Home » » Κίνημα κατά των διοδίων

Κίνημα κατά των διοδίων

Από giorgis , Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 | 9:01 μ.μ.



Πολύ θετική κίνηση η δημιουργία Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων.
Στο ιδρυτικό ψήφισμα της επιτροπής διαβάζουμε: «Δεν πληρώνουμε διόδια και απαιτούμε να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις που επιτρέπουν στην "παραχωρησιούχο" εταιρία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων».

Οσο αφορά τις κυρώσεις, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων επισημαίνουν ότι σύμφωνα με την σύμβαση (νόμος 3555/2007), η "παραχωρησιούχος" εταιρία μπορεί να απαιτήσει από τον χρήστη που δεν πλήρωσε τα διόδια την καταβολή του 20πλασίου του αντιτίμου σαν αστική ποινή.
Όπως τονίζει όμως η Παννελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων «Η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της παραχωρησιούχου ιδιωτικής εταιρίας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου».

Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι αν η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια, (βλέπε Μπόμπολα στις περισσότερες περιπτώσεις), προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και αυτοί προσφύγουν στα δικαστήρια θα δικαιωθούν.
Και όχι μόνο αυτό αλλά και γενικότερα η εταιρία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με την νομιμότητα της σύμβασης της που μπάζει από παντού.

Και δεν έμειναν απλώς στις διακηρύξεις και στα ανέξοδα λόγια τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα.
Τις απόψεις τους τις έκαναν πράξη όπως φαίνετε και στο βίντεο. Προκαλούν δηλαδή τους μεγαλοκατασκευαστές των οδικών δρόμων να κινηθούν δικαστικά εναντίων τους.
Εμείς στοιχηματίζουμε ότι δεν θα το κάνουν
.

Το ζητούμενο είναι αυτή η πρωτοβουλία να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά.
Να μια πρόκληση και για το ΚΚΕ να υλοποιήσει το σύνθημα του για «Ανυπακοή».
(Το ότι δεν θα το κάνει είναι σίγουρο … απλώς το αναφέρουμε).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger