Home » , » Μπίζνες και ΚΚΕ

Μπίζνες και ΚΚΕ

Από giorgis , Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 | 6:48 μ.μ.

Πολύ καλά κάνει ο «Ριζοσπάστης» και τα «χώνει» χοντρά σ’ αυτούς που μιλούν ότι το ΚΚΕ δεν έχει διαφάνεια στα οικονομικά του:

"Οι «ψιθυρολόγοι» όσον αφορά στα οικονομικά του ΚΚΕ, πότε θα μας εξηγήσουν πόσες «μίζες» πήραν από τη «Ζήμενς»;
Οι λασπολόγοι, που αναζητούν τη «διαπλοκή» στο ΚΚΕ (!), πότε θα μας απαντήσουν για το «πόθεν» των χλιδάτων προεκλογικών κέντρων των υποψηφίων τους και για τις φαραωνικές προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων τους;
Οι προβοκάτορες που αναζητούν τη φοροδιαφυγή στο ΚΚΕ (!), πότε θα εισπράξουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια της φοροδιαφυγής των πλουτοκρατών και τα 4 δισ. της (βεβαιωμένης) εισφοροδιαφυγής μόνο στο ΙΚΑ;", τονίζει ο Ν. Μπογιόπουλος στον σημερινό «Ριζοσπάστη».

Οντος η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Και επειδή δεν θέλουμε να επαναλάβουμε δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ, που αποχώρησαν το 1989 για να ιδρύσουν το ΝΑΡ για τις οικονομικές δοσοληψίες αυτού του κόμματος, αρκούμαστε να παραθέσουμε ένα άρθρο απ’ την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κόντρα»:

Περισσός ΑΕ
Ευάλωτος από τις μπίζνες

Πάγκαλος κόβει Καρατζαφέρης ράβει και η ηγεσία του Περισσού αμύνεται απεγνωσμένα, για να μη φορέσει το στενό κορσέ που της ετοιμάζουν. Ομως, έτσι που τα κατάφερε, είναι πια εγκλωβισμένη σε μια καθόλου αποτελεσματική άμυνα. Οχι μόνο γιατί δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, αλλά γιατί με την επιχειρηματική της δράση, την οποία αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες «εν κρυπτώ και παραβύστω», είναι έκθετη σε κάθε κατηγορία. Ακόμα και σε ψεύτικες κατηγορίες. Ποιος μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, όταν ένα κόμμα διατηρεί μεγάλες και μικρές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ συχνά-πυκνά έχει οικονομικές δοσοληψίες με τον κρατικό κορβανά;

Βγήκε, για παράδειγμα, ο Καρατζαφέρης και αποκάλυψε ότι πρόσφατα ο Περισσός πήρε μέσω ΟΠΑΠ 250 εκατ. ευρώ για τη διάσωση των αρχείων του κόμματος, τα οποία όμως είχαν πάθει ζημιά από πλημμύρα το 1994. Εκείνο που ίσως δεν ξέρει (ή το ξέρει και το κράτησε γι’ αργότερα) ο Καρατζαφέρης είναι πως το 1994 κανένας πολίτης δεν αποζημιώθηκε για τις τεράστιες ζημιές από το ξεχείλισμα του Ποδονίφτη, εκτός από τον Περισσό, που πήρε μπόλικο παραδάκι από το κράτος και φυσικά δεν ξεσήκωσε κανένα κίνημα διεκδίκησης αποζημιώσεων από τον υπόλοιπο κόσμο. Ερχονται σήμερα και παίρνουν κι άλλα λεφτά, πάλι για τα αρχεία. Ο Καρατζαφέρης έκρυψε ότι τα λεφτά είναι για τη στέγαση των αρχείων, απάντησε ο «Ριζοσπάστης»! Αυτό είναι το θέμα ή ότι παίρνουν τα εκατομμύρια με τη σέσουλα από το κράτος; Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι το παράδειγμά τους έχουν ακολουθήσει και τα άλλα αστικά κόμματα, τα οποία «ρουφάνε» μπόλικο ζεστό κρατικό χρήμα, τάχα για τις έρευνες που κάνουν τα Ινστιτούτα τους (για να μη μιλήσουμε για το κλαμπ των «Ιδρυμάτων» των πρώην πρωθυπουργών, στο οποίο τελευταία προστέθηκε και ο Σημίτης, όπως αποκαλύψαμε πριν μερικές εβδομάδες).

