Home » , » Σχεδιάζουν την επιστροφή στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα

Σχεδιάζουν την επιστροφή στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα

Από giorgis , Δευτέρα 5 Απριλίου 2010 | 8:39 μ.μ.

Το ότι θα οδηγηθούμε στα νύχια του ΔΝΤ τον Μάη το έχουν προβλέψει αρκετοί οικονομικοί αναλυτές. Το αφήνει να εννοηθεί σήμερα η ιστοσελίδα των «Νέων», όπως και το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Πέρα απ’ τις βαρύγδουπες περί αντιθέτου δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, όπως και πλειάδας κυβερνητικών στελεχών φαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση αφού η Μέρκελ έκανε ξεκάθαρο ότι αν η Ελλάδα προσφύγει σε δανεισμό απ’ τον μηχανισμό της Ε.Ε αυτό θα γίνει πάλι με τα τοκογλυφικά επιτόκια που θα ξεπερνούν το 6%.

Και ενώ η οικονομική λαίλαπα που πλήττει όλο τον εργαζόμενο λαό με μεγαλύτερο θύμα τους δημόσιους υπαλλήλους –η ΑΔΕΔΥ υπολογίζει ότι ένας υπάλληλος θα χάσει μέχρι 3 μισθούς το 2010- η κυβέρνηση παρουσιάζετε αποφασισμένοι να μας επιφυλάξει αντίστοιχη τύχη με τους λαούς της Αργεντινής, Ισλανδίας κ.λ.π που έβαλαν νταβατζή στην οικονομική κυβέρνησης των χωρών τους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ας θυμηθούμε τι σημαίνει το να βρεθούμε στα νύχια του ΔΝΤ παρακολουθώντας τα λεγόμενα του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ.



Ο ίδιος δημοσιογράφος εκτιμάει ότι αυτή είναι μια στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης που τις επιθυμίες της εκτελεί με ευλαβική προσήλωση ο πρωθυπουργός.

«Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι να αξιοποιήσει το καθεστώς "οικονομικής δικτατορίας" του ΔΝΤ προκειμένου να διευκολυνθεί στην υλοποίηση των βαθύτερων αντεργατικών και αντιλαϊκών τομών που έχουν γίνει ποτέ στην ελληνική κοινωνία», έγραψε χαρακτηριστικά σε πρόσφατο άρθρο του.

Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα που θα αντισταθεί στον κοινωνικό και εργατικό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες..



Αν δεν μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδια που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς οι παραπάνω εικόνες από την Αργεντινή δεν θα μας φαίνονται τόσο μακρυνές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger