Home » » Το ΝΑΤΟ δολοφονεί Αμάχους για εκδίκηση στο Αφγανιστάν

Το ΝΑΤΟ δολοφονεί Αμάχους για εκδίκηση στο Αφγανιστάν

Από giorgis , Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 | 12:26 π.μ.

Συνεχείς Απώλειες Νατοϊκών Μισθοφόρων!

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στην επαρχία του Χελμάντ ανέφερε την Κυριακή πως αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ που είχε στόχο...θέσεις ανταρτών οδήγησε στο θάνατο δώδεκα παιδιών και δύο γυναικών, υποστηρίζοντας πως η επιχείρηση έγινε «σε αντίποινα» για επίθεση σε αμερικανική μονάδα πεζοναυτών στην περιοχή.

Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, τα οποία επενέβησαν για να βοηθήσουν μια βάση της Συμμαχίας που είχε δεχτεί επίθεση από τους Ταλιμπάν, έπληξαν δύο κατοικίες στην περιοχή Ναουζάντ, εξήγησε η υπηρεσία Τύπου της επαρχίας. "Δυστυχώς, 14 αθώοι πολίτες, πέντε κορίτσια, επτά αγόρια και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι τραυματίες είναι τρία παιδιά, μία γυναίκα και δύο άνδρες.

  

Ο εκπρόσωπος της δύναμης σταθεροποίησης του ΝΑΤΟ (Isaf), Τιμ Τζέιμς, είπε ότι η Συμμαχία έχει ενημερωθεί για το ότι άμαχοι ενδέχεται να σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή και έχει στείλει στην περιοχή μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν το θέμα.


Ένας από τους ηγέτες των φυλών της Ναουζάντ, που δήλωσε ότι ονομάζεται Ασλάμ, υποστήριξε από την πλευρά του ότι στην επιδρομή σκοτώθηκαν 12 μέλη της οικογένειάς του. Ο Ασλάμ, που βρισκόταν το πρωί της Κυριακής μπροστά από τα γραφεία του κυβερνήτη της Χελμάντ και φώναζε εκφράζοντας την οργή του, είπε ότι είδε τα Νατοϊκά ελικόπτερα να κάνουν δοκιμαστικές βολές καθώς περνούσαν από την περιοχή. Ισχυρίστηκε ότι τα ελικόπτερα επέστρεψαν δέκα λεπτά αργότερα και έριξαν ρουκέτες σκοτώνοντας αθώους πολίτες.



Οι απώλειες αμάχων αποτελούν σταθερά σημείο τριβής ανάμεσα στις αφγανικές αρχές και το ΝΑΤΟ, καθώς οι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ χτυπούν αδίστακτα, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος της ανθρώπινης ζωής, ενώ οι συνεχόμενες τραγωδίες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν άνωθεν εντολές που καθορίζουν τους κανόνες εμπλοκής. Παράλληλα, τα επιχειρησιακά σχέδια αδιαφορούν για το αν το αποτέλεσμα αυτών των βομβαρδισμών είναι η απώλεια πολιτών και συχνά οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ επαναλαμβάνουν βάναυσα την χυδαία ρητορεία περί παράπλευρων απωλειών.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι επικρίνει την ISAF για τις αλλεπάλληλες μαζικές δολοφονίες αμάχων, καλώντας την να μειώσει τις νυκτερινές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο απατεώνας Κούισλινγκ, η νατοϊκή μαριονέτα, αναγκάστηκε να καταγγείλει τους φονικούς βομβαρδισμούς των συμπατριωτών του δηλώνοντας:
«Εάν δεν σταματήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις σε αφγανικές κατοικίες, θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής στο Αφγανιστάν και η παρουσία τους ανεπιθύμητη για τον αφγανικό λαό. Το ΝΑΤΟ πρέπει να μάθει ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον κατοικιών δεν επιτρέπονται και ότι ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να το ανεχθεί άλλο αυτό».
Το ζήτημα όμως παραμένει: τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ και μαζί με αυτό, το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα στο Αφγανιστάν;

Μέχρι να απαντηθεί το συγκεκριμένο ερώτημα, το αίμα θα κυλάει.
Εξάλλου, οι απώλειες καθημερινά αυξάνονται και στις γραμμές των Μισθοφόρων του ΝΑΤΟ. Μετά τον αμερικανικό και γερμανικό στρατό, σειρά είχαν τα ιταλικά κατοχικά στρατεύματα να μετρήσουν απώλειες. Τουλάχιστον δύο (2) σκοτώθηκαν και (26) τραυματίστηκαν σε επίθεση κατά νατοϊκής βάσης υπό ιταλική διοίκηση στη Χαράτ. Στο Αφγανιστάν παραμένουν 3.800 Ιταλοί Μισθοφόροι.

Όμως και τα στρατεύματα της Αυστραλίας υπέστησαν δύο ακόμη απώλειες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Αυστραλών Μισθοφόρων που έχασαν την ζωή τους από το 2001, όταν αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά δυνάμεις του αυστραλιανού στρατού στο Αφγανιστάν, στους 26, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Άνγκους Χιούστον. Πλέον φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τα Νατοϊκά στρατεύματα καθώς συνειδητοποιούν ότι πουθενά δε μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς καθώς σημειώνονται απώλειες των δυνάμεων τους ακόμη και στα καλύτερα φρουρούμενα σημεία, ενώ συχνά οι φονικές σφαίρες προέρχονται από Αφγανούς Αντιστασιακούς που δρουν στο πλαίσιο των Αφγανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ένας από τους Μισθοφόρους έχασε την ζωή του όταν πυροβολήθηκε από Αφγανό Ταγματασφαλίτη με τον οποίο πραγματοποιούσαν κοινή περιπολία στην περιοχή Χόρα στην επαρχία Ουρουζγκάν. Η ISAF επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού, χωρίς λόγο έστρεψε το όπλο κατά των ανδρών της με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εξ αυτών. Ο διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων που δρουν στο Νότο, στρατηγός Άμπντουλ Χαμίντ Ουάρντακ δήλωσε ότι ο δράστης έχει εξαφανιστεί και καταζητείται .

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Γιούσεφ Αχμάντι, ισχυρίστηκε ότι ο δράστης ήταν ένας πράκτορας των Ταλιμπάν εν υπνώσει, ο οποίος σκότωσε επτά ξένους στρατιώτες πριν εξαφανιστεί.

Ο δεύτερος Αυστραλός σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο που επέβαινε, τύπου ΣΙΝΟΥΚ, συνετρίβη για άγνωστους λόγους στο έδαφος.

Τέλος, δύο ακόμη Νατοϊκοί Μισθοφόροι έχασαν την ζωή τους όταν το όχημα τους έπεσε σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο φέτος πάνω από 200 ξένοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους στο Αφγανιστάν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger