Home » » Αστυνομικός στρατός κατοχής

Αστυνομικός στρατός κατοχής

Από giorgis , Κυριακή 26 Ιουλίου 2009 | 6:37 μ.μ.

Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει την αστική τάξη που εκτιμάει ότι η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που οδηγεί στην εξαθλίωση τεράστιες μάζες του πληθυσμού μας δεν θα περάσει χωρίς αντιστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικά σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδας του εκφράζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της «Καθημερινής», που προσπαθεί να καθησυχάσει την ντόπια πλουτοκρατία ότι οι μηχανισμοί καταστολής θωρακίζονται και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια έκρηξη του λαϊκού εργατικού κινήματος.

«Το ενδεχόμενο ενός θερμού φθινοπώρου, με ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα, πορείες, διαδηλώσεις και εντάσεις προβληματίζει το υπ. Εσωτερικών και την ΕΛ.ΑΣ. και δεν είναι τυχαίο ότι αξιολογούνται εισηγήσεις για αύξηση του αριθμού των διμοιριών ΜΑΤ, ενώ εξετάζεται η ενίσχυση των αστυνομικών με νέα τεχνικά μέσα.
Ο προϋπολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. στο πρόγραμμα προμηθειών εκτινάχθηκε, και ρόλο σε αυτό, λένε αρμόδιοι παράγοντες, διαδραμάτισαν τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου», γράφει σε μια στήλη της ενώ σε άλλο άρθρο της αναφέρεται πιο αναλυτικά:

«Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα προμηθειών ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ -το αντίστοιχο περυσινό μόλις έφθανε τα 5 εκατ.- που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αγορά πυρίμαχων στολών, χειροβομβίδων με θραύσματα καουτσούκ, αλεξίσφαιρων γιλέκων αλλά και οχήματος καταιονισμού («κανονάκι») από το οποίο θα εκτοξεύεται νερό σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων. … »

Αν εκτιμήσετε ότι όλα τα παραπάνω δεν παραπέμπουν σε εξοπλισμό μιας αστυνομίας αλλά στον εξοπλισμό ενός στρατού κατοχής δεν θα έχετε καθόλου άδικο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger