Home » » "Κουτουπώματα" και μπάτσοι

"Κουτουπώματα" και μπάτσοι

Από giorgis , Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 | 2:46 π.μ.

Απο χτες το πρωί όταν δημοσιεύτηκε το σχολιάκι στο «Ποντίκι» έγινες ένας σούσουρος άνευ προηγουμένου μεταξύ αρκετών δημοσιοκάφρων.
Ο λόγος γιατί το σχολιάκι που δημοσίευσε η βδομαδιάτικη εφημερίδα ήταν αρκετά «πικάντικο» μιας και μιλούσε για «ανάρμοστες σχέσεις» -όπως θα έλεγε και ο Κλίτσον μετά την αποκάλυψη για το τσιμπούκι που είχε δώσει στην Μόνικα Λεβίνσκι- ντόπιων εθνονταβατζήδων.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή γιατί η ιστορία έχει πολύ παρασκήνιο και κρίμα που δεν μπορούμε, για ευνόητους λόγους να γράψουμε ονόματα.

Το σχολιάκι στο «Ποντίκι» έγραφε επί λέξει: «Δεν μας πηδάμε μόνο με τις αποφάσεις τους, πηδάνε και εκτός γάμου οι βουλευτές μας. Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες ότι στην ατζέντα της διεθνούς βίζιτας Λίζας που συνελήφθει πριν από μερικές μέρες υπήρχαν και τα ονόματα 9 πρώην και νυν βουλευτών, με τους οποίους είχε συνευρεθεί
στις προηγούμενες "επισκέψεις" της στην Ελλάδα … Αλα της …».

Ξαμολήθηκαν που λέτε, οι δημοσιοκάφροι, (τους λόγους τους εννοείτε) να μάθουν αν όντως υπήρχε η λίστα και ποια είναι τα ονόματα εθνοπατέρων που περιέχονται σ’ αυτή.
Είχαν επικοινωνία με τον εκδότη του «Ποντικιού» Αντώνη Δελλατόλα ο οποίος αν και επιβεβαίωσε την ύπαρξη των ονομάτων στην ατζέντας ισχυρίστηκε ότι δεν τα γνώριζε.

Για να μην προχωρήσουμε σε ανούσιες λεπτομέρειες φτάνουμε στην κατάληξη της ιστορίας που προήλθε από μπατσοσυντάκτης μεγάλης Κυριακάτικης φυλλάδας, και όχι μόνο.

Αυτός με τα «κονέ» που έχει με τους μπάτσους –ρουφιανοπαπαγαλάκι τους είναι χρόνια τώρα- διαπίστωσε ότι όντως όσα λέει το δημοσίευμα του «Ποντικιού» ισχύουν αλλά αυτή την ιστορία θα την φάει το σκοτάδι.
Ο λόγος είναι ότι ανάμεσα στους 9 εθνονταβατζήδες μας είναι και ένας –κολλητός του Γ. Παπανδρέου και με φωτογένεια αν κρίνουμε από τις φωτογραφίσεις του σε βδομαδιάτικα περιοδικά, - που έχει υπουργική καρέκλα.

Αυτός ο υπουργός που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε να διασυρθεί το όνομα του έκανε τα κουμάντα του, με αποτέλεσμα να υποσχεθούν προαγωγή στον αρχιμπάτσο που ασχολείται με την υπόθεση για να θαφτεί η ιστορία.
(Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα εξαφανιστεί γιατί ο μπατσοσυντάκτης δεν κράτησε αυτά που έμαθε για τον εαυτό του και τα ονόματα κυκλοφόρησαν πλατιά).


Να κάνουμε μια επισήμανση για να μην δημιουργηθεί καμιά παρανόηση.
Στην λίστα υπάρχουν και ονόματα εκτός των πολιτικάντηδων και επιχειρηματιών, ενός δικηγόρου κ.α. Και καλώς δεν δίνονται στην δημοσιότητα. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ποιος ξενοπηδάει ποια. (Τώρα αν κάποιοι απ’ αυτούς παριστάνουν δημόσια τον Αυλωνίτη στην αξέχαστη ταινία του «πνεύμα και ηθική» δεν είναι τίποτα άλλο παρά στο «πνεύμα» της υποκρισίας της αστικής ηθικής). Από κει και πέρα όμως όλοι οι δημοσιοκάφροι που μονίμως διασύρουν άτομα (θυμηθείτε την εποχή των συλλήψεων στο όνομα της 17 Νοέμβρη, πρόσφατα τα άτομα που «φωτογράφιζαν» σαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κ.λ.π.) παρέχουν ασυλία στα «παιδιά» του συστήματος και γ’ αυτό τον λόγο δεν δημοσιοποιούν τα ονόματα, όχι ότι σέβονται την ιδιωτική ζωή κανενός.

Μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις αλλά αν αυτές γίνουν θα υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Μια Κυριακάτικη εφημερίδα ας πούμε που θα  κυκλοφορούσε πρωτοσέλιδα με τον τίτλο «Τα ονόματα των 9 πολιτικών που βρέθηκαν στην καυτή ατζέντα της διεθνούς βιζιτούς Λίζας» θα γινόταν ανάρπαστη. Αν όμως εκδότες ή δημοσιογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ονόματα για να εκβιάσουν ή να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, θα το σκεφτούν ποια επιλογή θα κάνουν.

Και κάτι άλλο που προκύπτει, απ’ αυτή την ιστορία, είναι πώς παίρνουν τα «άστρα» του οι μπάτσοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger