Home » , » Κοροϊδεύουν το λαό ασύστολα...

Κοροϊδεύουν το λαό ασύστολα...

Από giorgis , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 | 6:08 μ.μ.

 
Αν καταλάβαμε  καλά, 15 μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου (του στυλ Α. Μπέος και Μ. Ψωμιάδης) συνελήφθησαν ή διώκονται γιατί κορόιδεψαν όσους έπαιζαν στοίχημα.

Την ίδια στιγμή που αυτοί που κοροϊδεύουν ...όλους τους υπόλοιπους με στημένα παιγνίδια στις Βρυξέλλες και την Αθήνα όχι απλά δε διώκονται αλλά μας πουλάνε και πατριωτισμό.

Γιατί, φυσικά, μόνο κοροϊδία - και μάλιστα του χειρίστου είδους - είναι τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Ε. Βενιζέλος, ιδίως όταν μας λένε ότι τα παίρνουν για να αποφύγουν την πτώχευση.

Μα αυτά ακριβώς τα μέτρα και αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 5 χρόνια είναι ...η ίδια η πτώχευση. Μόνο που είναι η πτώχευση του μισθωτού, του συνταξιούχοι και του αγρότη, οπότε ελάχιστα τους ενδιαφέρει.

Τα κέρδη των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των πολυεθνικών που τους καίνε, με τα μέτρα αυτά διασφαλίζονται για μια ακόμη φορά και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Ανάμεσά τους και αυτά των ιδιοκτητών των ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου που μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να πάρουμε τον ισχυρισμό ότι επιχειρείται η εξυγίανσή του.

ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ πακετάκι είναι σαφές: Από τη μια, βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη συλλήψεις στο ποδόσφαιρο, υπόθεση Τσοχατζόπουλου και στο βάθος δημοψηφίσματα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.

Με τέτοια φτηνά κολπάκια νομίζουν ότι θα εκτονώσουν την οργή του κόσμου και θα του πουλήσουν παραμύθια περί «κοινωνιών διαφάνειας» και αλλαγής του «μεταπολιτευτικού μοντέλου».

Είναι πολύ γελασμένοι αν το νομίζουν αυτό, και θα το διαπιστώσουν πολύ - πολύ σύντομα και μάλιστα με τρόπους που δε θα τους αρέσουν καθόλου.

Πηγή: "Ριζοσπάστης"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Alsino
24 Ιουνίου 2011 στις 6:59 μ.μ.

Για δέστε και το παρακάτω. Ισως δίνει μια καλύτερη εξήγηση του τι συμβαίνει. Ισως και η σημερινή συγκυρία να κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη (ο κόσμος ζητά κάποιος να πάει φυλακή, αποπροσανατολισμός από το μεσοπρόθεσμο κλπ)


«...Στην Αμερική ο τζόγος εντάχθηκε στο σύστημα εδώ και χρόνια. Οι μαφιόζοι βρήκαν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να ενταχθούν στο σύστημα. Έκτοτε η νόμιμη μπίζνα του τζόγου διογκώνεται και διευρύνεται όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά παγκοσμίως.

● Ποιοι άραγε είναι πίσω από τους κολοσσούς των καζίνων και των στοιχηματζίδικων παγκοσμίως;

● Ποιοι διεκδικούν κομμάτι ή όλη την πίτα από τους κρατικούς (ΟΠΑΠ, Λαχεία για παράδειγμα) τζόγους;

● Δεδομένων τούτων, προκύπτει ένα βάσιμο ερώτημα: Για πόσο οι αυτοκράτορες του τζόγου μπορούν να ανεχθούν διάφορα περιφερειακά λαμόγια που έχουν στήσει μαγαζάκια τα οποία ροκανίζουν από το τζίρο τους; Στην προκειμένη (ελληνική) περίπτωση φαίνεται πως η ανοχή πήρε τέλος. Το ξήλωμα έχει αρχίσει εδώ και καιρό σε χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία...

Κάπως έτσι τα παραμάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η «τάξη» αποκαθίσταται. Ο τζόγος εκσυγχρονίζεται, οι τρύπες για διαφυγόντα κέρδη κλείνουν και οι κολοσσοί παίρνουν (με το τσαμπουκά τους) κομμάτι ή ολόκληρη την πίτα των κρατικών τζόγων... »

http://www.topontiki.gr/article/18609

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2011 στις 1:58 π.μ.

Για την μαφία στην πρώην Σοβιετική Ένωση γράφει κάτι ο Ριζοσπάστης?
Πολύ αναμενόμενη η αντίδραση του. Του στυλ Μπέος κλπ. Ας μας πούνε οι ιδεολόγοι του Περισσού ποια είναι τα στυλ των καπιταλιστών.
Φυσικά την εκτονώσουν ή δεν την εκτονώσουν την οργή του κόσμου οι κυβερνητικοί, το κκε με τέτοιες φτηνές αναλύσεις ψηφουλάκια δεν θα κερδίσει.
(Το ότι παρόμοιες αναλύσεις εμφανίστηκαν και σε οπαδικές εφημερίδες συγκεκριμένης απόχρωσης είναι σύμπτωση).

26 Ιουνίου 2011 στις 2:49 μ.μ.

Ρε αδερφέ σου εφαγε κανένας κκες την γκόμενα και έπαθες ψύχωση ?

Πως σου ηρθε στο "μυαλό" η ΕΣΣΔ και εκανες αναγωγή στο κκε και

μαλιστα σε ενα θεμα που δεν παιζει .Τι εννοείς τζόγο στην ΕΣΣΔ αφου

συσσώρευση κεφαλαίου δεν ηταν δυνατόν.Άσχετα πράγματα και χωρίς

συνοχή.Βέβαια λαθος δικο μου που μπαίνω σε τέτοια συζήτηση (αλλα

πως να αντέξεις).

Καταρχήν το κκε ειναι οχι μονο στα στοιχήματα αλλα και στον επαγγελματικό

αθλητισμό αντίθετο άνοιξε τον ριζοσπάστη στα "αθλητικα¨και θα δεις

ρεπορτάζ μονο για τον Ρουφ.

Τέτοια άλματα "λογικής" ουτε οι στοκαρισμένοι αγράμματοι ιδεολογικά νεοσσοί

"αντιεξουσιαστες" της φιλόθεης και του ψυχικού δεν κάνουν.

Ανώνυμος
26 Ιουνίου 2011 στις 4:40 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. (πχ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ - ΒΑΝΤΙΜ ΜΠΕΛΙΧ, ΝΤΜΙΤΡΙ ΛΙΧΑΝΟΦ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΠΕΤΟΣ). ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΛΠ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙ ΜΑΦΙΑΣ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΞΑΦΝΙΑΣΟΥΝ.
ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ (ΛΑΧΕΙΑ).
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΟΠΩΣ ΦΙΑΤ ΚΛΠ) ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 60-70.
ΑΡΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΠΗΡΧΕ.
ΤΟ ΠΡΟΤΣΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΙΣΤΕΙ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger