Home » , » Στο δρόμο που χάραξαν Μπίστης και Δαμανάκη

Στο δρόμο που χάραξαν Μπίστης και Δαμανάκη

Από giorgis , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 | 12:58 μ.μ.

Τον ραδιοσταθμό του Αλαφούζου επέλεξε ο Φώτης Κουβέλης για να γνωστοποιήσει ότι την Τετάρτη 30 Ιούνη θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου πολιτικού μορφώματος στο οποίο θα ηγείται και θα ονομάζεται Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά.

Κατηγόρησε ως συνήθως τον Συνασπισμό-Σύριζα για «ανέξοδο αριστερισμό» και έριξε τις αναμενόμενες γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος».

Καπάκι βγήκε και στην ραδιοφωνική εκπομπή του Χατζηνικολάου. Προσπάθησε να δώσει την αίσθηση ότι το κόμμα του δεν περιορίζεται στα άτομα που αποχώρησαν από τον Συνασπισμό αφού συμμετέχουν «δυνάμεις της Πρωτοβουλίας για την ανασύνθεση της Αριστεράς και δυνάμεις του ομίλου ΑΡΣΥ», όπως είπε, (πρόκειται για συλλογικότητες-σφαγίδα που δεν έχουν καμιά ουσιαστική κοινωνική και πολιτική παρουσία).


Και για να μην μείνει σε κανέναν αμφιβολία για την πολιτική κατεύθυνση αυτού του νέου πολιτικού μορφώματος ο Κουβέλης συμπλήρωσε: «Ενας από τους λόγους που προχωράμε και ιδρύουμε αυτό το κόμμα είναι γιατί πιστεύουμε ότι η δική μας αριστερά πρέπει να έχει σαφή και συγκεκριμένο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Και το λέω αυτό γιατί σήμερα η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί μόνο στην εθνική κλίμακα. Η εγκατάλειψη του αριστερού ευρωπαϊσμού ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που εκκίνησε την επιλογή μας να διαφωνήσουμε και να αποχωρήσουμε από τον Συνασπισμό».

 Σαν να ακούγαμε τον Κύρκο πριν μερικά χρόνια! Και αναρωτιέται κανείς: Δεν προβληματίστηκε καθόλου αυτός ο ευφυής άνθρωπος όταν μαζί με τους υπολοίπους «ευρωπαϊστές» οδήγησαν τον Συνασπισμό στο να ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που τις επιπτώσεις της τις πληρώνει και σήμερα ο ελληνικός λαός; . Για ποιο «ευρωπαϊκό προσανατολισμό» μπορεί να μιλάει κανείς μετά το Κόσοβο και μετά την Ιερή Συμμαχία Μέρκελ - ΔΝΤ; Ο Κουβέλης δεν είναι αφελής. Συνειδητή του επιλογή είναι να γίνει ένα ακόμα δεκανίκι για την συνκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΝΤ.

Δεν παρέλειψε φυσικά ο Φ. Κουβέλης να ρίξει και το δηλητήριο του ενάντια στο ΚΚΕ και στους απεργούς ναυτεργάτες: «Οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ οφείλουν να συνυπολογίζουν και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Υπήρξε μια δικαστική απόφαση που έκρινε καταχρηστική την συγκεκριμένη κινητοποίηση και η γενικότητα της αναφορά σε μια ανυπακοή όπως λέει το ΚΚΕ φοβάμαι ότι τεμαχίζει περισσότερο την κοινωνία διαμορφώνει τα στοιχεία του κοινωνικού αυτοματισμού εξαιρετικά αρνητικά και επικίνδυνα», είπε.

Νομικός είναι ο Φ. Κουβέλης και δεν μπορεί να μην ξέρει ότι οι 99 στις 100 απεργίες κηρύσσονται «παράνομες» απ’ την αστική δικαιοσύνη, και αν οι απεργοί ακολουθούσαν τις υποδείξεις του τότε ουσιαστικά θα είχαν καταργηθεί οι απεργίες.
 Οσο για τον κοινωνικό αυτοματισμό που δημιουργείται καλύτερα θα έκανε να αναρωτιόταν ποιοι τον δημιουργούν και σε τι αποσκοπούν.

Εχει διαλέξει όμως τον δρόμου του ….. και πριν απ’ αυτόν στο ίδιο μονοπάτι έχουν βαδίσει ο Μπίστης, η Δαμανάκη …
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2010 στις 1:58 μ.μ.

Είναι γλυκιά η εξουσία. Έτσι και ο κ Κουβέλης θέλει και αυτός να γίνει υπουργός ή υφυπουργός φυσικά του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Αν δε η πραγματικότητα για το ΠΑΣΟΚ (που είναι το πιο δεξιό νεοφιλελεύθερο κόμμα που έχω γνωρίσει) δεν συμφωνεί μαζί του (που το βαφτίζουμε σοσιαλιστικό) τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ε ρε ξεφτίλα για μια καρέκλα, δεν άφησαν τίποτε όρθιο.

24 Ιουνίου 2010 στις 3:13 μ.μ.

O ΓΑΠ θα τους χρησιμοποιήσει σαν τους Ανέργους στην ουρα του ταμείου Ανεργίας, για να φοβερίσει τους δικούς του βουλευτές..
" καθήστε καλά .. γιατι ... να ουρα περιμένουν απ όξω να σας πάρουν τις καρέκλες.. "

24 Ιουνίου 2010 στις 3:32 μ.μ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ , ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ??
ΑΣ ΠΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΟΥΜΕ.... ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger