Home » , » ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕΤΟΥ ΕΦΟΡΜΗΣΕΩΣ...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕΤΟΥ ΕΦΟΡΜΗΣΕΩΣ...

Από giorgis , Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 | 11:59 μ.μ.

  "Δεν καταλαβαίνω, γιατί η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο, που δίνει πλήρη ασυδοσία στην εργοδοσία..."
Άκης Παυλόπουλος, βραδινό δελτίο ALTER,10-12-2010 (Δέστε το βίντεο)
_____________

Γράφει ο  askordoulakos
Αντί άλλου σχολίου για το αντεργατικό και αντικοινωνικό προγκρόμ, στο οποίο με μανία πρωτοστατεί το πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό, ας θυμηθούμε ένα-προσφάτως αναρτηθέν- εκπληκτικό απόσπασμα από το  έργο του ΛΕΝΙΝ: “Θέσεις και εισήγηση για την αστική δημοκρατία και τη δικτατορία του προλεταριάτου”.

Σ' αυτό,το απόσπασμα -και με αφορμή τη δολοφονία των 2 ηγετών του τότε Κ.Κ. Γερμανίας στη φυλακή, όπου ήταν κρατούμενοι στις αρχές του 20ου αιώνα- ο Λένιν περιγράφει τον τρόπο σκέψης και την πρακτική κάποιων "σοσιαλπατριωτών" της εποχής, οι οποίοι τότε μετείχαν στη Γερμανική κυβέρνηση...Κάτι δηλαδή σαν αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα!

  Είτε συντάσσεται κάποιος με τη Λενινιστική θεωρία, είτε όχι, το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί ένα υπόδειγμα πολιτικής σκέψης κι ανάλυσης κι αυτό θα το καταλάβουμε αν κάνουμε τις κατάλληλες αναγωγές σε σημερινά πολιτικά πρόσωπα, πολιτικές πρακτικές και πολιτικά μυαλά.  Ιδού:
"Αν κάτω από μια κυβέρνηση σοσιαλπατριωτών οι αξιωματικοί και οι καπιταλιστές μπόρεσαν να δολοφονήσουν ατιμώρητα κρατούμενους, δηλ. ανθρώπους που η κρατική εξουσία τους είχε θέσει κάτω από τη φρούρησή της, βγαίνει το συμπέρασμα πως η ρεπουμπλικανική δημοκρατία, στην οποία μπόρεσε να συμβεί ένα τέτοιο πράγμα, δεν είναι παρά μια δικτατορία της αστικής τάξης. Εκείνοι που εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία του Καρλ Λήμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ, αλλά δεν καταλαβαίνουν αυτήν την αλήθεια, δείχνουν ή την αμβλύνοιά τους ή την υποκρισία τους”

 Εκείνοι που εκφράζουν σήμερα τη λύπη τους για τα μέτρα που οι ίδιοι πήραν, αλλά δεν καταλαβαίνουν αυτή την αλήθεια, δείχνουν ή την αμβλύνοιά τους ή την υποκρισία τους. γίνεται φως, γίνεται νους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger