Home » » Οι συλλογικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Οι συλλογικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Από giorgis , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 | 2:42 μ.μ.

Όταν το Φλεβάρη του 2006 το πανεπιστημιακό κατεστημένο Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, προσπάθησε να αναθέσει την σίτιση των φοιτητών σε ιδιώτες, οι φοιτητές αντέδρασαν δυναμικά.

Πέρα των άλλων κινητοποιήσεων τους, «έχτισαν» συμβολικά την είσοδο του γραφείου του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, θεωρώντας ότι αυτός πρωτοστατούσε στην αυτή την κίνηση που έβαζε τους ιδιώτες να έχουν ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η εικόνα του συμβολικού «χτισίματος» του γραφείου είχε φιλοξενηθεί σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια συνοδευόμενη με δηλητηριώδη σχόλια από τους δημοσιοκάφρους.

Αυτή η κίνηση ήταν μια συλλογική απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των φοιτητών που οδήγησε την υπόθεση στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων.
Δικαζόταν χτες στο Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης 6 φοιτητές που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρωτοστάτησαν σ’ αυτή την ενέργεια.

Εξω απ’ το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φοιτητές και μια απόφαση των δικαστών που θα ποινικοποιούσε τους συλλογικούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος σίγουρα θα δυναμίτιζε το κλίμα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Κάνοντας λοιπόν την ανάγκη φιλοτιμία η έδρα του δικαστηρίου αθώωσε και τους 6 κατηγορουμένους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger