Home » » Εφτά λόγοι να κάνεις ΑΠΕΡΓΙΑ στις 7 Οκτώβρη

Εφτά λόγοι να κάνεις ΑΠΕΡΓΙΑ στις 7 Οκτώβρη

Από giorgis , Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010 | 11:25 μ.μ.

Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Λέσβου

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη, με τη συναίνεση της Ν.Δ, σε πλήρη συνεννόηση με τους μεγαλοκαρχαρίες της Ε.Ε και τους μαυραγορίτες του ΔΝΤ σπρώχνουν τη χώρα στη χρεοκοπία και το Λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Εδώ και μήνες με τη βοήθεια των ξεπουλημένων ΜΜΕ κατεδαφίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Όμως τους μήνες που πέρασαν, στον πρώτο γύρο λαϊκών αγώνων με συλλαλητήρια, απεργίες, αποκλεισμούς και καταλήψεις, οι εργαζόμενοι δε συναίνεσαν, δε νομιμοποίησαν αυτή την πολιτική. Τώρα που η Κυβέρνηση βαθαίνει την αντεργατική της επίθεση πρέπει να ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την πολιτική της Τρόικας και του Μνημονίου.

1ος ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:

«Τα λεφτά υπάρχουν..»

Γ.Α. Παπανδρέου, προεκλογικά στη ΔΕΘ

Μέσα σε μερικούς μήνες η Κυβέρνηση έχει παγώσει τους μισθούς για τρία χρόνια, έχει επιβάλλει εξοντωτική λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περικόπτοντας κατά 25% μισθούς δώρα και επιδόματα. Ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων στον δημόσιο για την εξοικονόμηση 450 εκ. για το 2011 και 1 δις ως το 2013. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, στοχεύει στη μείωση του βασικού μισθού στα όρια του μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δραστική περικοπή των επιδομάτων (στην εκπαίδευση η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το εξωδιδακτικό) και σύνδεση μισθού με την απόδοση-παραγωγικότητα-αξιολόγηση.

2ος ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

«Δε θα αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης, δε θα κόψουμε συντάξεις και δε θα αυξήσουμε τις εισφορές …»

Γ. Α. Παπανδρέου, προεκλογικά στη ΔΕΘ

- Τα χρόνια εργασίας για την πλήρη σύνταξη αυξήθηκαν στα 40 και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος για όλα τα Ταμεία. Οι γυναίκες με το νόμο Λοβέρδου φορτώθηκαν από 5 έως 15 χρόνια εργασίας περισσότερα!!! Η βασική σύνταξη περιορίστηκε στα 360 € και σχεδιάζουν νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

- Το Ταμείο Πρόνοιας καταρρέει γιατί δεν έχει να δώσει το εφαπάξ σε όσους αποχωρούν. Σήμερα εκκρεμούν περίπου 20.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και απαιτούνται 900 εκ.€ για να πληρωθούν οι δικαιούχοι, τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθόλου αποθεματικά και η ακίνητη περιουσία του Ταμείου είναι μηδαμινή. Το Ταμείο μπορεί να πληρώνει 600-650 δικαιούχους τον μήνα μόνο από τις τρέχουσες εισφορές.

- Ο ΟΠΑΔ έχει κόψει όλες τις βασικές εξετάσεις ακόμα και τα εμβόλια των παιδιών!!! Οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί και τα εξεταστικά κέντρα είναι απλήρωτοι για χρόνια και σταματούν κάθε τόσο να καλύπτουν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

3ος ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ:

«Δε θα βάλουμε νέους φόρους. Δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης του ΦΠΑ και της τιμής του πετρελαίου..»

Γ.Α. Παπανδρέου, στο πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ

- Νέα δυσβάσταχτη φορολογία για τα λαϊκά στρώματα με παράλληλη ελάφρυνση της φορολογίας στο κεφάλαιο. Αυτό περιλαμβάνει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο ύψος του πετρελαίου κίνησης και τη μεταφορά των προϊόντων πλατιάς κατανάλωσης και επιβίωσης (τρόφιμα κλπ.) στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

- Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις και χαράτσια στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα τέλη, σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, «πράσινα τέλη» κλπ.Συνολικά οι εργαζόμενοι για το 2011 θα πληρώσουμε άλλα 2,36 δις. € νέους φόρους!!!!

- Την ίδια στιγμή μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας του κεφαλαίου από το 25% στο 20%, και προωθούνται νέες «διευκολύνσεις» (αναπτυξιακός νόμος, περαίωση, διακανονισμοί στις εισφορές, αναστολή καταβολής του 20% των εσόδων από διαφημίσεις των καναλαρχών…).

4ος ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ:

«Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι…»

Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

- Βάζουν πωλητήριο τώρα σε ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, δημόσιες συγκοινωνίες, κρατικές τράπεζες, λιμάνια, αεροδρόμιο, δημόσια γη, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση της τιμής των δημόσιων αυτών αγαθών (για το ρεύμα πάνω από 30%), και περικοπή των παροχών τους (π.χ. μείωση του σιδηροδρομικού δικτύου κατά τα 2/3!!!), τεράστια χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς των εργαζόμενων σε αυτές και πέρασμα της διαχείρισης των φυσικών πόρων και ολόκληρων κοινωνικών τομέων στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.

5ος ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ:

«Δε θα απολογηθούμε που σώσαμε τη χώρα…»

Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργός των Οικονομικών

Την ίδια στιγμή, όλοι οι δείκτες που υποτίθεται ότι οδήγησαν στην πιο λυσσαλέα αντεργατική επίθεση «τρελαίνονται». Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι η ύφεση καλπάζει με -4% γεγονός πρωτοφανές για τα μεταπολεμικά χρονικά στην Ελλάδα. Ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 6%. Το έλλειμμα ήδη έφτασε στο 135% από το 115% που το παρέλαβαν και θα σκαρφαλώσει στο 150% το 2012. Όταν αλάλαζαν για το ελληνικό δημοσιονομικό χάος τα περιβόητα spreads ήταν στις 300 μονάδες, ενώ τώρα στις 900, δηλαδή το ελληνικό κράτος δανείζεται δυο και τρεις φορές ακριβότερα απ’ ότι πριν τα Μνημόνια. Είναι φανερό πια το ΔΝΤ, η Κυβέρνηση και η Ε.Ε οδηγούν με την πολιτική τους την Ελλάδα στην πλήρη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Οι μόνοι κερδισμένοι από τις θυσίες των εργαζόμενων είναι οι Τράπεζες που έχουν μέσα σε δυο χρόνια πάρει από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προίκα 75 δις, ο ΣΕΒ που τρίβει τα χέρια του εξαιτίας της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας που αυξάνει σταθερά την κερδοφορία των επιχειρήσεων και το διεθνές κεφάλαιο που με τα τοκογλυφικά δάνεια αυξάνει τα κέρδη του.

6ος Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ:

- Το Υπουργείο παιδείας, σε πλήρη αρμονία με το μνημόνιο και τις περικοπές επιδιώκει να καλύψει τα χιλιάδες κενά με πολυπληθή τμήματα, συμπτύξεις, μετακινήσεις μαθητών, υποχρεωτικές υπερωρίες, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Μειώνει τους διορισμούς κατά 50% (2.850 συνολικά με 11.500 συνταξιοδοτήσεις) και την ίδια στιγμή προωθεί την πρόσληψη πρωτοφανούς αριθμού ελαστικά εργαζόμενων με νέα χαρακτηριστικά (10.800 ωρομίσθιοι με 4 ώρες την εβδομάδα και 130 ευρώ το μήνα και 15.500 αναπληρωτές κι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου από 5-15 ώρες την εβδομάδα).

- Το σχολείο της εποχής του Καλλικράτη είναι το σχολείο της αγοράς με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με εκπαιδευτικούς ελαστικά εργαζόμενους και περιοδεύοντες, με υποχρεωτικές υπερωρίες, με 27άρια τμήματα και συμπτύξεις, με το άθλιο πείραμα των 800 ολοήμερων, με στελέχη-μάνατζερ που θα φροντίσουν εγκαίρως για την εφαρμογή των εντολών και την πάταξη των απείθαρχων, με αυτοαξιολόγηση και μέντορες, με σύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας για να βρεθούν χορηγοί , με μαθητές καταναλωτές πληροφοριών, με νέα αναλυτικά προγράμματα πιο κοντά στις ανάγκες της αγοράς, με επιμόρφωση-συμμόρφωση των εκπαιδευτικών στις επιταγές αυτού του σχολείου. Ήδη, η μεγάλη περικοπή των χρημάτων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας σε πολλά σχολεία που βρίσκονται χωρίς χρήματα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

7ος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ:

Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης καθυστέρησης. Κάθε μέρα που περνάει τους ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Η άρχουσα συμμορία, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τώρα θέλει να θυσιάσει δικαιώματα ενός αιώνα, καταχτήσεις που έχουν αιμάτινη υπογραφή. Δύο δρόμοι μας απομένουν. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμε! Μπορούν να μας κόψουν το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση. Την αξιοπρέπεια, όμως, το πάθος και τη φλόγα δεν μπορούν να μας την πάρουν. Γιατί τα κουβαλάμε στην ψυχή, το μυαλό και το αίμα μας.

ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ:

Γενικευμένος πανεργατικός ξεσηκωμός.
Λουκέτο στο δημόσιο τομέα.
Διακλαδικός, συντονισμένος απεργιακός αγώνας διάρκειας τώρα
με συλλαλητήρια και μπλοκάρισμα σοβαρών υπηρεσιών της κρατικής λειτουργίας
με αποφασιστικού χαρακτήρα καταλήψεις.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
6 Οκτωβρίου 2010 στις 12:55 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=VIHiJCWAQqQ

Ανώνυμος
6 Οκτωβρίου 2010 στις 4:40 π.μ.

KAI Σ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΡΑΖΟΥΝΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΤΑΤΟ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ Η ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΣ...ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΘΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger