Home » » Κτηνωδία που κρύβεται πίσω από τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους των ΗΠΑ

Κτηνωδία που κρύβεται πίσω από τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους των ΗΠΑ

Από giorgis , Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009 | 2:21 μ.μ.

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή ΜΜΕ αποτυπώνουν όλη την κτηνωδία που κρύβεται πίσω από τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους των ΗΠΑ.

Το παιδί της φωτογραφίας είναι ένα από τα «τέκνα» της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας στη Φαλούτζα του Ιράκ. Εκεί που οι Αμερικανοί έσπειραν τις βόμβες λευκού φωσφόρου, εκεί που τα χημικά όπλα τους θα έφερναν «δημοκρατία», σήμερα η ανθρωπότητα θερίζει τις τερατογενέσεις και τις παραμορφώσεις.

Οπως έλεγε ο Μαρξ, το έγκλημα ένας τρόπος υπάρχει να το καταστήσουμε όσο γίνεται πιο ατιμωτικό για τους δολοφόνους που το διέπραξαν: Δημοσιοποιώντας το. Δημοσιοποιώντας το - όσο κι αν είναι σκληρό - ξανά και ξανά.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ήδη από χτες στο «Ρ» είναι μια τέτοια απόδειξη και υπόμνηση του εγκλήματος.

Πρόκειται για ένα έγκλημα διαχρονικό. Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Κορέα, Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ.

Αυτή είναι η «προσφορά» των ΗΠΑ στην ανθρωπότητα. Θαυμάστε τώρα τι έχουν να πουν για το θέμα οι ταγοί του δικού μας «έθνους»:

«(...) Η μακρά ιστορία και η δυνατή φιλία που συνδέει τις δύο δημοκρατίες μας στηρίζεται σε κοινές αρχές και αξίες, σε κοινούς αγώνες, αλλά και στη συμμετοχή μας στη μεγάλη κοινότητα κρατών του ΝΑΤΟ. Οι στόχοι μας σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν (...)».

(Ντόρα Μπακογιάννη, Αθήνα, 25/04/2006, δηλώσεις για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ)

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα».

(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στην «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000).

"Ριζοσπάστης"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger