Home » , » Χιλιάδες διαδηλωτές σε Βρυξέλλες-Λονδίνο:Αν νομίζουν ότι οι λαοί θα παραδοθούν αμαχητί,είναι γελασμένοι

Χιλιάδες διαδηλωτές σε Βρυξέλλες-Λονδίνο:Αν νομίζουν ότι οι λαοί θα παραδοθούν αμαχητί,είναι γελασμένοι

Από ciaoant1 , Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 | 8:52 μ.μ.

Νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Πριν καναδυό μέρες, είχαμε μια σχετικά μεγάλη διαδήλωση...στις Βρυξέλλες (κάτι αδιανόητο πριν μερικά χρόνια), με χιλιάδες εργάτες να δηλώνουν στην αντίθεση τους στα σχέδια "κινεζοποίησης" τους ("λιτότητα", για να βγάλουν ικανοποιητικά (γι' αυτούς) κέρδη οι κεφαλαιοκράτες.

Σήμερα, έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη διαδήλωση στον Λονδίνο. Μιλάμε για τεράστια συμμετοχή (οι επίσημες πηγές μιλούν για 250.000 με 500.000 διαδηλωτές (εδώ σχετικό link από τη guardian, που λίγο μετά έβγαλε και συμπληρωματικό ρεπορτάζ, μιλώντας για 400.000), οπότε είναι τουλάχιστον τόσοι). Ποιος θα περίμενε τόσους πολλούς διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου, που έχουν να δουν τόσους διαδηλωτές δεκαετίες ολόκληρες;

Ακόμα και οι οργανωτές δηλώνουν έκπληκτοι με το μέγεθος της πορείας (απ' όπου και η φωτογραφία παραπάνω).

Να όμως που τελικά οι λαοί ίσως να μην είναι και τόσο αδύναμοι όσο νόμιζαν, και ίσως να μην είμαστε όλοι διατεθειμένοι να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και σκυμμένο κεφάλι και να δεχτούμε την επιστροφή σε μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση που ονειρεύονται οι κεφαλαιοκράτες.

Τέλος πάντων, εδώ και ένα ρεπορτάζ από το tvxs.gr:

Μεγαλειώδης πορεία στο Λονδίνο κατά των περικοπών
Διαδηλωτές από όλη τη Βρετανία πλημμύρισαν το Λονδίνο, ύστερα από κάλεσμα των συνδικάτων, ενάντια στις περικοπές των δημοσίων δαπανών και τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, διεκδικώντας αλλαγή πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Σύμφωνα με το BBC περισσότεροι από 250.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία, που κατέληξε στο Hyde Park, στη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων οχτώ ετών, ενώ άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερους από 400.000. «Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι φανταστικό. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι. «Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι», σημείωσε.

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είμαστε δυνατοί και ενωμένοι», είπε ο γενικός γραμματέας του TUC, Brendan Barber. «Θα αγωνιστούμε ενάντια στις περικοπές και δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις υπηρεσίες, τις θέσεις εργασίας και τη ζωή του λαού», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του BBC ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται πολλές οικογένειες αλλά και ηλικιωμένοι. «Ο θόρυβος από τα τύμπανα και τις φωνές των διαδηλωτών είναι εκκωφαντικός», αναφέρουν και προσθέτουν πως «οι διαδηλωτές κρατούν εκατοντάδες αντικυβερνητικά πανό, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους με στόχο να ακουστεί η φωνή τους». «Όχι Περικοπές» και «Οι Περικοπές Δεν Είναι Η Θεραπεία» γράφουν τα πανό των διαδηλωτών.

Και εδώ και ένα βίντεο με ρεπορτάζ των κυρίαρχων ΜΜΕ (συγκεκριμένα από το RussiaToday) για την κινητοποίηση:
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger