Home » , , » Ελλάδα: Μερικές σύντομες "ειδησούλες"

Ελλάδα: Μερικές σύντομες "ειδησούλες"

Από ciaoant1 , Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 | 9:55 π.μ.


Μέχρι να "κινεζοποιηθούν" όσο το δυνατόν περισσότερο οι εργάτες, οι κεφαλαιοκράτες δε θα επενδύσουν. Πρώτα θα εξαθλιώσουν την κοινωνία, και μετά, όταν οι εργάτες θα είναι διατεθειμένοι να εργασθούν για ψίχουλα, τότε θα ξανάρθουν για επενδύσεις ("δημιουργική καταστροφή"). Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο, αν δεν τους το χαλάσουμε.

Eλληνική βιομηχανία: Ζημιογόνος το 2010, για πρώτη φορά μετά το 1991
Ζημιά άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, συρρικνωμένη ρευστότητα και διογκωμένες βραχυπρόθεσμες οφειλές, που την καθιστούν ακόμη πιο ευάλωτη το τρέχον έτος, κατέγραψε το 2010 η ελληνική βιομηχανία ως σύνολο, με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα. Ζημιογόνος παραμένει, επίσης, σύμφωνα και με τα ενοποιημένα αποτελέσματα των επιχειρήσεων από κοινού με τις διάφορες, βιομηχανικές και εμπορικές θυγατρικές τους. Για πρώτη φορά μετά το 1991 οι ζημιές των εταιρειών που έκλεισαν τη χρήση με αρνητικά καθαρά οικονομικά αποτελέσματα υπερίσχυσαν των καθαρών κερδών των κερδοφόρων επιχειρήσεων.


Επενδυτές είμαστε ρε παιδιά, απλά δεν έχουμε ερθεί καν για παραγωγικές επενδύσεις. Προς το παρόν, και μέχρι να ρημαχθούν οι εργάτες όπως λέγαμε και πιο πριν, εμείς απλά ερχόμαστε για να αρπάξουμε φτηνά ότι "ασημικά του κράτους" έχουν απομείνει και τίποτα άλλο...

«Πέρασε» το 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς
Στο 40% η συμμετοχή της Deutsche Telekom

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στην Deutsche Telekom, με τους Γερμανούς να καταβάλουν 392 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική πλευρά αναμένεται να εντείνει πια τις πιέσεις της για τη μείωση του κόστους λειτουργίας στον οργανισμό, και διεκδικεί περικοπές σε παροχές προς το προσωπικό, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και μείωση των θέσεων εργασίας.
Οι Κινέζοι "φλερτάρουν" το Ελ. Βενιζέλος
Δύο κινέζικες εταιρείες "ξεδιπλώνουν" το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος».


"Κοιμήσου εσύ και η τυχή σου δουλεύει". Ένα χαρακτηριστικό εξώφυλλο από την εποχή της αποκορύφωσης του [πολιτικού] ύπνου του λαού στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσίως βέβαια: |Τριαντάφυλλος - Βλέπω κάτι όνειρα"

Ονειρο οι διακοπές για το 62% των Ελλήνων
Το 62% των Ελλήνων σε σχέση με το 59% πέρυσι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, όπως προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2011, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 530 άτομα.


Ποιος είπε ότι "δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας"; Για παράδειγμα, αυτοί που κατασκευάζουν φυλακές θα κάνουν "χρυσές δουλειές" από εδώ και πέρα:

Με ποινές φυλάκισης κινδυνεύουν οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ στο Δημόσιο
Αυστηρότερες καθίστανται από την 1η Αυγούστου 2011 οι ποινικές διατάξεις για όσους δεν καταβάλλουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

-Μειώνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων και των προσαυξήσεων προς του οφειλέτες, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπεύθυνων από 10.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα στα 5.000 ευρώ, καθίσταται δηλαδή αξιόποινη και η μη καταβολή χρεών άνω των 5.000 ευρώ.

-Αυξάνονται οι πλημμεληματικές ποινές και το αδίκημα θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο με χρόνο τέλεσης το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των 4 μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής (πενταετία) του αδικήματος, ήτοι για 20 μήνες...

Εμείς πάντως καλά τα καταφέρνουμε



Πλήττονται τα νοσοκομεία της περιφέρειας από τις συγχωνεύσεις του Υπ. Υγείας (και γιατί να έχουν νοσοκομεία οι εργάτες; Αφού είναι μια "χαμένη γενιά", δεν τους χρειαζόμαστε όλους, οπότε ας ψοφήσουν. Άλλωστε, το να δαπανούμε πόρους για νοσοκομεία, αντί να τα δίνουμε πχ στις τράπεζες δεν είναι "ανταγωνιστικό", και άρα δε θα αρέσει στον κεφαλαιοκράτη, που θα σηκωθεί και θα φύγει για αλλού, που δεν υπάρχουν τέτοιες "περιττές πολυτέλειες" όπως πχ τα νοσοκομεία)
Χωρίς μονάδα μεταγγίσεων μένει το νοσοκομείο του Πύργου, σύμφωνα με το σχέδιο των συγχωνεύσεων του υπουργείου Υγείας. Απογοήτευση και ανησυχία εκφράζουν οι γιατροί σε πολλά ιδρύματα της χώρας: Ιόνιο, Θράκη, Β. Αιγαίο, Μαγνησία, Ηλεία. Στη Θράκη, μάλιστα, οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αποφασισμένοι να μη συναινέσουν στις συγχωνεύσεις.


Τα κυρίαρχα media έχουν πρόβλημα, διότι (α) ο κόσμος δεν τα πολυεμπιστεύεται και (β) έχουν να ανταγωνιστούν και τα νέα media (ίντερνετ). Συνυπολογίστε και το ότι ο κόσμος φτωχαίνει και δεν έχει να δίνει πολλά λεφτά, οπότε...

Μείον 18% η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ στο α' 6μηνο
Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η διαφημιστική δαπάνη στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά, βαίνει μειούμενη, με εντονότερο ρυθμό μάλιστα τον Ιούνιο, όπου συνολικά η πτώση των διαφημιστικών επενδύσεων πλησιάζει το 20%.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger