Home » , » Κατάληψη ΕΣΗΕΑ για την προφυλάκιση της Φέι Μάγιερ και δίκη για "Πυρήνες"

Κατάληψη ΕΣΗΕΑ για την προφυλάκιση της Φέι Μάγιερ και δίκη για "Πυρήνες"

Από giorgis , Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 | 5:50 μ.μ.

Κατάληψη έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονται για την προφυλάκιση της γερμανίδας Φέι Μάγιερ, η οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μετά την σκληρή χθεσινή δήλωση που έκαναν οι συνήγοροι της Φέι Μαρίνα Δαλιάνη και Χαρ. Λάδης σήμερα προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΣΑ.

«Κενή περιεχομένου» χαρακτήρισαν τη δικογραφία που έστειλε στη φυλακή την 27χρονη Γερμανίδα υπογραμίζοντας ότι τα «στοιχεία» που την βαρύνουν είναι το γεγονός ότι πήγε για καφέ με έναν από τους συγκατηγορουμένους της στο Θησείο και τα τρία δημοσιευμένα στο διαδίκτυο κείμενα πολιτικών, όπως η ίδια τους χαρακτηρίζει, κρατουμένων τα οποία κατείχε.



Εδώ να προσθέσουμε ότι αμέσως μετά την αρχική εμπλοκή του ονόματος της Φέι στην υπόθεση των «Πυρήνων» τα γνωστά δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια παρουσίαζαν όσα τους διοχέτευαν οι ασφαλίτες σαν ρεπορταζ. Ο πατέρας της 27χρονης Γερμανίδας κινήθηκε νομικά και κατέθεσε αγωγή σε βάρος της γερμανικής εφημερίδας «Μπίλντ» που τα αναπαρήγαγε ενώ το ίδιο προτίθεται να κάνει και για τα ελληνικά ΜΜΕ.

Οι καταληψίες των γραφείων της ΕΣΗΕΑ, συνεδριάζουν αυτή την ώρα για το μέλλον της κατάληψης, ενώ οι δικηγόροι της Φέι θα καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης.


Εν τω μεταξύ, για την ερχόμενη Τρίτη 15 Φλεβάρη καθορίστηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» οπότε και με διαφορετική σύνθεση
θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης όλης της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καθώς υπέβαλαν σχετική αίτηση οι κατηγορούμενοι, Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης και Μανόλης Γιόσπας, -που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους- καθώς και ο εκ των κρατουμένων κατηγορουμένων Αλέξανδρος Μητρούσιας.

Στην αίτηση τους οι κατηγορούμενοι επικαλούνται μια σειρά δικονομικές παραβάσεις και εκτροπές τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το δικαστήριο «άλλες αποφάσεις παίρνει το πρωί και άλλες το μεσημέρι» και αναφέροντας τις αποφάσεις των συγκεκριμένων δικαστών για την παρακράτηση των ταυτοτήτων των προσώπων που μπαίνουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη, για τη μη μαγνητοφώνηση των πρακτικών, για τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης και την αποστολή των πρακτικών στην Εισαγγελία και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κ.α
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger