Home » , , » Μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ιταλία (άντε και στα δικά μας αύριο)

Μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ιταλία (άντε και στα δικά μας αύριο)

Από ciaoant1 , Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 | 10:43 μ.μ.

Εν όψει και της αυριανής πορείας, δείτε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην Ιταλία. Είναι φανερό πως στην Ευρώπη ναι μεν οι λαοί δεν είναι και "φουλ έτοιμοι" για την ανατροπή ακόμα, αλλά από την άλλη δεν είναι και εντελώς "παραδομένοι" (όπως πχ φαίνονται να είναι στις ΗΠΑ). Έτσι, στην μία μετά την άλλη ευρωπαική χώρα, η επίθεση της άρχουσας τάξης συναντά αντίσταση, η οποία φαίνεται να έχει -προς το παρόν- τη μορφή της "ωμής οργής" του λαού, μιας οργής που φουσκώνει κάθε μέρα και περισσότερο, αλλά που ακόμα δεν έχει βρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο-οργάνωση-κατεύθυνση. Τέλος πάντων, αν και αυτό είναι τεράστιο θέμα, προς το παρόν το αφήνουμε, μιας και αύριο έχουμε απεργία εδώ στην Ελλάδα, και θα πρέπει -τουλάχιστον- να ακουστούμε. Με οργή, αλλά και οργάνωση απέναντι στη βία και τις προβοκάτσιες του κράτους (αναφέρω ειδικά τις προβοκάτσιες διότι μάλλον θα έχουμε τέτοιες). Δε θα πρέπει να λείψει κανείς:


Πάνω από 100.000 φοιτητές σημερα στην Ρώμη στην Βουλή των Αντιπροσώπων


Στις διαδηλωσεις συμμετειχαν φοιτητες/τριες που διαδηλωναν εναντια στην εκπαιδευτικη μεταρυθμιση,εργαζομενοι και κατοικοι της Λ' Ακουιλα που ειχαν κτυπηθει απο τον φονικο σεισμο το 2009.
Την ωρα της διαδηλωσης γινοταν στη βουλη η ψηφοφορια για την προταση μομφης κατα του Μπερλουσκονι. Κομματι της διαδηλωσης προσπαθησε να πλησιασει τη κοκκινη ζωνη (γυρω απο τη βουλη) και συγκρουστηκαν με τους μπατσους.

Τα μμε λενε για οδοφραγματα και τρελο ξυλο απο τους μπατσους ακομα και σε ασχετους νεαρους στο δρομο


http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/2t5mxp5.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/3kwvquy.jpg





Από το indymedia
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger