Home » , » Αναπτυξιακή μπουρδολογία της Μπατζελή

Αναπτυξιακή μπουρδολογία της Μπατζελή

Από giorgis , Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 | 6:47 μ.μ.

Κάποιοι αγρότες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στον διάλογο- απάτη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μπατζελή, είδαν τους αγώνες τους να … δικαιώνονται.

Απ’ ότι ακούσαμε απ’ τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση η Μπατζελή έφαγαν στην μάπα μια ακατάσχετη … αναπτυξιακή μπουρδολογία.
Φυσικά με τα μπλόκα να ενισχύονται και να πολλαπλασιάζονται καθημερινά δεν τόλμησε η υπουργός να μιλήσει περί «εθιμοτυπικού συνδρόμου» όπως έκανε γεμάτη αλαζονεία όταν εξαγγέλθηκαν οι κινητοποιήσεις.

Αυτό που καταλάβαμε απ’ τις δηλώσεις της ήταν ότι προσπάθησε να ταϊσει κουτόχορτο τους συμμετέχοντες αγρότες στην συνάντηση που το ονόμασε «προτάσεις» και «διαβούλευση».
Δεν πρέπει να το κατόρθωσε μιας και οι «Νέοι Αγρότες» με τους οποίους συναντήθηκε η υπουργός χαρακτήρισαν «Ακαρπη» και «ναυάγιο» την συνάντηση λες και θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που προηγήθηκαν.

Ας παρακολουθήσουμε τα λεγόμενα της υπουργού στις τηλεοπτικές κάμερες μετά την συνάντηση που είχε με τους «Νέους Αγρότες»:
«Πήρανε τις προτάσεις μας τις οποίες θα καταθέσουμε, προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν και τη βάση της διαβούλευσης μετά τις 27-28 του μήνα διότι πιστεύουμε ότι η διαβούλευση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική πριν κατατεθούν και ως νομοθετικά κείμενα
Τα οικονομικά αιτήματα όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι κατανοητά θα τα αντιμετωπίσουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων αλλά υπάρχει η δυνατότητα με τις θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα. Οι αγρότες είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό στρώμα γνωρίζει τα προβλήματά του γνωρίζει την οικονομική κατάσταση και νομίζω ότι θα πάρει τις σωστές λύσεις για την επίλυση αυτής της κατάστασης».

Ποιος είναι ο πυρήνας των δηλώσεων της; «Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων» -δεν είναι βλέπετε τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι οι αγρότες- και «υπάρχει η δυνατότητα με τις θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα», φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.

Ανούσιες δηλώσεις της υπουργού σε μια προσχηματική συνάντηση διαλόγου, αφού οι αποφάσεις για το μέλλον των αγροτών είναι προδιαγεγραμμένες από τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής τις οποίες υπηρετούν πιστά τα αστικά κυβερνητικά κόμματα.

Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει μαζικός δυναμικός αγώνας των αγροτών που θα αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.
Γ’ αυτό και η επόμενη βδομάδα είναι πολύ κρίσημη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αναμενόμενο είναι η κυβέρνηση να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στους αγρότες. Φασιστική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ –η μέχρι τώρα στάση Πρετεντέρη, Μάνεση κ.α είναι χαρακτηριστική για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

«Κοινωνικός αυτοματισμός». (Ενας από τους γνωστούς τρόπους αντιμετώπισης των απεργιών είναι ο "κοινωνικός αυτοματισμός". Σύμφωνα με αυτή την τεχνική που διαμορφώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κράτος δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οργισμένοι ή αγανακτισμένοι πολίτες να επιτίθενται εναντίον των απεργών. Το "δηλητήριο" για να γίνουν οι αγρότες "εχθροί του λαού" άρχισε ήδη να διαχέεται από αυτούς που μιλούν για κίνδυνο της οικονομίας, αλλά προπάντων για "αποσταθεροποίηση". Γ. Παπασωτηρίου στη Βραδυνή).

Και αν δεν κατορθώσει να σπάσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις με όλα αυτά ακολουθεί η παλιά και δοκιμασμένη τακτική της καταστολής.
Το ΠΑΣΟΚ μας έχει δώσει απ’ το παρελθόν σχετικά δείγματα. «Αγροτοδικεία», «επιχείρηση βουλκανιζατέρ».

Χρέος δικό μας είναι να σταθούμε στο πλευρό των αγροτών αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τις ψευτιές της Πασοκικής και όχι μόνο προπαγάνδας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger