Home » » Ο Σκάινετ από το Terminator 3 και...η Τράπεζα της Αγγλίας

Ο Σκάινετ από το Terminator 3 και...η Τράπεζα της Αγγλίας

Από ciaoant1 , Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 | 10:16 π.μ.



Πόστερ και βίντεο-σκηνή από το Terminator 3, τη χειρότερη ταινία από τις 4 που έχουν κυκλοφορήσει. Έχει παρόλα αυτά μερικές σκηνές που αξίζουν - όχι τόσο το ντετερμινιστικό τέλος (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ταινίες, που περιστρέφονται γύρω από το ότι το μέλλον δεν είναι γραμμένο, και άρα εμείς θα πρέπει να παλέψουμε για να το φτιάξουμε στα μέτρα μας, στο Terminator 3 έχουμε την εντελώς συντηρητική αναδίπλωση ότι "το μέλλον είναι γραμμένο").
Αυτή η σκηνή από το youtube δείχνει τη στιγμή όπου γίνεται το εξής: Υπάρχει πρόβλημα στο internet με έναν ιό, και οι κυβερνώντες αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν έναν υπερυπολογιστή που έχουν φτιάξει, για να τον εξοντώσει, δίνοντας σε αυτόν τον υπερυπολογιστή πλήρη έλεγχο των πάντων. Μόνο που όπως αποδείχθηκε, ο υπερυπολογιστής αυτός ήταν το πρόβλημα, και θα έπρεπε να εξοντωθεί - αντί αυτού του έδωσαν και παραπάνω εξουσία, με αποτέλεσμα να έχουμε, στην ταινία, πυρηνικό πόλεμο.

Αυτά τα αναφέρουμε διότι, όπως διαβάζουμε στη Wall Street Journal και αλλού, ετοιμάζονται να δώσουν περισσότερη εξουσία και "εποπτικές αρμοδιότητες"...στην Τράπεζα της Αγγλίας, διότι έτσι τάχα θα αποφύγουν μελλοντικές κρίσεις. Η λογική είναι η ίδια: Οι πολιτικές της Τράπεζας της Αγγλίας δημιούργησαν το πρόβλημα, η Τράπεζα της Αγγλίας είναι σημαντικό κομμάτι του προβλήματος, και άρα δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του. Κι όμως, η αδράνεια των λαών οδηγεί σε περαιτέρω ενδυνάμωση αυτών των ανθρώπων και συγκεντροποίηση της εξουσίας στα χέρια τους, αντί για αποδυνάμωση και ανατροπή τους:

U.K. Shakes Up Its Bank Regulation
Once-Proud FSA Will Be No More, Folded Into Other Entities; More Power for Central Bank

The U.K. government on Wednesday unveiled a shake-up of its regulatory system that will consolidate power within the Bank of England and eliminate the Financial Services Authority, long the main overseer of the nation's financial center, the City of London.
At the heart of the proposed overhaul—which requires approval by Parliament and would be implemented by the end of 2012—is an empowered Bank of England.
Link


Και εννοείται πως ο αρχιτραπεζίτης της Τράπεζας της Αγγλίας χαίρεται για τις νέες εξουσίες του:

BOE's King Welcomes New Responsibilities
Bank of England governor Mervyn King on Wednesday welcomed the central bank's new responsibilities for regulation, pledging to shift the focus to maintaining overall systemic stability and curbing the swings of the financial cycle.
Link
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger