Home » , » Προβοκάτσια χωρίς απάντηση;

Προβοκάτσια χωρίς απάντηση;

Από giorgis , Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 | 4:03 π.μ.

«Οποιος επικρίνει τα όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του ότι ο λιβανικός στρατός δεν είναι ακόμη καλά εξοπλισμένος και δεν μπορεί μόνος του ν' αντιμετωπίσει μια εξωτερική απειλή, όπως το Ισραήλ».

Σάαντ Χαρίρι – Πρωθυπουργός Λιβάνου 10/3/2010

Θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί παραθέσαμε την δήλωση του πρωθυπουργού του Λιβάνου.

Το δημοσιοκάφρο Γιώργο Πετρίδη της φυλλάδας «Πρώτο Θέμα» είναι πιθανόν να μην το ξέρετε.
Το σημερινό δημοσίευμα όμως που υπογράφει είναι τόσο προκλητικό αφού εμπλέκει «κυβερνητικές διπλωματικές πηγές» που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση.
Και το λέμε αυτό γιατί εμείς διαβάζοντας το δημοσίευμα του μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι έχει γραφεί από πένα της Μοσάντ άσχετα ποιος το υπογράφει.


Ας μην προχωρήσουμε σε μακροσκελείς αναλύσεις αλλά είναι γεγονός ότι η τρίτη Ιντιφάντα με αφορμή την προκλητική απόφαση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου να προχωρήσει στην ανέγερση 1.600 νέων εβραϊκών κατοικιών σε οικισμούς εποίκων στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ είναι προ των πυλών.
Kαι στο εσωτερικό του Ισραήλ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τον πρωθυπουργό της χώρας όταν φτάνει μια συντηρητική εφημερίδα, η Γεντιάτ Αχρονάτ, να γράφει να γράφει για τον Νετανιάρχου ότι «κάνει ζικ-ζακ σαν μεθυσμένος οδηγός, που δεν έχει ούτε τακτική ούτε στρατηγική, ούτε μέλλον».

Η Μέση Ανατολή, λοιπόν, αυτή την στιγμή είναι ένα καζάνι που βράζει. Είναι πιθανόν δηλαδή η σιωνιστική κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να προσπαθήσει να κάνει «εξαγωγή» των προβλημάτων της ανοίγοντας πολεμικό μέτωπο με τον Λίβανο.
Και σ’ αυτή την κατεύθυνση, στο να δημιουργήσει δηλαδή «κλίμα» εντάσσετε και το δημοσίευμα του Γ. Πετρίδη που αναφέραμε αρχικά. Ότι δηλαδή ο Λίβανος είναι μια χώρα που εκπαιδεύει «διεθνείς τρομοκράτες» και η επίθεση που θα του κάνει το Ισραήλ είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Να δούμε τι λέει ο δημοσιοκάφρος στο «Πρώτο Θέμα»: «Περίπου 25-30 Ελληνες πολίτες, διατηρώντας στενές σχέσεις με οργανώσεις τους αντιεξουσιαστικού χώρου, ταξίδεψαν τους τελευταίους μήνες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου το δίκτυο ορισμένων ισλαμικών οργανώσεων δεν θεωρείται ελεγχόμενο. Κατά της ίδιες πηγές στις χώρες αυτές οι νεαροί, που εκτιμάται ότι κινούνται από τον χώρο των αριστερίστικων οργανώσεων μέχρι τις αντιεξουσιαστικές παρυφές έχουν λάβει εκπαίδευση στη χρήση όπλων, καθώς και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ισλαμικές ομάδες. Σε συνεργασία με μαχητές οργανώσεων όπως η Χεζμπολάχ, οι οποίοι λειτουργούν ως εκπαιδευτές, οι Ελληνες αντιεξουσιαστές φέρονται να έχουν μυηθεί στις βασικές αρχές του αντάρτικου πόλεων».

Τα μυθεύματα αυτά εξυπηρετούν, κατά την άποψη μας, την πολιτική του Ισραήλ και τις σκοπιμότητες της Μοσάντ -με το αζημίωτο άραγε;-.

Από κει και πέρα όμως επειδή ο δημοσιοκάφρος επικαλείται ότι: «Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η κυβέρνηση έχει διαμαρτυρηθεί είτε επισήμως μέσω διαβημάτων είτε ανεπισήμως στις κυβερνήσεις της Συρίας, του Λιβάνου και στην Παλαιστινιακή Αρχή υποστηρίζοντας ότι μερικές δεκάδες Ελληνες αντιεξουσιαστές έχουν εκπαιδευτεί μυστικά από ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής» είναι παράλογο να ζητήσουμε απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάει μια ξεκάθαρη θέση;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger