Home » , » Μητσοτακέικο

Μητσοτακέικο

Από giorgis , Τρίτη 11 Μαΐου 2010 | 12:56 π.μ.



Ο πάτερ φαμίλιας του Μητσοτακέικου έχει συνδέσει το όνομα του με τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας.
Δεν θα κάνουμε τώρα την ιστορική διαδρομή του εφιάλτη της ιστορίας ούτε θα σταθούμε για όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί σε βάρος του (Υπόθεση Mayo, χρηματισμός από Αλαφούζο, αρχαία κ.λπ), και τα σχετικά που γράφτηκαν κατά καιρούς για τα τέκνα του.

Αυτό όμως που πρέπει να αναγνωρίσουμε στο Μητσοτακέικο είναι η συνέπεια του να υποστηρίζει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης κάποιες φορές εντελώς κυνικά όπως κάνει ο πάτερ φαμίλιας, άλλες φορές προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όπως στην περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη με την παρουσία της στο Αλτερ.

Ηταν πραγματικά αξιοθρήνητη, η διαγραμμένη ήδη βουλευτίνα της Ν.Δ μη μπορώντας να δώσει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή απάντηση στο στενό μαρκάρισμα που της έκανε ο ομοϊδεάτης της Γ. Κύρτσος (τώρα πώς αυτός από μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη κατάντησε ντόμπερμαν του Σαμαρά είναι μια άλλη ιστορία), γιατί σήμερα στηρίζει μαζί με το ΛΑΟΣ τις κυβερνητικές επιλογές.

Ας μην επεκταθούμε σ’ αυτό το θέμα για το καινούργιο αστικό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνετε. Θα το κάνουμε σε μια άλλη ανάλυσή μας.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι όποιες ανακατατάξεις υπάρξουν –που θα υπάρξουν-, το σημερινό σύστημα εξουσίας δεν θα μπορέσει να υπερβεί την κρίση του και το ζητούμενο είναι σε ποια κατεύθυνση θα βαδίσουν οι πολιτικές εξελίξεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger