Home » , » Οι ρατσιστές παρελαύνουν

Οι ρατσιστές παρελαύνουν

Από giorgis , Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 | 12:50 π.μ.


Δεκαετίες ολόκληρες οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώμαται ασφαλείας χαρακτηρίζονταν από τα ηλίθια σοβινιστικά και ρατσιστικά τραγούδια και συνθήματα που φώναζαν τα μέλη τους κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ή των παρελάσεων τους.

Το ότι θα φτάναμε όμως στο σημείο βατραχάνθρωποι του Λιμενικού να φωνάζουν τέτοια συνθήματα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ομολογούμε ότι δεν μας περνούσε από το μυαλό.

«Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα 'ράψω με δέρματ' απ' αυτούς!» φώναζαν οι «επίλεκτοι» του Λιμενικού στην οδό Πανεπιστημίου.
«Έλληνας γενιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» συμπλήρωναν, σε αγαστή συμφωνία με ακροδεξιούς ρατσιστές παρακρατικών οργανώσεων που παρίσταναν τους θεατές της παρέλασης, φωνάζοντας αυτοί πρώτοι τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι βατραχάνθρωποι.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες των ευθυνόφοβων ανωτέρων τους να συγκαλύψουν αυτό το αίσχος και οδήγησε στο να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής των βατραχανθρώπων και να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση εναντίον των 36 της ομάδας.
Αυτοί φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Τα σοβαρότερα ζητήματα όμως είναι αφενός η εκπαίδευση που λαμβάνουν και η οποία αφήνει έδαφος για τέτοιες επαίσχυντες συμπεριφορές και αφετέρου η κραυγαλέα απόδειξη της συνέχισης των στενών σχέσεων ανδρών των σωμάτων ασφαλείας με ακροδεξιές παρακρατικές συμμορίες ρατσιστών.

"Πριν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger