Home » , » Θα τύχει και τέτοιο «λαχείο» στο ΠΑΣΟΚ;

Θα τύχει και τέτοιο «λαχείο» στο ΠΑΣΟΚ;

Από giorgis , Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 | 6:06 μ.μ.

Όταν πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ η εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης έγραφε ότι οι εξελίξεις στην Ν.Δ αν δεν εκλεγεί η Ντόρα θα είναι δραματικές αφού θα οδηγηθεί σε διάσπαση η παράταξη, θεωρήσαμε ότι αυτό το δημοσίευμα εντάσσετε σε μια εκβιαστική τακτική του Μητσοτακέικου στους ψηφοφόρους της Ν.Δ και δεν το σχολιάσαμε καν.

Η σημερινή δήλωση αποχώρησης όμως του νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη ίσως να μην πρέπει να περάσει απαρατήρητη και να είναι προάγγελος εξελίξεων στην συντηρητική παράταξη.

Αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του ο νομάρχης Χανίων:
«Το κόμμα της ΝΔ αυτή τη στιγμή και μετά τη στροφή της ΝΔ προς τα δεξιά δεν με εκφράζει … Τη δήλωση αυτή την κάνω όχι ως νομάρχης που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ το 2006, άλλα ως άνθρωπος που τάχθηκε φανερά, συνειδητοποιημένα, υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη και με βάση τη δήλωση που έκανα την προηγουμένη εβδομάδα που ήταν μια ιδεολογική προσέγγιση και μια ιδεολογική στήριξη σε αυτό που εκφραζόταν από την κ. Μπακογιάννη, σήμερα κάνω τη συγκεκριμένη δήλωση που και αυτή είναι καθαρή και απολύτως συνειδητοποιημένη».

Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε αν θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στο κόμμα της Ν.Δ και αν αυτή η αποχώρηση προϊδεάζει για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στον χώρο της δεξιάς – κάτι τέτοιο είπε ο Ανδριανόπουλος αλλά αυτόν δεν τον παίρνουμε σοβαρά.

Λέτε να τύχει και τέτοιο «λαχείο» στο ΠΑΣΟΚ;
Φυσικά η αντίσταση που πρέπει να υπάρξει στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβερνητική παράταξη υπακούοντας στις εντολές των επικυρίαρχων της Ε.Ε δεν έχει καμιά σχέση με τον συσχετισμό δυνάμεων στους κόλπους των αστικών κομμάτων.
Θα είναι όμως μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό αν το Μητσοτακέικο έχει άλλους σχεδιασμούς απ’ αυτούς που δηλώνει δημόσια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger