Home » , , » Περίεργη σιωπή

Περίεργη σιωπή

Από giorgis , Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 | 6:08 μ.μ.

Μια πολύ σωστή επισήμανση κάνει ο Γιάννης Τριάντης από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας».
Γράφει «Ο εμπρησμός της Συναγωγής στα Χανιά αποδείχτηκε βόμβα για τους βιαστικούς: Αμερικανοί και Βρετανοί οι ύποπτοι, βάσει των υφισταμένων στοιχείων, και όχι Ελληνες ακροδεξιοί. Κι όμως: το μείζον αυτό θέμα (ενδεχόμενη εμπλοκή πρακτόρων) ουδόλως ενόχλησε σεσημασμένους προοδευτικούς κύκλους».

Και εντάξει, η κυβέρνηση έχει λόγους να το υποβαθμίσει το θέμα γιατί αλλιώς θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες σουλατσάρουν όπως γουστάρουν στην Ελλάδα.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα ΜΜΕ έθαψαν το θέμα (στις τηλεοράσεις δεν αναφέρθηκε καθόλου παρά μόνο σε κάποιες εφημερίδες), εκεί οφείλετε και η στάση του Θ. Πάγκαλου στην βουλή που απαντώντας σε ερώτηση του Καρατζαφέρη έβγαλε το συμπέρασμα ότι «πρόκειται για ένα έγκλημα που κίνητρό του είναι το φυλετικό και ρατσιστικό μίσος».
Ηταν επίσης φανερή η πρόθεση του να αποπροσανατολίσει την συζήτηση: «Δράστης των εμπρησμών ήταν "Έλληνας περιθωριακός", μαζί με τρεις αλλοδαπούς από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δύο γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την τύχη του δράστη και αποπειράθηκαν να αναζητήσουν μαζί του μορφές νομικής υποστήριξής του».

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Αρκούσε η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών, των ονομάτων, των χωρών προέλευσης και, κυρίως, το γεγονός ότι υπηρετούν στη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, στη Ναυτική Βάση του ΝΑΤΟ ή έχουν επαγγελματική σχέση με τη βάση και ο ποιο άσχετος έβγαζε τα συμπεράσματα του για το ποιόν των δραστών.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι στην «αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο το κλιμάκιο της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη», όπως μας πληροφορεί ο Γ. Δελαστίκ από το «Εθνος».
Προφανώς γιατί η CIA δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει την Μοσάντ γ’ αυτό που σχεδίαζε και «τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους» όπως σημειώνει ο Δελαστίκ.

Περιττό να αναφέρουμε ότι οι δράστες του εμπρησμού της Συναγωγής αφέθηκαν ελεύθεροι «με περιοριστικούς όρους» και φυσικά τα «πουλάκια πέταξαν για το Αμέρικα».

Τίθεται ένα ερώτημα. Πού μπορεί να αποσκοπούσαν όμως οι οργανωτές του εμπρησμού;
Το είδαμε αμέσως μετά τον εμπρησμό και πριν αποκαλυφθούν οι δράστες. Υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων αμερικανικών εφημερίδων που κατηγορούσαν τον ελληνικό λαό για αντισημιτισμό ενώ παράλληλα προέβαλλαν στην αμερικάνική κοινή γνώμη αισθήματα συμπάθειας για το Ισραήλ με αναφορές στο Ολοκαύτωμα κλπ.

Κι αυτό την ώρα που βρίσκεται, δεκαετίες τώρα, σε εξέλιξη το ολοκαύτωμα του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, χωρίς καμία «Wall Street Journal» (είναι η φυλλάδα που το πρόβαλε πρωτοσέλιδα το γεγονός) να ευαισθητοποιείται, ενώ αντίθετα στηρίζει την αμερικανική κυβέρνηση στην βοήθεια που προσφέρει στο Ισραήλ για να επιδίδετε στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Αλλά για να επανέλθουμε στην αρχική επισήμανση του Γ. Τριάντη. Γιατί οι αριστερές εφημερίδες αντί να αναδείξουν το γεγονός ότι οι χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι για τις ξένες μυστικές υπηρεσίες το προσπέρασαν τόσο αβασάνιστα;
Περίεργο μας φαίνετε.
Οσο για τα blog … αυτά έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν …
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

2 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:49 μ.μ.

εύγε.

2 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:42 μ.μ.

..ναι, οπως η Μενεγακη!
ειναι γεγονος πως το ζητημα υποβαθμιστηκε και δε σου κρυβω πως πηρε μεγαλυτερη εκταση απ' οσο περιμενα αρχικα. Ισως επειδη εγινε δυο φορες η επιθεση, ισως επειδη οι συλληψεις οδηγουσαν σε ενα "πιασιαρικο" θεμα. Σε καθε περιπτωση παρατηρεις οτι οι αιτιες ειναι ασχετες με την ουσια :[
yannidakis.spaces.live.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger