Home » , » Οι τραπεζίτες και όχι η κυβέρνηση, ελέγχουν τη χώρα.

Οι τραπεζίτες και όχι η κυβέρνηση, ελέγχουν τη χώρα.

Από giorgis , Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 | 2:13 μ.μ.


Ηταν αναμενόμενο ότι θα βρεθούμε στα νύχια του ΔΝΤ αφού αυτό ήταν μια επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης που δυστυχώς αυτή την στιγμή διεξάγει ταξικό πόλεμο χωρίς αντίπαλο που να μπορεί να αντιπαραθέσει ουσιαστικές αντιστάσεις. Τους λόγους αυτής της επιλογής που έχει κάνει η ντόπια πλουτοκρατία τους έχουμε αναλύσει σε περασμένες αναρτήσεις μας και θα ήταν πλεονασμός να τους επαναλάβουμε. Θυμηθείτε όμως κάποιες άλλες αναρτήσεις μας.

«Οικονομική υποδούλωση» γράφει η σημαία του ΔΝΤ



Αποκαλυπτική πείρα από την δράση του ΔΝΤ

«Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι να αξιοποιήσει το καθεστώς "οικονομικής δικτατορίας" του ΔΝΤ προκειμένου να διευκολυνθεί στην υλοποίηση των βαθύτερων αντεργατικών και αντιλαϊκών τομών που έχουν γίνει ποτέ στην ελληνική κοινωνία», έγραψε χαρακτηριστικά σε πρόσφατο άρθρο του o Δ. Δανίκας.

Αλλά και στις αστικές φυλλάδες είδαν το φως δημοσιεύματα που δεν είναι μακριά από την αλήθεια.

"«Οταν μια κυβέρνηση εξαρτάται από τραπεζίτες για πιστώσεις, τότε αυτοί, οι τραπεζίτες και όχι η κυβέρνηση, ελέγχουν τη χώρα. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα και οι τραπεζίτες δεν διαθέτουν ούτε πατριωτισμό ούτε αξιοπρέπεια: ο μόνος τους στόχος είναι το χρήμα». Ο αφορισμός προέρχεται από τον Ναπολέοντα και μάλλον δεν διαψεύσθηκε ιστορικά από το ΔΝΤ, για το οποίο ένας κεντρώος, σύμμαχος των Αμερικανών πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Κάρλος Αντρές Πέρες, δήλωσε ότι «λειτουργεί σαν βόμβα νετρονίου, που εξοντώνει τους ανθρώπους, αλλά αφήνει άθικτα τα κτίρια» και ότι οι πολιτικές του συνιστούν «οικονομικό ολοκληρωτισμό, ο οποιος σκοτώνει όχι με σφαίρες, αλλά με την πείνα»", γράφει ο Π. Παπακωνσταντίνου στην "Καθημερινή".

Ενώ ο πιο φιλοκυβερνητικός, ίσως, δημοσιοκάφρος, Γ. Πρετεντέρης, στα "Νέα" εκφράζει την θλίψη του για την "απόλυτη ομολογία χρεωκοπίας του πολιτικού μας συστήματος". Σημειώνει στο άρθρο του μεταξύ άλλων:
«Για σκεφτείτε το λίγο: από το 1944 που ιδρύθηκε το ΔΝΤ, η χώρα µας πέρασε εµφυλίους πολέµους, πολιτικές συγκρούσεις, δικτατορίες, εθνικές τραγωδίες και οικονοµικές καταστροφές, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να καταφύγει στην ευγενή φροντίδα της Ουάσιγκτον. Θα το κάνει άραγε τώρα; …. Μια προσφυγή στο ΔΝΤ θα εκληφθεί ως η απόλυτη οµολογία χρεοκοπίας του πολιτικού µας συστήµατος».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger