Από giorgis , Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 | 7:32 μ.μ.

Για όσους/ες έχουν αυταπάτες για την κυβερνητική πολιτική του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ θα σημειώσουμε μόνο ένα στοιχείο και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Ο εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης μας μίλησε για την αναγκαιότητα του μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων, που μας γυρνούνε δεκαετίες πίσω, επικαλούμενος την οικονομική κρίση βάζοντας σαν στόχο να συγκεντρώσει η κυβέρνηση 4,8 δισ. Ευρώ.

Κόβει,λοιπόν η κυβέρνηση, με έμμεσο τρόπο, τον 14ο μισθό, «ψαλιδίζει» επιδόματα, επιδίδεται σε άγρια φοροεισπρακτικά μέτρα που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα. Κι όλα αυτά για να συγκεντρώσει 4,8 δισ. ευρώ.

Προσέξτε τώρα μια σύγκριση, επικαλούμενοι πάλι τα δικά τους στοιχεία. Μόνο το τελευταίο 9μηνο του 2009, οι 166 κερδοφόρες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες ομολογούν είχαν κέρδη ύψους 11,8 δισ. ευρώ!

Δηλαδή, με την απλή λογική αν υπήρχε φορολογικός συντελεστής 45% -όπως παλιά- για τις επιχειρήσεις, το κράτος θα εισέπραττε από τους καπιταλιστές έσοδα ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων.
Δηλαδή δεν θα χρειαζόταν ούτε νέα φοροκαταιγίδα, ούτε τόσο άγρια επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, και επιπλέον το κράτος θα έπαιρνε άλλο μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
Ασε που δεν θα είχαν και κανένα πρόβλημα η δράκα των μεγαλομετόχων που διαχειρίζονται αυτές τις εταιρείες.
Μέσα σε ένα εννεάμηνο θα είχαν να μοιραστούν καθαρά κέρδη 6,5 δις ευρώ.
Ε, δεν θα έπρεπε να είναι και παραπονεμένοι!!!.

Με δυο λόγια πάλι ζητούν, πλουτοκράτες και πολιτικό τους προσωπικό, από μας που πληρώσαμε την ανάπτυξη τους να πληρώσουμε και την κρίση τους.

Είπε κάτι αλήθειες τις προάλλες ο Μπογιόπουλος του «Ριζοσπάστη» και απάντηση δεν έλαβε.
Τι θα μπορούσαν να του απαντήσουν άλλωστε; Ότι οι κυβερνητικοί θίασοι διαχρονικά είναι μισθοδοτούμενα όργανα του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger