράφουν».

Οι Αμερικάνοι φαντάροι βίαζαν τα παιδιά μπροστά στις μανάδες τους για να πετύχουν κατασκευασμένες «ομολογίες»!

Σύμφωνα με δικηγόρο της ACLU, που επικαλείται το περιοδικό Time (11/5/09), «αυτές οι φωτογραφίες δίνουν οπτική απόδειξη ότι η κακομεταχείριση κρατουμένων από αμερικάνικο προσωπικό δεν ήταν μεμονωμένα αλλά εκτεταμένα περιστατικά, που ξεπερνούν τους τοίχους του Αμπού Γκράιμπ».
Το αμερικάνικο Πεντάγωνο έχασε τη δικαστική μάχη για να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση αυτών των ντοκουμέντων.
Η μοναδική ελπίδα του ήταν ο Ομπάμα, ο οποίος δεν απογοήτευσε τους στρατοκράτες και έσπευσε να ανατρέψει την απόφαση των δικαστηρίων που επέτρεπαν τη δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων, απαγορεύοντάς την τελικά.
Ετσι, η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» υποτάχθηκε στις πολιτικές ανάγκες του «ανανεωτή» Ομπάμα!


Εφημερίδα "Κόντρα"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger