Home » , » Όξυνση της Κρατικής Καταστολής με όχημα την Άρση στην ανωνυμία των bloggers

Όξυνση της Κρατικής Καταστολής με όχημα την Άρση στην ανωνυμία των bloggers

Από giorgis , Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 | 12:00 π.μ.

  Με βαρύγδουπους τίτλους τα καθεστωτικά ΜΜΕ και πανάθλια ειδησεογραφικά σάιτ, που πρωτοστατούν σε όσα καταγγέλλουν, προπαγανδίζουν την ακραία αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να καταστείλει τα μπλογκ με πρόσχημα τα «υβριστικά, δυσφημιστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας»!

Στην αισχρή, τρομοκρατική αυτή επίθεση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στην ελεύθερη πληροφόρηση και ενημέρωση των εναλλακτικών πολιτικών και κοινωνικών μπλογκ, στην αυταρχική περιφρούρηση του καθεστωτικού, χειραγωγικού και εμπορευματοποιημένου Μονόλογου, η κυβέρνηση βρίσκει συμπαράσταση από τα επίσης αστικά κόμματα της Διαπλοκής και Διαφθοράς ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, τους εφοπλιστές-τραπεζίτες-εργολάβους μπατιρημένους εκδότες και καναλάρχες που αυθαίρετα κατέχουν τον κοινωνικό πλούτο των συχνοτήτων εκβιάζοντας για χάρες-δάνεια-κρατική διαφήμιση, τους συνεργάτες της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ που άγρια θηρία σε Ζούγκλα επιτίθενται εκβιαστικά και απειλητικά, απαιτώντας Έξτρα μίζα για να μην κάνουν «την αποκάλυψη τους» Πρώτο Θέμα!

Η χυδαία αυτή Ομερτά, με αιχμή του δόρατος τους χρυσοπληρωμένους δικαστές που κατοικοεδρεύουν δίπλα στα παραδικαστικά κυκλώματα, επιδιώκει να βάλει τέλος στην ανωνυμία των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας, Ιωάννης Τέντες και επαναλαμβάνει με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης. Το ζήτημα ανακινήθηκε μετά από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο κ. Κατσιρώδης υιοθετεί τις αποφάσεις των κ.κ. Σανιδά και Τέντε.

Ο κ. Σανιδάς στη γνωμοδότησή του (9/2009) ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος, ενώ ούτε για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής. Με τη γνωμοδότηση Σανιδά, αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα. Επίσης, το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Ιnternet, αλλά ούτε και τα άλλα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως είναι ονοματεπώνυμο συνδρομητή, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως κ.λπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές και πολύ περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω του Ιnternet τα «ηλεκτρονικά ίχνη» μιας εγκληματικής πράξεως, όπως είναι η ημέρα-χρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ηλεκτρονικό ίχνος». Μάλιστα, οι εταιρείες υποχρεούνται να παραδίδουν τα στοιχεία χωρίς να προηγείται άδεια της ΑΔΑΕ.

Σημείωνε ακόμη ότι η ΑΔΑΕ και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή «ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι». Μόνα αρμόδια να το κρίνουν αυτό είναι τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, κατέληγε η πρώτη αυτή γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η γνωμοδότηση Σανιδά είχε προκαλέσει, τότε, την αντίδραση της ΑΔΑΕ (η οποία απέστειλε και ερώτημα στον Ι. Τέντε), όπως και την αντίδραση του τότε προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρ. Γεραρή.  Όμως στη γνωμοδότησή του, ο κ. Τέντες επανέλαβε τις θέσεις του προκατόχου του. Υπογράμμιζε μεταξύ των άλλων ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Στην τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση, ο κ. Κατσιρώδης, τονίζει ότι οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι αυταρχικές αυτές κυβερνητικές επιλογές αποτελούν συνέχεια του  νόμου Βενιζέλου, που έσπειρε την Λογοκρισία των Αγωγών και επιδιώκει την Αυτολογοκρισία, βάζοντας Φραγμό στην Ελευθεροτυπία και την καταγγελία του βρωμερού αστικού πολιτικού και οικονομικού κόσμου. Ενός κόσμου που περιφρουρεί την αστική αυθεντία με όρους Μεσαίωνα, νομοθετεί την παραμονή του στο απυρόβλητο του  νόμου και της κοινωνικής κριτικής. Υποκριτικά υπεραμύνεται την «Προστασία των Θεσμών», θεσμοθετώντας την ατιμωρησία των πελατειακών σχέσεων, της μίζας και της Διαπλοκής, υπογράφοντας για Εμάς και Χωρίς Εμάς ένα παρόν και μέλλον Εργασιακού και Κοινωνικού Κάτεργου.

Επίσης, θα κρατήσουμε ότι το έτος που ανακινήθηκε το όλο ζήτημα ήταν το 2009, λίγο μετά την Κοινωνική Εξέγερση της προηγούμενης χρονιάς, όπου τα μπλογκ είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο  στην ενημέρωση, οργάνωση και συντονισμού του κινήματος. Τότε η Ακροδεξιά του ΛΑΟΣ έβαλε στο στόχαστρο της το  ATHENS.INDYMEDIA.ORG, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την συζήτηση για την Κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Ακολουθούν σημαντικές αυταρχικές εξελίξεις επίσης σε διεθνές επίπεδο, όπου η ανάγκη ελέγχου του ίντερνετ πυροδοτεί τις διαβουλεύσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της αμερικανικής. Η κομμουνιστική Κίνα,  πάντα πρωτοπόρα, επιβάλλει περιορισμούς, για να την ακολουθήσει η Τουρκία του Ερντογάν, που βεβαίως «κάνει δημοκρατικά ανοίγματα» διαπραγματευόμενη την είσοδο της στην Ε.Ε., ενώ σε όλες τις εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον Αραβικό κόσμο, πρώτο μέλημα των σκοταδιστικών και αυταρχικών καθεστώτων είναι ο έλεγχος του κυβερνοχώρου!

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια του αρμόδιου υπουργού Καστανίδη προαναγγέλλει την επίθεση Λογοκρισίας και Καταστολής των μπλογκ αφήνοντας τον Πάγκαλο, τον Μπεγλίτη και τους ενσωματωμένους διανοούμενους  των πρωινάδικων και των τηλεοπτικών παραθύρων να προετοιμάσουν το έδαφος.

Το παιχνίδι είναι καλά στημένο: σε μια κοινωνία που κοχλάζει από τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, που το Μνημόνιο βυθίζει σε απελπισία και απόγνωση τον λαό μας και πυροδοτεί τους Αγανακτισμένους, η φονική βία των ΜΑΤ και η εντεταλμένη δικαιοσύνη που κηρύσσει κάθε απεργία Παράνομη και Καταχρηστική, οι πυροσβέστες γραφειοκράτες κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,  δεν αρκούν. Πρέπει ο κινηματικός αντίλογος να εξαφανιστεί, η προπαγάνδα των 8:00 να μονοπωλήσει το μυαλό και την σκέψη, τα αγράμματα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να περιφέρουν ασχολίαστα και αναπάντητα τα  κυβερνητικά κλισέ και τις εργοδοτικές απαιτήσεις!

Δε θα τους κάνουμε την χάρη.
Στη Δικτατορία της Αγοράς, στους Νόμους του Κέρδους, στα Αντεργατικά και Αντικοινωνικά Μνημόνια Δεν Συναινούμε, Δεν Υποτασσόμαστε.
Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Πρέπει να Ανατραπούν.
Ο χυδαίος κόσμος των πλουσίων που μετρά κέρδη αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή και αντίθετα την Αναλώνει στους νέους γύρους καπιταλιστικής Ανάπτυξης, οικοδομώντας την κτηνώδη κοινωνία της αφάνταστης εκμετάλλευσης Ελλήνων και Ξένων Εργατών, όπου ο Κοινωνικός Πλούτος Ξεπουλιέται σε ελληνικά και αλλοεθνή αστικά αρπακτικά, θα μας βρει μπροστά του.
Στις κατάμεστες πλατείες, στους πλημμυρισμένους από την οργή μας δρόμους του αγώνα.      

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2011 στις 12:44 π.μ.

Τους πονάει η ενημέρωση που δεν μπορούν να ελέγξουν. Κάτω τα ξερά από τα Blogs. Ξέρουμε καλά, ότι αν θέλεουν, μπορούν να βρουν την τοποθεσία ενός Υ/Η, εφόσον διαπράτετται κακούργημα (πχ παιδική πορνογραφία). Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό, από τη νεοναζιστική λογοκρισία, που προσπαθούν να επιβάλλουν με διάφορα προσχήματα. Δε θα τους περάσει.

2 Ιουνίου 2011 στις 10:34 π.μ.

Ω, ρε τι έχει να γίνει..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger