Home » » "Λεφτά υπάρχουν",

"Λεφτά υπάρχουν",

Από giorgis , Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 | 1:47 μ.μ.

Δυό ενδιαφέροντα σχόλια από εφημερίδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Λεφτά υπάρχουν

"Λεφτά υπάρχουν", όπως έλεγε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Εξοπλισμοί, εκκλησιαστική περιουσία, επιχειρηματικά και εφοπλιστικά κέρδη, μεγάλη περιουσία και oφ σορ εταιρείες-μαϊμού, είναι στο απυρόβλητο. Το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, αλλά οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%! Η Αλφα Μπανκ αύξηση κερδών 45,48%, μείωση φόρων 29,7%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς πλήρωσε τρεις φορές λιγότερους φόρους, ενώ αύξησε τα κέρδη της κατά 460,6%! Ο ΦΠΑ που έχει παρακρατηθεί από επιχειρήσεις και δεν έχει αποδοθεί είναι 6,5 δισ.! Αρκετά δισ. ευρώ έφυγαν το τελευταίο δίμηνο του 2009 από τη χώρα, επειδή οι καπιταλιστές φοβήθηκαν ένα πιθανό πόθεν έσχες.

ΠΡΙΝ

Οργιο διαπλοκής από τον υπουργό-καπιταλιστή

 Ο νεόκοπος διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκης αλληλογραφεί με εφημερίδες και απειλεί με ένδικα μέσα, επειδή τον αναμιγνύουν με τον Χριστοφοράκο. Την ίδια στιγμή, όμως, επιβεβαιώνει όλα όσα παραθέτουν οι εφημερίδες για τις σχέσεις του με τον μίστερ Μίζενς, την περίοδο που ήταν διευθύνων σύμβουλος του «Αθήνα 2004», αλλά και μετά. Ο πολιτικός του προϊστάμενος, όμως, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, σιωπά στις αποκαλύψεις ότι χρησιμοποιεί το παλιό του «αφεντικό» για να διορίζει ανθρώπους των επιχειρήσεων σε καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού.
 
Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή, ότι μια σειρά τέτοια στελέχη, όπως ο Σπανουδάκης στον ΟΠΑΠ, ο Ν. Σοφοκλέους επίσης στον ΟΠΑΠ, ο Α. Κεραστάρης στον ΕΟΤ και ο Γ. Γαμπρίτσιος στην ΕΡΤ ανήκουν στο «σταφ» της εταιρίας «Egon Zehnder», που διευθύνει ο κύπριος Α. Γαβριηλίδης και στην οποία είχε εργαστεί για μερικά χρόνια (μετά την ανάμιξή του στην πολιτική) ο ίδιος ο Π. Γερουλάνος. Ολοι αυτοί είχαν διοριστεί από την «Egon Zehnder» σε διευθυντικά πόστα σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και από εκεί μεταπήδησαν, χάρη στον Π. Γερουλάνο, σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα.
 
Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Αλλά γιατί να διστάσει ο Γερουλάνος, όταν ο ίδιος μεταπήδησε στην κυβέρνηση από καπιταλιστική επιχείρηση του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, την οποία πλέον διευθύνει η σύζυγός του και η οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη νομιμότητα, όπως έχουμε αποκαλύψει σε παλιότερο φύλλο μας; Κατά τα άλλα, η παραμύθα περί διαφάνειας εξακολουθεί να πουλιέται.

ΚΟΝΤΡΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger