Home » , » Οταν ο Μπούλης δουλεύει τους δημοσιοκάφρους

Οταν ο Μπούλης δουλεύει τους δημοσιοκάφρους

Από giorgis , Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 | 5:23 μ.μ.

 Τελικά ο Μπούλης, όπως αποκαλεί η «Ελληνοφρένεια» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας, έχει μπει για τα καλά στο «πετσί» του ρόλου του. Λέει τα μεγαλύτερα ψέματα, με τόση φυσικότητα που θα τον ζήλευε ακόμα και ο Μητσοτάκης.
Αρχίζει να αποκτάει την δυνατότητα στο να μιλάει πολύ …. χωρίς να απαντάει πουθενά σε όσα τον ρωτάνε. Με αυτά τα δεδομένα αναρωτιόμαστε αν έχει κανένα νόημα οι καθημερινές συναντήσεις που κάνει με τους πολιτικούς συντάκτες.
Ας τους στέλνει γραπτά τις κυβερνητικές αποφάσεις να μην μπαίνουν κι αυτοί στον κόπο να παριστάνουν τους λωτοφάγους αφού ουσιαστικά είναι διακοσμητικός ο ρόλος τους στο BRIEFING.

Ας δώσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με τα όσα έγιναν σήμερα:

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να δεσμευτείτε ρητά, λοιπόν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχει το αμέσως προσεχές διάστημα, από 1ης Ιανουαρίου μείωση των μισθών στον ιδιωτικό χώρο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Στο πλαίσιο που μπορεί να παρέμβει η Πολιτεία, αυτό ακριβώς κάνουμε. Και επιτέλους, να μη στρουθοκαμηλίζουμε, να μη θεωρούμε ότι υπήρχε ένας εργασιακός παράδεισος τον οποίο εμείς καταργούμε. Είναι γνωστό, ότι κλείνουν επιχειρήσεις κάθε ημέρα. Είναι γνωστό ότι χάνονται θέσεις εργασίας κάθε ημέρα. Είναι γνωστό ότι σε πολλές επιχειρήσεις γίνεται ουσιαστικά νόμος το να υπάρχουν ατομικές συμβάσεις, έτσι ώστε να υπάρχουν ευτελισμένοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς θέτουμε κανόνες. Εμείς, αυτή την ευελιξία και την τέλεια απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων τη ρυθμίζουμε και φέρνουμε την ευελιξία όπου χρειάζεται και με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους συναίνεσης των εργαζομένων. Και φέρνουμε το μέτρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ατομικές συμβάσεις και γι` αυτό διασφαλίζουμε και την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, αλλά και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις. Όποιος θέλει να μας πει ότι σήμερα στα εργασιακά υπάρχει παράδεισος και εμείς φέρνουμε το μεσαίωνα, σίγουρα δεν αντιμετωπίζει σωστά και λογικά τους Έλληνες πολίτες. Ακριβώς, μέσα σ` αυτό  το τεράστιο θολό τοπίο που υπάρχει, αλλά που θα υπάρξει και ακόμη περισσότερο, λόγω του βαθέματος της κρίσης εάν δεν παρέμβει η Πολιτεία  για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα σε δύσκολες συνθήκες, μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να προστατεύονται και οι θέσεις εργασίας, αλλά να προστατεύεται και το εργασιακό status των Ελλήνων εργαζομένων. Και αυτό  θα φανεί και στην πράξη.

Δημ: Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν πήρα απάντηση, στο αν δεσμεύεστε ότι δεν υπάρξει μείωση στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατά πόσο το αντιλαμβάνεστε αυτό, είναι δικό σας θέμα. Εσείς μιλήσατε για ομαδική παράκρουση. Είναι το πώς το αντιλαμβάνεται καθένας.

Δημ: Στη Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός είπε: «Εμείς οι σοσιαλιστές».  Δεδομένου ότι είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αυτό το θαυμαστό μοντέλο των εργασιακών σχέσεων, θα το προτείνει και στους άλλους σοσιαλιστές;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:  Πρώτα απ΄ όλα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά και εγώ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι κινούμαστε σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, σε πολύ σκληρές συνθήκες και φυσικά προσπαθούμε με μέτρο την κοινωνική δικαιοσύνη να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις, που και ως χώρα θα μας επιτρέπουν να υπάρχουμε και ήδη το κάνουμε φυσικά, αλλά και μία στενωπό την οποία περνάμε αναγκαστικά αυτό το χρονικό διάστημα, να την περάσει Έλληνας πολίτης με τις λιγότερο επώδυνες αποφάσεις.  Όταν έχουμε να κάνουμε με σοσιαλιστικό και προγραμματικό λόγο, πραγματικά, θα πρέπει να λαμβάνουμε  υπ’ όψιν και τις συγκεκριμένες συνθήκες.  Γιατί αν θέλουμε να μιλάμε θεωρητικά, είναι πάρα πολύ ωραίο και πολύ εύκολο να μιλάμε, αλλά η ιδεολογία πολλές φορές κρίνεται στην πράξη.  Κι εμείς το κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας μας, που είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, το θέτουμε ως κριτήριο και φυσικά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον ως κριτήριο όλων των αποφάσεών μας, ακόμη και των επώδυνων αποφάσεών μας για τον Έλληνα πολίτη, όπου χρειάζεται φυσικά.


Εδώ που τα λέμε, όμως, θέλει να ταλέντο, να μπορείς να μιλάς συνέχεια χωρίς να λες τίποτα. Και αυτό ο Πεταλωτής το διαθέτει. Τώρα γιατί οι δημοσιογράφοι που παρίστανται σ’ αυτές τις «ενημερώσεις» δέχονται αμάσητα να τους δουλεύει μ’ αυτόν τον τρόπο είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger