Home » » Θα μας γυρίσουν στις λάμπες πετρελαίου;

Θα μας γυρίσουν στις λάμπες πετρελαίου;

Από giorgis , Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 | 12:16 μ.μ.



«Η ΔΕΗ είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση, γ’ αυτό βιάζονται να την ξεπουλήσουν. Κι αυτή η κερδοφορία προήρθε πέρα από τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος –που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά γιατί οι επιχειρήσεις έχουν ευνοϊκό τιμολόγιο- και από το σμπαράλιασμα που υπήρξε στο εργασιακό καθεστώς του προσωπικού της ΔΕΗ.

Αρκεί να πούμε ότι στην δεκαετία 2000-2010 το μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 16.000 και αντικαταστάθηκε από «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Έρχεται, λοιπόν, σήμερα η «Ελευθεροτυπία» και μας λέει ότι αφού «προβλέπεται από το Μνημόνιο» η «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» (έτσι ονομάζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ) θα φέρει αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος που θα φτάσουν μέχρι και 40% σε σχεδόν 5.000.000 λαϊκά νοικοκυριά ενώ τα τιμολόγια ρεύματος θα εκτιναχτούν μέχρι 60% για τους αγρότες και μάλιστα απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!!!

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δεδομένο –σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ- ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα αντιδράσουν και θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οταν και σ’ αυτή την περίπτωση περάσει ο «κοινωνικός αυτοματισμός», και τα φερέφωνα του ΔΝΤ και της κυβέρνησης στα ΜΜΕ κατορθώσουν να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα, επιτυγχάνοντας να απομονωθούν οι απεργοί, τότε οι σχεδιασμοί ΔΝΤ και κυβέρνησης θα υλοποιηθούν.

Αν τα λαϊκά στρώματα σύρονται και φέρονται απ’ την προπαγάνδα των επικοινωνιακών μηχανισμών της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας είναι άξια της μοίρας του.

Ας ελπίσουμε όμως ότι αυτή την φορά, οι λαϊκές μάζες δεν θα φάνε το παραμύθι που τους σερβίρουν τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας, θα συμπαρασταθούν στους απεργούς, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και οι σχεδιασμοί του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ θα μείνουν στα χαρτιά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger