Home » » «Τρομοκρατο-κρατία»

«Τρομοκρατο-κρατία»

Από giorgis , Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 | 2:48 μ.μ.

Ευχάριστη έκπληξη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο σημερινός «Ριζοσπάστης».

"Το γελοίο θέαμα των καναλιών να αναμεταδίδουν τις «συγκλονιστικές» τηλεφωνικές συνομιλίες, που τους μοιράζει η Ασφάλεια, των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο λεγόμενο «Επαναστατικό Αγώνα», συνεχίζεται.

* Η αθλιότητα των τηλε-ιεροεξεταστών να εστιάζουν οι κάμερές τους σε βιβλία (!) που βρέθηκαν στα σπίτια που ψάχνει η Αστυνομία, δημιουργώντας την αίσθηση πως όποιος διαβάζει... Χάντινγκτον είναι εν δυνάμει «ύποπτος», συνεχίζεται.

* Η εξευτελιστική εικόνα μεγαλοδημοσιογράφων και μαρκουτσοφόρων να διακινούν την αίσθηση ότι δημοσιογράφος είναι εκείνο το «ασπάλακο» είδος το οποίο κουρδίζεται από τα «αντιτρομοκρατικά» κέντρα για να «λέει ό,τι του λένε για να λέει», συνεχίζεται.

*** Για μια ακόμα φορά, πρωταγωνιστούν στη διάχυση της «τρομοκρατο-κρατίας» διά του τηλε-κρετινισμού οι ίδιοι και οι ίδιες που έκαναν καριέρα

* μετατρέποντας την υπόθεση της «17Ν» σε υπόθεση... κλειδαρότρυπας

* και που επιδόθηκαν για μήνες πέρσι το καλοκαίρι στην αναμετάδοση (άλλο ξεχασμένο καραγκιοζιλίκι αυτό) των συνομιλιών των κατηγορουμένων και κρατουμένων στον Κορυδαλλό για υποθέσεις απαγωγών.

*** Σε ό,τι μας αφορά, επαναλαμβάνουμε, ότι δε διαθέτουμε το «δημοσιογραφικό επίπεδο» για να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα γύρω από τον τρέχον επικοινωνιακό ορυμαγδό της κυβέρνησης για την νέα «επιτυχία» του κ. Χρυσοχοΐδη.

* Ομως, πέραν του ρόλου που παίζει η λεγόμενη «τρομοκρατία» στην υπηρεσία του συστήματος,

γνωρίζουμε δυο ακόμα πράγματα:

* Πρώτον, ακόμα κι αν δεχτούμε ως αληθή τα όσα διοχετεύονται από τους κρατούντες, τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις διωκτικές αρχές είναι αμείλικτα και προφανώς όλο αυτό το σύννεφο βλακείας στοχεύει στον εξοβελισμό τους από το προσκήνιο.

Δεύτερον, δημοσιογραφία είναι να ψάχνεις, να ελέγχεις, να σκέφτεσαι, να διασταυρώνεις και μετά να μιλάς. Δεν είναι να παπαγαλίζεις ό,τι σου υπαγορεύουν, πλην, φυσικά εκείνου του είδους «δημοσιογραφίας» που - δεν είναι τυχαίο ότι απέκτησε την επωνυμία της κατά τον πόλεμο στο Ιράκ - κυκλοφορεί ανάμεσά μας ως «ενσωματωμένη δημοσιογραφία»..."
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger