Home » » Να που είναι τα λεφτά

Να που είναι τα λεφτά

Από giorgis , Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 | 6:49 μ.μ.

Διαβάζοντας το τελευταίο Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank, (το συναντήσαμε εδώ) βρεθήκαμε σε ένα άρθρο με τίτλο "Το καλό σκαρί, φουρτούνα δεν φοβάται".

Εκεί αναφέρεται ότι παρά την παγκόσμια κρίση οι Ελληνες εφοπλιστές όχι μόνο καταφέρνουν να επιβιώνουν αλλά διακρίνονται διεθνώς.
Και είναι εντυπωσιακά τα στοιχεία που υπάρχουν εκεί για την κερδοφορία που έχει το ντόπιο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με το τραπεζικό Δελτίο, στο πρώτο τρίμηνο του 2009 έγιναν 1.050 παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων ελληνικών συμφερόντων, ενώ οι σχετικές επενδύσεις ξεπέρασαν τα 19 δισ. δολάρια το 2008 και τα 31 δισ. δολάρια το 2009.

Αν συναντούσαμε και τα θαλασσοδάνεια –δανεικά κι αγύριστα- που παίρνουν από το κράτος οι εφοπλιστές, όπως επίσης και τα εκατομμύρια ευρώ που τσεπώνουν, απ’ τον φορολογούμενο λαό για τα σαπάκια τους που κάνουν τα δρομολόγια των «άγονων γραμμών» θα είχαμε μια πλήρη εικόνα για την δραστηριότητα των εφοπλιστών.
Αν μάλιστα μας έλεγε το ίδιο κείμενο, για τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, για τους νόμους του κράτους που καθορίζει την σύνθεση των πληρωμάτων των πλοίων και εξασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό για τους εφοπλιστές, το Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank θα ήταν ολοκληρωμένο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger