Home » » Η εποχή που τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων είχαν στόχο τη νοημοσύνη των πολιτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί

Η εποχή που τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων είχαν στόχο τη νοημοσύνη των πολιτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί

Από giorgis , Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 | 2:18 μ.μ.

Ακόμα και οι φυλοκυβερνητικές φυλλάδες αντιδρούν στο βιασμό της νοημοσύνης μας που επιχειρεί το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Και ήταν επόμενο αυτό αφού είναι τόσο χοντροκομμένα τα ψέματα που σερβίρει η κυβέρνηση που μόνο λωτοφάγους μπορούν να πείσουν.

Και στην προκειμένη περίπτωση υποτιμάει και αυτούς στους οποίους απευθύνει την προπαγάνδα της αφού όλοι μας γνωρίζουμε ανάγνωση.
 
 Οι περισσότεροι, μάλλον όσοι θέλουν να έχουν μια επαφή ουσιαστική επαφή με την πολιτική πραγματικότητα, διαβάσαμε το «Μνημόνιο» που είναι ήδη  γίνει νόμος του κράτους εδώ και πάνω από ένα μήνα.  Εχει δημοσιευτεί και στο διαδίκτυο.
 
 Τα γράφουμε αυτά με ερέθισμα

 ένα σχόλιο του «Εθνους» που αναφέρει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε χθες ότι τα όσα αναφέρονται στην επιστολή που έστειλε η τρόικα για το Ασφαλιστικό "είναι εκτός των συμφωνηθέντων". Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Oλι Ρεν δήλωσε, επίσης χθες, ότι το περιεχόμενο της επιστολής ανταποκρίνεται κατά βάση στο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα. Eχουμε τη βάσιμη υποψία (για να μην πούμε τη βεβαιότητα) ότι η δήλωση του δεύτερου βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια από εκείνη του πρώτου. Και έχουμε τη βάσιμη υποψία (για να μην πούμε τη βεβαιότητα) ότι και στο θέμα αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει ένα πολύ άτσαλο επικοινωνιακό παιχνίδι...

Oσο είναι καιρός...

Το έργο -ή, μάλλον, το παιχνίδι- αυτό το έχουμε ξαναδεί: Τότε που η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει ότι τα μέτρα του Μαρτίου ήταν «υπεραρκετά» και ότι η τρόικα δεν θα ζητούσε περισσότερα, ή όταν προσπάθησε να πείσει ότι έδωσε σκληρή μάχη για να γλιτώσει τον 13o και τον 14o μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Oμως, η εποχή που τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων είχαν στόχο τη νοημοσύνη των πολιτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα μιλάμε για αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτό οι «παίκτες» και ας ασχοληθούν με την ουσία της κρίσης και όχι με την επικοινωνιακή διαχείρισή της. Oσο είναι ακόμα καιρός...».

Φυσικά η φυλλάδα του «εθνικού κατασκευαστή» Μπόμπολα, κάνει στην κυβέρνηση επιδερμική κριτική για να διατηρεί την αξιοπιστία στο αναγνωστικό της κοινό όταν πρέπει να στηρίξει –όπως και το κάνει- σε βασικά ζητήματα την κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger