Home » » «Πουλάμε φτηνούς εργάτες»!

«Πουλάμε φτηνούς εργάτες»!

Από giorgis , Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 | 2:40 μ.μ.

Πέρα απ’ τους κλασικούς δουλεμπόρους που πουλάν ελπίδες στους μετανάστες παίρνοντας τους κάθε περιουσιακό στοιχείο, για να τους στείλουν πολλές φορές νεκρούς στα ναρκοπέδια του Έβρου ή πνιγμένους στα νερά του Αιγαίου υπάρχουν και οι «γραβατωμένοι» δουλέμποροι.

Αυτοί συχνάζουν σε πολυτελή γραφεία και εξασκούν το «λειτούργημά» τους με την έγκριση του κράτους.
Διαφημίζουν μάλιστα και την ανθρώπινη πραμάτεια τους στο διαδίκτυο.

«Η βάση δεδομένων μας περιέχει περισσότερα από 5000 βιογραφικά από πελάτες από όλο τον κόσμο που ψάχνουν Μερική ή Πλήρη απασχόληση.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ελληνικής καταγωγής αλλά διαθέτουμε και ένα μεγάλο αριθμό από υπηκόους άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως (Τσεχία- Σλοβακία- Πολωνία- Ρουμανία-Βουλγαρία- Λιθουανία- Λάτβια -Αυστρία- Ουγγαρία- Γερμανία κ.α.)

Το in globe προσπαθεί να συναγωνιστεί άλλες εταιρίες προσφέροντας το χαμηλότερο κόστος στην αγορά εργασίας»!!!! και συμπληρώνει: «Παρέχουμε παιδιά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από χώρες με τις οποίες υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ αυτών και της Ελλάδας...» για να «χαμηλώσουμε το κόστος της επιχείρησής σας».

Φυσικά οι υπηρεσίες της εταιρίας έχουν αντίτιμο.
«Η αμοιβή του "αντιπροσώπου" ανέρχεται σε 400 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που θα διαθέσει στον "πελάτη"...», μας γράφει η ιστοσελίδα των δουλεμπόρων.
Και θα συμφέρει απόλυτα στους εργοδότες κάτι τέτοιο αφού θα έχουν εργάτες/ιες να δουλεύουν όσες ώρες θέλουν σε όποιες συνθήκες τους επιβάλουν, χωρίς καμιά ασφάλεια ενώ θα τους πληρώνουν με 480 ευρώ τον μήνα!!!
(Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση που να προβλέπει βασικό μισθό ανειδίκευτου εργάτη κάτω από 650 ευρώ),

Να τονίσουμε επίσης ότι οι δούλοι-εργάτες που διαθέτουν οι δουλέμποροι πρέπει να είναι φρόνιμοι και πειθήνιοι, γιατί μπορεί να κριθούν «ακατάλληλοι» και να αντικατασταθούν, «χωρίς ο "πελάτης" να επιβαρυνθεί με τη σχετική δαπάνη», όπως σημειώνεται στο σχετικό διαφημιστικό της εταιρείας.

Απάνθρωπος καπιταλισμός σ’ όλο του το μεγαλείο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger