Home » , » Ποιος θα τους πιστέψει;

Ποιος θα τους πιστέψει;

Από giorgis , Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 | 2:42 μ.μ.

Δεν έχουμε διαβάσει το ρεπορτάζ απ’ την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» απ’ όπου είναι και η φωτογραφία.

Μπορούμε όμως να αναφέρουμε κάποια γεγονότα για την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή που σίγουρα δεν θα φιλοξενηθούν σε καμιά αστική εφημερίδα.

Στο blog των πολιτών «Για την διάσωση του Ελεώνα» συναντούμε ανάρτηση που τιτλοφορείτε: «Θα στέρξει το πρωθυπουργικό γραφείο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα;».
Εκεί διαβάζουμε ότι: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί προς απόφαση -σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη- "η ανάθεση στην κα Γλυκερία Σιούτη, μέλους της Δικηγορικής Εταιρεία ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ – ΣΙΟΥΤΗ, της δικαστικής εκπροσώπησης του Δήμου Αθηναίων ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ" εναντίον των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι 131 πολίτες και η Επιτροπή μας. Για την ακρίβεια πρόκειται για την επέκταση αυτής της ανάθεσης. Κι αυτό διότι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η κα Γλυκερία Σιούτη έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Εμπορικού Κέντρου του Βωβού, συνταυτιζόμενη πλήρως με την κατασκευή του, την οποία υποστήριξε τόσο στην δίκη της Αναστολής εργασιών όσο και στην κύρια δίκη».

Στην ίδια ανάρτηση τονίζετε ότι: «η κα Σιούτη, εκτός από την υπεράσπιση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα, έχει αναλάβει και διευθύντρια του νέου πρωθυπουργικού γραφείου. Ενώ αμέσως μετά την ανάληψη αυτών των καθηκόντων, την προηγούμενη Πέμπτη, η εταιρία "Μπάμπης Βωβός" έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για τη διάσωση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα».

Πάμε τώρα σε κάποιες παρατηρήσεις.
Ο Κακλαμάνης, γάτα στις κινήσεις παρασκηνίου, απέσυρε την περασμένη Δευτέρα την πρόταση του να ανατεθεί στην Σιούτη η εκπροσώπηση του Δήμου σε δίκη ύστερα από αγωγή πολιτών κατά της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό.
Θα ήταν εντελώς προκλητικό μετά τον διορισμό της Σιούτη σαν συμβούλου του Παπανδρέου για θέματα δημοσίου δικαίου να αναλάβει να χειριστεί μια τέτοια υπόθεση.

Στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα αφού το δικηγορικό το γραφείο Παμπούκη-Φλογαΐτη-Σιούτη θα εξακολουθήσει να χειρίζεται την υπόθεση και μετά το πέρασμα δυο μελών του στην κυβέρνηση και μάλιστα στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού.

Με απλά λόγια ο πρωθυπουργός έχει στο στενό του επιτελείο μεγαλοδικηγόρους που μέχρι τώρα ήταν υπάλληλοι καπιταλιστικών ομίλων που υπεράσπιζαν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους που εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος και της κρατικής περιουσίας.

Υπάρχει και κάτι άλλο.
Η Σιούτη, εκτός από νομική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων στην επιχείρηση τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα, υπήρξε και νομική σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας που πρωταγωνιστεί, μαζί με την περιβόητη Μονή Τοπλού στο σκάνδαλο της εκποίησης του παρθένου Κάβο Σίδερο της Σητείας.
Ποιος θα πιστέψει πως επειδή ο Παμπούκης και η Σιούτη αναλαμβάνουν στο πολιτικό προσκήνιο πολιτικά καθήκοντα δεν θα κινούνται στο παρασκήνιο υπέρ των πελατών τους μεγαλοκαπιταλιστών, προκειμένου το μεγάλο δικηγορικό τους γραφείο να διατηρήσει το κύρος και την πελατεία του;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger