Home » » "Στο ίδιο ποτάμι θα πνίξουμε και τα αφεντικά και τους υπηρέτες τους"

"Στο ίδιο ποτάμι θα πνίξουμε και τα αφεντικά και τους υπηρέτες τους"

Από giorgis , Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 | 3:46 π.μ.

Στις 14/5 η Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ εξέδωσε μια ανακοίνωση/κάλεσμα προς όλα τα μέλη της που είχε θέμα την οργάνωση απεργίας διαρκείας. 

Ο τρόπος γραφής του συγκεκριμένου κειμένου ξέφευγε απ’ τα συνηθισμένα καλέσματα και με μια γλώσσα λαϊκή, ωμή ίσως, έκανε ορισμένους με πρώτους τους δημοσιοκάφρους της «Καθημερινής» να ανατριχιάσουν στην κυριολεξία.

Να παραθέσουμε αποσπάσματα του καλέσματος για να ξέρουμε για τι μιλάμε:

«• Αυτοί που μας υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες, άνοιξαν για μας τις πύλες της Κολάσεως.

 • Αυτοί που διαλαλούσαν τη δίκαια αμοιβή του μεροκάματου, έπεσαν σαν αρπακτικά πάνω μας, αποφασισμένοι να στραγγίξουν κάθε τίμιο νοικοκυριό.

•• Τα φαντάσματα του παρελθόντος, αντί να αντιμετωπίσουν τον λαϊκό εξευτελισμό και την παραδειγματική τιμωρία, ξαναγύρισαν στον θρόνο τους κοιτάζοντας από ψηλά τους ανθρώπους της δουλειάς, γεμάτοι περιφρόνηση.

 • Οι Τραπεζίτες που έπνιξαν την ανάπτυξη και παγίδεψαν με ληστρικά δάνεια ανύποπτους επαγγελματίες, σήμερα ανακοινώνουν ξεδιάντροπα τα αστρονομικά κέρδη τους, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης. Δεν το κρύβουν πως ονειρεύονται να διορίσουν την επόμενη Κυβέρνηση.

• • Οι απόμαχοι της δουλειάς τρέμουν τις μαύρες μέρες πείνας που τους περιμένουν, όμως στα στέκια του Συντάγματος τα παράσιτα πανηγυρίζουν. Οι γύπες μυρίστηκαν ανυπεράσπιστα θύματα….

Αντίπαλοι μας είναι αυτοί που αφού κατασπατάλησαν τη δημόσια περιουσία, αφού κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χρηματιστήριο, τώρα μας στέλνουν στην παγίδα του Δ.Ν.Τ. και της Κομισιόν, λέγοντας πως μοναδική λύση είναι να υποθηκευτεί το μέλλον μας. Το δικό μας, των παιδιών μας, ακόμη και των δισέγγονων μας. Να φτάσουμε στα έσχατα όρια της απελπισίας εμείς, για να σωθούν οι μισθοί των golden-boys. Δεν θα τους περάσει..

Εμείς αποφασίσαμε να τους περάσουμε το σχοινί που θα κρεμαστούν. Τόσο προδομένοι νοιώθουμε. Τόση είναι η οργή μας.

Στο ίδιο ποτάμι θα πνίξουμε και τα αφεντικά και τους υπηρέτες τους.».

Ενώ στέλνουν και ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους θα είχαν πρόθεση να γίνουν απεργοσπάστες:
«Οι ομάδες περιφρούρησης που θα οργανώσουν τα Σωματεία έχουν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τους προδότες. Να μην ξανακαρπωθούν τους αγώνες μας. Δεσμευόμαστε πως σε όποιου Σωματείου η διοίκηση ανοίξει κερκόπορτες, την επόμενη μέρα θα μας βρουν μπροστά τους. Στάχτη να γίνουν. Καλύτερα να κλάψουν 100 παρά οι οικογένειες πέντε χιλιάδων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ».

Το κάλεσμα τους κάνει αναφορά και στα κλαδικά τους αιτήματα (μπορείτε να το διαβάσετε όλο εδώ).

Δεν έχουμε άποψη για τα αιτήματα αυτού του κλάδου των εργαζομένων και δεν θα σταθούμε στις συντεχνιακές διεκδικήσεις τους. Αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε είναι η λυσσασμένη αντίδραση που υπήρξε σ’ αυτό το κάλεσμα από τις καθεστηκυίες δημοσιογραφικές πένες –τα έσοδα που έχουν οι φυλλάδες τους από την διαφημιστική πίτα του ΟΠΑΠ δεν είναι επαρκείς λόγος για να δικαιολογούν τέτοια εμέσματα- που όμως έπεσαν στο κενό.

Ποιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της «Καθημερινής» στις 20/5 κάνει λόγο ότι: "Η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ που καλεί τους πράκτορες για «πόλεμο μέχρι εσχάτων» ταιριάζει περισσότερο σε αναρχο-αριστερίστικη οργάνωση, παρά σε ένα σωματείο που σέβεται τους νόμους και λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία".
Ο αρθρογράφος της φυλλάδας μάλιστα  φτάνει στο χυδαίο σημείο να καπηλεύεται τον θάνατο αθώων ανθρώπων για να προβοκάρει την κινητοποίηση: "Ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΠΠΠ φάνηκε να μην έχει καταλάβει τι συνέβη στο υποκατάστημα της Marfin Bank, όταν οι «μάζες», εμφορούμενες από φανατισμό και από το δίκαιο του εργάτη, εξάλειψαν τέσσερις ζωές", γράφει!!!.

Στην ίδια ρότα και το χθεσινό «Πρώτο Θέμα» μιλάει για «κατάπτυστη ανακοίνωση» τονίζοντας ότι «Οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσης, δίχως καμία αίσθηση της κρισιμότητας των ημερών και των έντονων κοινωνικών επάλξεων, επιχειρούν να πυροδοτήσουν το κλίμα, παρακινώντας όσους αισθάνονται αδικημένοι να επιβάλουν τον νόμο του αίματος»!!!

Πέρα απ’ τον πόλεμο που δέχτηκαν όμως οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΠΠ το αποτέλεσμα της απεργίας τους δικαιώνουν για τον τρόπο που οργάνωσαν και περιφρούρησαν την κινητοποίηση τους αφού ανακοίνωση τους της 22/5 τονίζει: «Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά απεργία μας που πανελλαδικά ξεπερνά ως τώρα το 98% για τα 5.100 πρακτορεία μας (μόνο 150 λειτούργησαν νωρίς το πρωί και τώρα δεν φτάνουν ούτε τα 50, τα περισσότερα σε απομακρυσμένες περιοχές) δίνει απάντηση στους συκοφάντες που λασπολόγησαν τον αγώνα μας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger