
Δεν μπορούσε να πει και τίποτα διαφορετικό αφού από τη δημοσίευση των επίσημων ισολογισμών τους, οι τράπεζες συνολικά παρουσίασαν κέρδη που φτάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ το 2009.
Τα πραγματικά κέρδη τους είναι πολύ περισσότερα αφού όλες οι τράπεζες αύξησαν σε σημαντικό ποσοστό τα ποσά για τις επισφάλειές τους. (Αυτό είναι ένα οικονομικό μέγεθος και αφορά τους δανειολήπτες που σύμφωνα με τους τραπεζίτες, λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τα δάνεια τους).
Και δεν είναι μόνο οι τραπεζίτες που πανηγυρίζουν σε «εποχή κρίσης». Μια ματιά στους ισολογισμούς μεγάλων εταιρειών και βιομηχανιών λέει ότι οι ντόπιοι καπιταλιστές έχουν κάθε λόγω να στηρίζουν μέσω του ΣΕΒ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων τους την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση.

Αύξηση κερδών θα συναντήσουμε επίσης στους μεγαλύτερους καπιταλιστικούς ομίλους όπως της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κλπ.
Τα κέρδη των καπιταλιστών παραμένουν αλώβητα και πολλαπλασιάζονται την στιγμή που δυσβάσταχτα καινούργια βάρη φορτώνονται στις πλάτες των εργατικών στρωμάτων. Ετσι είναι η λειτουργία του καπιταλισμού.
(Το ότι μπορεί να υπάρχουν ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις και κάποιες φορές να υπάρξουν και «θύματα» από τις τάξεις των πλουτοκρατών κι αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του συστήματος).
Δημοσίευση σχολίου