Τι απάντησε η Παπαρήγα στις κατηγορίες για κρατικές επιχορηγήσεις; Οτι θα μπορούσαν να φτιάξουν εταιρία για τα αρχεία και να πάρουν χρηματοδότηση από την ΕΕ, αλλά δεν το έκαναν! Δηλαδή, καμαρώνουν ότι δεν τα πήραν από την ΕΕ αλλά από το ελληνικό κράτος!
Οσο για τις κατηγορίες για την επιχειρηματική δράση του Περισσού, οι απαντήσεις ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Είπε η Παπαρήγα την περασμένη Δευτέρα: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ θα ήθελε και μακάρι να μπορούσε να είχε επιχειρήσεις, αλλά κυρίως έχει εκδοτικές στον ιδεολογικό τομέα και μέσα ενημέρωσης για την προπαγάνδα. Αυτές δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Τις ταΐζεις, δε σε ταΐζουν». Τόσα μεγάλα ψέματα μέσα σε λίγες λέξεις.

Καταρχάς, ο Περισσός είχε σωρεία επιχειρήσεων, οι οποίες έπεσαν έξω όταν κατέρρευσε το στρατόπεδο του παλινορθωμένου καπιταλισμού και γκρεμίστηκαν όλα τα φιλικά του καθεστώτα. Μάλιστα, όταν αποχώρησε μια μεγάλη ομάδα στελεχών για να συμμετάσχει στον ενι-αίο ΣΥΝ, παρά τις βρισιές με τις οποίες τους έλουζαν καθημερινά, κάθησαν μαζί τους και μοίρασαν τις επιχειρήσεις, γιατί πολλά απ’ αυτά τα στελέχη είχαν μετοχές. Το δεύτερο μεγάλο ψέμα είναι ότι οι σημερινές εκδοτικές επιχειρήσεις «μπαίνουν μέσα». Μπορεί να «μπαίνουν μέσα» τα ΜΜΕ («Ριζοσπάστης» και 902), όμως η «Τυποεκδοτική» είναι μια ανθούσα καπιταλιστική επιχείρηση, η μεγαλύτερη στο χώρο των εκτυπώσεων στην Ελλάδα. Πήρε αυτή η επιχείρηση κρατική επιχορήγηση για να αγοράσει και να επεκτείνει το πρώην εργοστάσιο του «Κολλάρου» στο Κρυονέρι; Πόσες άλλες επιχορηγήσεις έχει πάρει; Γιατί δεν ενημερώνουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό; Με τι μούτρα καταγγέλλουν τους άλλους καπιταλιστές για τις επιχορηγήσεις που παίρνουν από το κράτος, όταν αυτοί κάνουν το ίδιο;

Είπε ακόμη η Παπαρήγα: «Υπάρχει εκδοτική επιχείρηση του Κόμματος που έχει πελάτες και ο πελάτης έρχεται και λέει "σου δίνω να τυπώσεις". Δεν κατάλαβα, οι επιχειρήσεις που είχαν παραδείγματος χάρη ή που έχουν τα άλλα κόμματα, όταν έρθει ένας πελάτης, δεν τον παίρνουν; Ερχεται ένας πελάτης και λέει "θέλω να μου τυπώσεις αυτά". Εγώ μπορούσα να φέρω και λεπτομέρειες και για διαγωνισμούς και τέτοια, αλλά δεν απολογούμαστε σε αυτούς». Εμείς θα θέλαμε πραγματικά να μας φέρει λεπτομέρειες για διαγωνισμούς. Επειδή η Παπαρήγα δεν το έκανε, με το ευφυολόγημα ότι «δεν απολογούνται σ’ αυτούς», ρωτάμε: είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Καρατζαφέρης, ότι πήραν μεγάλη δουλειά από τον ΟΠΑΠ με απευθείας ανάθεση; Σημασία δεν έχει ποιος λέει κάτι, αλλά αν αυτό είναι αλήθεια. Και διάψευση δεν ακούσαμε. Αντίθετα, ακούσαμε τις κουτοπονηριές περί πελατών που πάνε και ζητούν μια εκτυπωτική δουλειά! Εδώ μιλάμε για τον ΟΠΑΠ, δηλαδή για μια κρατική επιχείρηση. Με τι μούτρα καταγγέλλει ο Περισσός τους διάφορους «νταβατζήδες» και εργολάβους, όταν κάνει το ίδιο, παίρνοντας με αφανείς διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις κρατικές δουλειές για τις επιχειρήσεις του;

Πάγκαλος, Καρατζαφέρης και σία ξέρουν ότι οι μπίζνες και οι μουλωχτές δοσοληψίες του Περισσού με το κράτος καθιστούν ευάλωτη την ηγεσία του. Γι’ αυτό επιμένουν και το απολαμβάνουν μάλιστα. Οσο ο Περισσός θα απαντά με γενικόλογες κραυγές περί αντικομμουνισμού και λάσπης τόσο αυτοί θα επιμένουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger