Home » » Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ δημοψήφισμα

Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ δημοψήφισμα

Από giorgis , Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 | 9:26 μ.μ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τον Ισλανδικό λαό ότι θα εγκαταλειφθεί κάθε διαδικασία για την ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το αν έπρεπε ή όχι ο φορολογούμενος λαός , να πληρώσει τα 3,9 δις ευρώ χρεών της χρεοκοπημένης ιδιωτικής τράπεζας Icesave, ήταν αρνητικό.

Ο λαός όμως δεν «τσίμπησε» και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν συντριπτικό. Πάνω απ’ το 90% του λαού ψήφισε ΟΧΙ.

Εδειξε με την στάση του ότι δεν είχε καμιά διάθεση να αναλάβει τα χρέη που δημιούργησαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζιτών.
Και η στάση του αυτή είχε αποτελέσματα.
Με μια ματιά στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία διαπιστώνεις ότι η Μ. Βρετανία και Ολλανδία, που απαιτούν αυτά τα χρήματα, πέρα απ’ τις αρχικές απειλές τους τώρα άρχισαν να ψάχνουν άλλη φόρμουλα και οι τσαμπουκάδες τους πήγαν περίπατο. Ηδη μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού κάτω από το αρχικό 5,5% και ζητούν από την κυβέρνηση της Ιρλανδίας διάλογο από νέα βάση.

Με αυτό το δεδομένο είναι μια καλή σκέψη να τεθεί και σε μας θέμα δημοψηφίσματος αν ο ελληνικός λαός δέχεται ή όχι για το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» και τα μέτρα που επιβάλλουν στον εργαζόμενο λαό Σοσια-ληστές και Ε.Ε.

Η ξενοδουλεία και η υποταγή στα κελεύσματα των ισχυρών. της ντόπιας αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, που η λέξη διεκδίκηση απουσιάζει από το λεξικό της, έχοντας αντικατασταθεί από την λέξη επαιτεία, πρέπει να βρει απέναντι της ένα μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση των λεγόμενων ελλειμμάτων και των χρεών.

Το παράδειγμα της Ισλανδίας μας δείχνει τον δρόμο.
Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ δημοψήφισμα αν ο λαός εγκρίνει την αντεργατική, βάρβαρη οικονομική πολιτική που εξαγγέλλει Παπανδρέου και οι διεθνείς πάτρωνες του!

Και έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέκλεψε την λαϊκή ψήφο υποσχόμενο διαμετρικά αντίθετη πολιτική απ’ αυτή που εφαρμόζει σήμερα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger