Home » , » Αστυνόμευση και καταστολή στο Ιντερνετ είναι ο καινούργιος στόχος της κυβέρνησης.

Αστυνόμευση και καταστολή στο Ιντερνετ είναι ο καινούργιος στόχος της κυβέρνησης.

Από giorgis , Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 | 6:32 μ.μ.

Διακαείς πόθος της κυβέρνησης των Κουίσλιγκ, που έχει καθίσει στο σβέρκο μας, είναι η φίμωση της μπλοκόσφαιρας και γενικότερα ο ολοκληρωτικός έλεγχος του διαδικτύου. Και το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι τώρα μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ και με την στήριξη των αργυρώνητων ΜΜΕ που παρουσιάζουν το όλο επιχείρημα σαν «ζήτημα που αφορά τη διαδικτυακή ενημέρωση και επικοινωνία», η δωσίλογη κυβέρνηση του ΓΑΠ-Τσολάκογλου προχωράει ακάθεκτη.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών διαβάζουμε: «Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα».

Αυτός είναι ο «σοσιαλιστικός φερετζές» Πάει να δώσει δημοκρατικό άλλοθι στους σχεδιασμούς που ήδη έχει αποφασίσει,  και έχει θέσει σε εφαρμογή. Η κυβέρνηση, δηλαδή, πάει να κάνει έναν στημένο διάλογο –σαν αυτούς που κάνει με τα ξεπουλημένα τομάρια της ΓΣΕΕ- να δείξει ότι έχει συναίνεση και να θέσει σε εφαρμογή αυτά που έχει προαποφασίσει.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ολοκληρωτικός έλεγχος του διαδικτύου. Αστυνόμευση και καταστολή με απλά λόγια στο Ιντερνετ είναι ο καινούργιος στόχος της κυβέρνησης.

Και γιατί ισχυριζόμαστε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει τις κινήσεις της και ότι ο όποιος διάλογος επικαλείται είναι προσχηματικός; Για τον απλούστατο λόγο  του ότι σήμερα διαβάσαμε ένα δημοσίευμα στο «Ποντίκι».
 Το αναπαράγουμε αυτούσιο χωρίς να χρειαστεί ο παραμικρός δικός μας σχολιασμός.

Ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξάνεται και πληθύνεται η οικογένεια των κοριών, που αναπτύσσεται με φρενήρεις ρυθμούς μέσα στους γόνιμους κόλπους των διωκτικών - κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.
Έτσι, μετά τους δίδυμους σούπερ ωτακουστές (συστήματα νόμιμων συνακροάσεων κατά την... επιστημονική ορολογία) της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, ένα νέο μέλος αναμένεται να προστεθεί στις αρχές του νέου έτους.

Πρόκειται για ένα ακόμη «έμβρυο» που άρχισε ήδη να κυοφορείται και με φυσιολογικό τοκετό αναμένονται τα γεννητούρια του κάπου μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2011, ώστε ν" αποφέρει στην αστυνομία ακόμη ένα ηλεκτρονικό υπερόπλο.

Με τη διαφορά ότι ο αναμενόμενος νεοσσός προορίζεται να ικανοποιήσει άλλη μια διαστροφική απόλαυση των αισθήσεων, εκτός από αυτή της ακοής, που υπηρετούν οι δίδυμοι σούπερ κοριοί.
Σκοπός του είναι να καλύψει το κενό που δημιουργείται στον κυβερνοχώρο από την αδυναμία επόπτευσης και αρχειοθέτησης των σερφαρισμάτων και των επικοινωνιών στο Ίντερνετ ύποπτων για την εθνική και τη δημόσια ασφάλεια ατόμων.
Ο ηλεκτρονικός δηλαδή «δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά».

«Σούπερ μάτι»

Στις αρχές του νέου χρόνου, λοιπόν, αναμένεται ν' αποκτηθεί το «σούπερ μάτι» της ΕΛ.ΑΣ., στη μορφή ενός ειδικού μηχανήματος, το οποίο θα έχει δυνατότητες διασύνδεσης και παρείσφρησης στα υπολογιστικά συστήματα ύποπτων ατόμων, προκειμένου να παρακολουθεί και να καταγράφει σε πρώτο χρόνο περιηγήσεις σε ιστοτοπους, όπως επίσης και - κυρίως - όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία, είτε αυτή διεκπεραιώνεται δια μέσου e-mail είτε στα chat rooms.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι από μήνες δρομολογημένες διαδικασίες προκειμένου ο συγκεκριμένος εξοπλισμός να υπαχθεί σε ειδικό πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), το οποίο στο σύνολό του θ' αποδώσει στην αστυνομία τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογική υποστήριξη συνολικού κόστους που θ' αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ.

Προεξάρχουσα θέση σ' αυτό τον κυκεώνα των νέων προμηθειών κατέχει αδιαμφισβήτητα ο ξάδελφος των δίδυμων γιγάντων που, όπως επισημάνθηκε, κατέχουν ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική.

Αλλωστε, όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η ενίσχυση με ένα σύστημα... νόμιμων παρακολουθήσεων των διαδικτυακών σταθμών και συνομιλιών ατόμων που θεωρούνται εχθρικά προς την κοινωνία και την εθνική ασφάλεια αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια υποχρέωση που αναλήφθηκε αμέσως μετά τα συμπεφωνημένα σε σχετική σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, λίγο καιρό μετά τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις 7 Ιουλίου του 2005 σε τρεις συρμούς του μετρό και σε ένα λεωφορείο στο Λονδίνο.
Βέβαια, όπως συμβαίνει και τώρα με τους σούπερ κοριούς, προαπαιτηση για να προχωρήσει η αστυνομία στην παγίδευση του υπολογιστή ενός ύποπτου είναι η έκδοση σχετικού βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κι αφού προηγουμένως υποβληθεί τεκμηριωμένο αίτημα από πλευράς προανακριτικών αρχών. (σημ δικιά μας: Τώρα πιάσαμε τα λεφτά μας)

Η άλλη διαφορά με τους δίδυμους κοριούς είναι ότι δεν θα εγκατασταθεί στην έδρα μιας από τις δύο υπηρεσίες που τους χρησιμοποιούν, αλλά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2010 στις 11:23 μ.μ.

«Η κυβέρνηση, λέει, καλεί το διαδίκτυο για διάλογο, με τις ανεξάρτητες φωνές των ανεξάρτητων ιστοσελίδων…»!

Αισώπειος μύθος! Τα γερασμένα και παμπόνηρα τέρατα, Σκύλλα και Χάρυβδη, καλούν την πανίδα του διαδικτύου να την φιλοξενήσουν στα εντόσθιά τους….

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, λένε, πηγάζει από την επιθυμία του πρωθυπουργού , να αποκτήσουν οι σκαπανείς (σ.σ. πολύ μεγάλη κουβέντα!) του διαδικτύου, την νομιμοποίηση και τη θεσμική κατοχύρωση αντίστοιχη με των δημοσιογράφων των παραδοσιακών ΜΜΕ…»

Να μεταβληθούν, δηλαδή, και τα μπλογκς, ανάλογα με κάποια παραδοσιακά ΜΜΕ,σε φερέφωνα παπαγαλάκια και πλυντήρια βρώμικων ανθρωποειδών.

Που σημαίνει να υποταχθούν στους πάσης φύσεως και αποχρώσεως νομιμοποιημένους ή παράνομους απατεώνες και τις ιδιοτελείς παλιανθρωπιές τους.

Και ο απαραίτητος μαϊντανός: Η δολιότατη διαβούλευση: «Πέστε ο, τι θέλετε εσείς! Κι εμείς θα κάνουμε-όπως πάντα- ο, τι μας καπνίσει»…

Πάντα, με «ανοιχτό διάλογο». Προκειμένου να επιλέξετε με ποιο τρόπο προτιμάτε να σας…κλείσουμε το στόμα! Και να σας κόψουμε τα χέρια…

Και κάποιοι εθελοτυφλούν να πιστεύουν πως μια τέτοια κουτοπόνηρη για τα μπλογκς υστερόβουλη πρωτοβουλία… «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση»!

Σίγουρα προς την ίδια κατεύθυνση, που η τοπική λαμογιοκρατία και το αποικιοκρατικό καθεστώς του ΔΝΤ οδηγούν τη χώρα μας…

Που σημαίνει πως, εκτός από το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», τίθεται τώρα και το δίλημμα: «πολιτισμός ή βαρβαρότητα»…

Το σοσιαλισμό τους τον απολαύσαμε. Άντε τώρα να απολαύσουμε και τον πολιτισμό τους…

Σίγουρα ανάλογο με τον πολιτισμό, που εισέπραξαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού στους πρόποδες του μνημείου πολιτισμού της Ακρόπολης…

παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger