Home » » Οταν την τήβενο του δικαστή αντικαθιστά το πηλίκιο του μπάτσου

Οταν την τήβενο του δικαστή αντικαθιστά το πηλίκιο του μπάτσου

Από giorgis , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 | 10:43 π.μ.

Είναι για να μην τα παίρνεις στην κράνα –που λένε και οι πιτσιρικάδες- όταν μαθαίνεις για αποφάσεις τις λεγόμενης «αδέσμευτης και ανεξάρτητης δικαιοσύνης» που όχι απλώς σε κάνουν να αγανακτείς αλλά σε εξοργίζουν κυριολεκτικά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ανακοίνωση της ομάδας απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» που μας δείχνει πόσο κοντά είναι η τήβενος του δικαστή με το πηλίκιο του μπάτσου.

«Στις 21/6/2010 ο Κώστας Ριζόπουλος, που πριν 3 μήνες ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης του 18 ΑΝΩ και είναι συνολικά πάνω από 2,5 χρόνια καθαρός, καταδικάστηκε από το Γ' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 4 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή.

Αυτή η σκληρή ποινή επιβλήθηκε για μια κλοπή (ζάντα αυτοκινήτου), που έγινε πριν από 13 χρόνια, όταν ο Κώστας ήδη εξαρτημένος από ηρωίνη, ήταν 18 χρόνων.
Αυτό χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς ως "ληστεία" και κατά συνέπεια "κακούργημα" ...  Το μήνυμα που περνούν όλες αυτές οι δικαστικές αποφάσεις είναι ότι η θέση των εξαρτημένων αλλά και των απεξαρτημένων είναι στη φυλακή! Καταδικάζουμε τη λογική που καλλιεργεί το φόβο και την ανασφάλεια, σκοτώνοντας την ελπίδα μιας ελεύθερης ζωής».

Αυτά καταγγέλλονται σε ανακοίνωση του «18 ΑΝΩ» που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Λεωφόρος Μεσογείων) για να διεκδικήσουμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης, αλλά και των υπολοίπων ανάλογων καταδικαστικών αποφάσεων.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις με άλλες δικαστικές αποφάσεις. Ξέρουμε το ταξικό πρόσωπο της δικαιοσύνης, που αθωώνει εφοπλιστές που πνίγουν με τα σαπάκια τους δεκάδες ανθρώπους, που κοστολογεί με λίγες χιλιάδες ευρώ δολοφονίες εργατών –αυτά τα εγκλήματα που ονομάζουν «εργατικά ατυχήματα»- που βγάζουν λάδι τους λήσταρχους του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας.

Αλλά ρε γμτ να στέλνεις στην φυλακή για 4 ολόκληρα χρόνια έναν νεολαίο που είχε πέσει στο λούκι της «παραμύθας» γιατί είχε βουτήξει μια ζάντα αυτοκινήτου πριν 13 χρόνια όταν ήταν 18 χρονών στην προσπάθεια να βρει την δόση του πάει πολύ!!!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger