Home » » Πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, σήμερα Πέμπτη 25/11, 6:00 μμ,

Πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, σήμερα Πέμπτη 25/11, 6:00 μμ,

Από giorgis , Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 | 2:58 μ.μ.

 Σήμερα, Πέμπτη 25/11, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κεντρική διαδήλωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.
Στην διαδήλωση συμμετέχουν αρκετές συλλογικότητες από τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Όπως τονίζεται στα δεκάδες καλέσματα που υπάρχουν για συμμετοχή σ’ αυτή την διαδήλωση: Οι απαντήσεις στην κρατική τρομοκρατία, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στους καθεστωτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας των ΜΜΕ, συνεχίζουν να δίνονται εκεί που δίνονταν πάντα: στο δρόμο.

Ας βρεθούμε λοιπόν όλοι/ες στις 6:00μμ, στα Προπύλαια (στάση μετρό πανεπιστήμιο).

Με την ευκαιρία παραθέτουμε κείμενο της «Δράσης για την Ελευθερία»:





ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ 

Στο εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 22 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στους 15 από αυτούς, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς «τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι σε συνδυασμό με το Νόμο που αφορά δράστες με καλυμμένα πρόσωπα», τον περιβόητο «κουκουλονόμο». Οι «δεσμεύσεις» των υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για άμεση κατάργηση του «κουκουλονόμου» πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.

Το κακό έχει πλέον παραγίνει...

Οι πρώτες ανακοινώσεις για την ποινικοποίηση της κουκούλας έγιναν από τον υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ  Νίκο Δένδια, τον Μάρτιο του 2009, κι ενώ ακόμα η κοινωνία «έβραζε» από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ανάμνηση της βίαιης εξέγερσης του Δεκέμβρη είναι πολύ νωπή και αυτό είναι που φοβίζει τους κρατούντες.

Αφού πρώτα μας βομβάρδισαν με μια άνευ προηγουμένου γκεμπελική προπαγάνδα, ότι το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η «αυξανόμενη εγκληματικότητα» και οι «κουκουλοφόροι» και όχι οι πρωτοφανείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα εισοδήματα των εργαζομένων, στην αύξηση της ανεργίας, στο κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, επέβαλαν στη συνέχεια ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η «κουκούλα» ήταν μόνο η αφορμή, το πρόσχημα. Ο ντόρος γινόταν για ένα πρόσωπο που θέλει να κρυφτεί, αλλά ο στόχος ήταν το πρόσωπο της οργής που δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο και με «σκληρές» δηλώσεις περί νέου ιδιώνυμου δεσμεύτηκε ότι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα πάρει ως κυβέρνηση θα είναι η κατάργηση του «κουκουλονόμου».

Οταν παρέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης και πριν περάσουν δύο εβδομάδες, αντί για την κατάργησή του ο «κουκουλονόμος» μπήκε σε εφαρμογή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στη Νίκαια για τον θάνατο 25χρονου Πακιστανού, ο οποίος είχε κακοποιηθεί από την αστυνομία. Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις και πέντε άτομα παραπέμφθηκαν με τα κακουργήματα που εισήγαγε ο «κουκουλονόμος».

Την επόμενη μέρα η αστυνομία έκανε «ντου» στα Εξάρχεια συλλαμβάνοντας όποιον κινούνταν στην περιοχή.
Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, ο τότε υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε για άλλη μια φορά την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κάλυψη του προσώπου.

Τη δέσμευση Χρυσοχοΐδη επανέλαβε στις 11 Δεκεμβρίου ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με αφορμή τις σωρηδόν συλλήψεις και προσαγωγές δεκάδων ατόμων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον ένα χρόνου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες με βάση τις διατάξεις του «κουκουλονόμου».

Ακολούθησε η σύλληψη και προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα, οπότε με νέες δηλώσεις «υπευθύνων» αναγγέλθηκε πάλι η κατάργηση του κουκουλονόμου. «Είναι θέμα ημερών», είπαν.

Πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του διαβόητου «κουκουλουνόμου», πάνω από ένα χρόνο από τις «δεσμεύσεις» των υπουργών του ΠΑΣΟΚ ότι οσονούπω καταργείται,  οι διατάξεις του βρίσκονται σε πλήρη ισχύ και εφαρμόζονται παραδειγματικά σε διαδηλωτές που συνελήφθησαν «στο σωρό» στη διάρκεια μιας πορείας.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του «κουκουλονόμου» και την παύση κάθε δίωξης που έχει ασκηθεί με βάση τις διατάξεις του.

 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger