Home » » Η Αυτόνομη Κοινότητα Temucuicui καταγγέλει σκευωρία των Αρχών εις βάρος των μελών της.

Η Αυτόνομη Κοινότητα Temucuicui καταγγέλει σκευωρία των Αρχών εις βάρος των μελών της.

Από giorgis , Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 | 6:15 μ.μ.

Πώς κατασκευάζονται οι σκευωρίες από τις Αστυνομικές Αρχές.


Η Αυτόνομη Κοινότητα Temucuicui καταγγέλει στην τοπική και διεθνή κοινή γνώμη πως οι Χιλιανές Αστυνομικές Αρχές κατασκευάζουν σκευωρίες για να κατηγορήσουν και να φυλακίσουν τους mapuche. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής στοιχεία αυτής της πρακτικής:

1. Τα ξημερώματα της 17ης Σεπτέμβρη του 2010, στα περίχωρα της πόλης της Ercilla, στον τομέα του Chamichaco, κάηκαν ορισμένες εγκαταλελειμμένες κατοικίες και μια αποθήκη, ιδιοκτησίας της οικογένειας Domínguez. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές στα μέσα ενημέρωσης, δεν βρέθησαν στο σημείο προκηρύξεις ή κάποιο άλλο σημάδι που να παραπέμπει σε ευθύνη των mapuche, ωστόσο εκείνοι απεφάνθησαν ότι οι δράστες θα πρέπει να βρίσκονται στον τομέα της Quecheregua.

2. Η παθούσα οικογένεια, ανησυχώντας, ήρθε σε επαφή με τον Longko μας Víctor Queipul Huaiquil και τον ενημέρωσε για τις βαριές κατηγορίες που έθεσαν οι Αρχές φτάνοντας στο σημείο και παίρνοντας καταθέσεις. Οι οποίες κατηγορίες συνίσταντο στο ότι θα δηλώνονταν πως οι δράστες ανήκουν στις
γειτονικές κοινότητες, και συγκεκριμένα στην δική μας κοινότητα, ούτως ώστε να τους προστατεύσουν. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η παθούσα οικογένεια και ιδιαίτερα η Κα Flor Domínguez, γνωρίζει και υποστηρίζει τα ζητήματα των mapuche, είχε ακόμη συμμετάσχει και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ercilla υπέρ των απεργών πείνας.

3. Σαφέστατα η οικογένεια νιώθει άσχημα για το συμβάν, αλλά δεν θέλει να κατηγορηθούν άδικα αθώοι, και τους φάνηκε πολύ βαρύ το ότι οι αρχές σκόπευαν να θέσουν κατηγορίες εκ προοιμίου, χωρίς την απαραίτητη έρευνα του συμβάντος, και να αποδώσουν την ευθύνη σε μια κοινότητα mapuche.

4. Για την Αυτόνομη Κοινότητα Temucuicui η περιγραφόμενη κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, δεδομένου του ότι σ' αυτές τις κατηγορίες είναι προφανής η μεθόδευση των αρχών, που ρίχνουν την ευθύνη και αποδίδουν αυτές τις ενέργεις σε μέλη των κοινοτήτων Mapuche, χωρίς να διεξάγουν έρευνες. Αυτό, σε συνδιασμό με την υποβιβαστική επικοινωνιακή τακτική των μέσων ενημέρωσης, δημιουργεί την λανθασμένη εντύπωση πως οι κοινότητες mapuche διαπράττουν βιαιότητες και συντηρεί το φάντασμα μιας τρομοκρατίας, ανύπαρκτης για τους υπολοίπους, χρησιμοποιούμενης όμως από τις κυβερνήσεις, αριστερές και δεξιές, για να φυλακίζονται mapuche διαφόρων κοινοτήτων.

5. Με αυτές τις σοβαρές πράξεις, επιχειρείται εκ μέρους παραστρατιωτικών ομάδων, όπως αυτή του Hernán Trizano, υποστηριζόμενες από τους μεγαλογαιοκτήμονες της περιοχής, επίορκους αστυνομικούς και άλλους, να αμαυρωθεί η κινητοποίηση και η αναζήτηση λύσεων στα αιτήματα των αδερφών μας απεργών πείνας, μιας και όλως περιέργως, τέτοιες πράξεις συμβαίνουν όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις σχετικές με την εκτεταμένη απεργία πείνας, λαμβάνοντας υπόψη πως ισχυρά συμφέροντα αυτής της περιοχής και της χώρας, δεν επιθυμούν να προβεί η κυβέρνηση σε αποδοχή των αιτημάτων.

6. Και τέλος, καλούμε την κοινή γνώμη να μην επηρρεάζεται από τις αβάσιμες αστυνομικές κατηγορίες εις βάρος των κοινοτήτων mapuche και από την μεροληπτική ενημέρωση των ΜΜΕ κι εάν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, οφείλουν να διερευνηθούν τα ίδια τα πρόσωπα που προσπαθούν να υποβιβάσουν τις κινητοποιήσεις και που μας απειλούν διαρκώς. Εφόσον η αστυνομία και οι εισαγγελείς μας κατηγορούν συνέχεια για πράξεις βίας όπως αυτή που συνέβη στο Chamichaco, γιατί δεν ερευνούν και τις δικές μας κατηγορίες έναντι της παραστρατιωτικής ομάδας Hernán Trizano, η οποία μας απειλεί σε σταθερή βάση, ακόμη και μέσω δημοσιευμάτων σε εφημερίδες; Φαίνεται πως οι επώνυμες απειλές των wingkas εναντίων των δικών μας ηγετών, δεν είναι τρομοκρατικές απειλές...


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ



ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ


Αυτόνομη Κοινότητα TΕΜΟCUICUI

Wallmapuche, 22 Σεπτεμβρίου 2010.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger