Απανθρωπιά

Από giorgis , Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 | 5:03 μ.μ.

 Πάρα πολλές φορές σημαντικές ειδήσεις είναι «θαμμένες» στα «ψιλά» των φυλλάδων. Θα σταθούμε σήμερα σε δυο τέτοιες «ειδησούλες».

Είδηση 1η  Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων Ασχολουμένων με τους αστέγους (FEANTSA) «ο αριθμός των ανθρώπων που στερούνται στέγη στην Ελλάδα προσεγγίζει τις 20.000, χωρίς να περιλαμβάνονται οι εγκλωβισμένοι μετανάστες από το ΔουβλίνοΙΙ».

Επικαλούμενος αυτά τα στοιχεία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να ενημερωθεί αν στο ΕΣΟΑ υπάρχουν κονδύλια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Η απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο της Ε.Ε για τέτοια θέματα, Andor το λιγότερο που σε κάνει είναι να αγανακτείς απ’ την παλιανθρωπιά –ίσως δεν είναι η κατάλληλη λέξη- της απάνθρωπης κυβέρνησης του ΓΑΠ.

Ο αξιωματούχος λοιπόν της Ε.Ε στην απάντησή του τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει καμιά αίτηση χρηματοδότησης για προγράμματα υπέρ αστέγων». Απ’ το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διαθέτει για την χώρα μας 310 εκατ. Ευρώ δεν έχουμε ζητήσει να πάρουμε ούτε ένα ευρώ λόγω ότι «Τα ελληνικά επιχειρησιακά προγράμματα για την περίοδο 2007-2013 που χρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ δεν προβλέπουν τέτοιου είδους ενέργειες».

Είδηση 2η Τέρμα από σήμερα 1η Φεβρουαρίου οι κάρτες των ΑμεΑ στα λεωφορεία αστικά και υπεραστικά, γιατί έληξε η ισχύς τους και δεν ανανεώθηκαν, λόγω διαφωνίας Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ
με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όχι δεν οφείλεται σε ανικανότητα εκ μέρους του ελληνικού κράτους αυτές οι «παραλήψεις». Απλώς οι άστεγοι και τα ΑμΕΑ δεν είναι εφοπλιστές και βιομήχανοι για να ενδιαφερθεί η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger