Home » , » Προσπάθησαν να κάψουν μετανάστες στα Χανιά

Προσπάθησαν να κάψουν μετανάστες στα Χανιά

Από giorgis , Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 | 12:30 μ.μ.

Εχουν ξεσαλώσει τα ασπόνδυλα φασιστοειδή καθάρματα στην Κρήτη και αφού μέχρι τώρα παρ’ όλο τις επανειλημμένες προκλήσεις τους δρουν ασύδοτα, αυτή την φορά προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς μετανάστες βάζοντας φωτιά στο σπίτι όπου έμειναν.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της κίνησης "Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, Χανίων" «Καταδικάζουμε τη νέα φασιστική επίθεση, που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Μάη, σε σπίτι που μένουν μετανάστες στην οδό Σήφακα (Μαχαιράδικα). Δυο φασιστοειδή πέρασαν με μηχανή και πέταξαν βόμβα μολότοφ στην είσοδο της κατοικίας. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι μετανάστες πρόλαβαν να βγουν. Έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε για να καταστρέψει τα διπλανά μαγαζιά πράγμα που θα έβαζε σε κίνδυνο τις ζωές όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς πρόκειται για γειτονιά με παλιά κτίσματα.

Κάτοικοι της γειτονιάς και πελάτες μαγαζιών, έδωσαν περιγραφές στην αστυνομία για τη μηχανή και τους δύο επιβαίνοντες. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση δεν θα έχει την τύχη προηγούμενων υποθέσεων φασιστικών επιθέσεων, οι δράστες των οποίων κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Τα μέλη της κίνησης καλούν σε παράσταση αλληλεγγύης στον τόπο της επίθεσης, έξω από το σπίτι των μεταναστών, σήμερα Τετάρτη 7μ.μ. και σε κλιμάκωση της κοινής δράσης ντόπιων και μεταναστών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger