Home » , » Κατασταλτικό ντελίριο

Κατασταλτικό ντελίριο

Από giorgis , Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 | 4:37 μ.μ.

 Δεν είναι μόνο η απεργία πείνας των 300 μεταναστών που αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με όλα τα όπλα της κρατικής καταστολής, που έφτασαν μέχρι την απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, για traficldhg (!) σε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Κάθε μέρα έχουμε εκδηλώσεις ενός κατασταλτικού ντελίριου της κυβέρνησης ενάντια σε ό,τι κινείται και διεκδικεί σ' αυτή τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που δεν πειθάρχησαν στη δικαστική απαγόρευση της απεργίας τους, απειλούνται τώρα με διώξεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Οσοι δεν πληρώνουν στα διόδια απειλούνται με διώξεις (οι πρώτες έχουν ήδη ασκηθεί). Απειλές εκτοξεύονται και κατά των γιατρών, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο υπουργείο Υγείας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Οι μόνοι που δεν διώκονται είναι οι χρυσοκάνθαροι της κεφαλαιοκρατίας και οι μιζαδόροι της πολιτικής. Το νομικό καθεστώς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Ενας τυχάρπαστος που εκτοξεύθηκε στα ψηλά της αστικής πολιτικής, επειδή προσκολλήθηκε στην καμαρίλα του Παπανδρέου, ο Πεταλωτής, μας παραδίνει μαθήματα δημοκρατικής δεοντολογίας και υπευθυνότητας! Οι ζάμηλουτοί των ΜΜΕ ουρλιάζουν για την «ανομία» που επικρατεί στη χώρα    . αναπαράγοντας τα φτηνιάρικα επιχειρήματα του Παπανδρέου.

Μπορεί οι αγώνες που αναπτύσσονται να είναι αποσπασματικοί και ασύνδετοι μεταξύ τους, όμως
ολοένα και περισσότερο γίνεται φανερό πως δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν αγώνες, αν δεν
έρθουν σε σύγκρουση με την αστική νομιμότητα. Το σύστημα θα βάλει μπροστά τους μηχανισμούς του. Αυτούς που παρουσιάζονται δήθεν σαν ουδέτεροι. Τότε πια δεν παίζεις με θεσμικά ιδεολογήματα και καταγγελίες. Ή σκύβεις το κεφάλι και υποτάσσεσαι ή πας κόντρα στην αστική νομιμότητα, προτάσσοντας το δίκιο του αγώνα.

Γύρω μας, λαοί ξεσηκώνονται ενάντια σε σιδερόφραχτες δικτατορίες. Κορμιά πέφτουν στον αγώνα για ψωμί και ελευθερία. Οσοι μένουν όρθιοι συνεχίζουν και με το παράδειγμα τους αποτελούν έμπνευση για όλο τον κόσμο. Από τον αγώνα τους πρέπει να εμπνευστούμε κι εμείς.

Είναι ξεκάθαρο πια, πως η χούντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, η χούντα της τρόικας και της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μας αφήσει ούτε σε δυο ούτε σε τρία χρόνια. Ηδη, νέα μέτρα πέφτουν στο τραπέζι, ετοιμάζοντας μας για ένα μακρόχρονο αλυσόδεμα, χωρίς ημερομηνία λήξης. Επειδή αυτοί ξέρουν τι μας επιφυλάσσουν, γι' αυτό επιδίδονται σ' αυτό το κατασταλτικό ντελίριο, ακόμα και για μικρής σημασίας περιπτώσεις ανυπακοής, Ζητούμενο είναι η δική μας απάντηση, πριν μας κάτσουν για τα καλά στο σβέρκο.


Πηγή: Εφημερίδα "Κόντρα"


Το πρωτοσέλιδο από την Κυριακάτικη εφημερίδα "Παρόν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger