Home » » Επιτέλους μια ΝΙΚΗ των εργατών

Επιτέλους μια ΝΙΚΗ των εργατών

Από giorgis , Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 | 2:21 μ.μ.

Επιτέλους υπήρξε και ένας εργατικός αγώνας νικηφόρος! Μακριά και ενάντια στους συμβιβασμένους εργατοπατέτες της ΓΣΕΕ οι εργάτες της σαπωνοποιείας στο εργοστάσιο «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» απέδειξαν ότι οι αγώνες που είναι σωστά οργανωμένοι, και δυναμικοί μπορεί να φέρουν αποτελέσματα.

Οι εργοδότες με πρόσχημα την κρίση είχαν αποφασίσει 9 απολύσεις.

Οι εργάτες μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, αντέδρασαν δυναμικά.

Με το σύνθημα ή όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα προχώρησαν στις κινητοποιήσεις τους. Περιφρούρησαν την απεργία τους, έφτιαξαν απεργιακό ταμείο, έδωσαν ανυποχώρητο καθημερινό αγώνα για 70 ολόκληρες ημέρες.

Η εργοδοσία βρέθηκε σε αδιέξοδο, αφού ούτε οι –αναμενόμενες- δικαστικές διώξεις, ούτε η προσπάθεια εκφοβισμού των εργατών, ούτε οι προσλήψεις απεργοσπαστών είχαν αποτέλεσμα μπροστά στην ενότητα και αποφασιστικότητα των απεργών.

Οι εργάτες του «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» μάτωσαν για πάνω από 10 βδομάδες, αντιμετώπισαν την αρχική αδιαλλαξία των καπιταλιστών που με κάθε τρόπο προσπάθησαν να επιβάλλουν τα σχέδια τους.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ του ΑΓΩΝΑ του είχε αποτέλεσμα. Οι εργάτες ΝΙΚΗΣΑΝ. Οι εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις. ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ.

Οι αντεργατική επίθεση των καπιταλιστών μπορεί να αποκρουστεί όταν οι εργάτες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger