Home » , » Το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ Πανηγυρίζει και το Λιμενικό Σώμα Απολογείται….

Το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ Πανηγυρίζει και το Λιμενικό Σώμα Απολογείται….

Από giorgis , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 | 8:15 μ.μ.

 Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον Χρ. Παπουτσή, αρχηγό των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ της κανιβαλικής βίας και των ΟΥΚάδων του Λιμενικού της κρατικής πειρατείας που στοχεύουν με αυτόματα όπλα φιλειρηνικούς αγωνιστές μπλοκάροντας τον Στόλο της Ελευθερίας, εναρμονισμένα με τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα επιχειρούν να υποβαθμίσουν την απαίσια κίνηση διαφύλαξης των Ισραηλινών συμφερόντων, τα ΜΜΕ στο Ισραήλ πανηγυρίζουν.

Πώς να μην χαίρονται τα γεράκια του Ισραήλ, αφού τη βρώμικη δουλειά την ανέλαβαν φέτος όχι οι Ισραηλινοί δολοφόνοι κομάντος, αλλά οι δυνάμεις καταστολής μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης, της ελληνικής, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί βεβαίως η ασύλληπτης σημασίας αυταρχική κίνηση της Τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν να απαγορεύσει την συμμετοχή στον Στόλο της Ελευθερίας του πλοίου συμβόλου, του μαρτυρικού  MAVI MARMARA!

Επιτέλους, οι κατακτητές και βασανιστές της Μέσης Ανατολής βρήκαν στο πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έναν αντάξιο σύμμαχο που μετατρέπει την Αθήνα σε θάλαμο καρκινογόνων αερίων και με τη δύναμη των όπλων παρεμποδίζει μια τεράστια διεθνιστική κίνηση αλληλεγγύης που αμφισβητεί την ισραηλινή Κατοχή  της Παλαιστίνης και τον Αποκλεισμό ενός ολόκληρου λαού στην Περιφραγμένη Φυλακή της Λωρίδας της Γάζας.

Η αρθρογραφία του ισραηλινού τύπου είναι αποκαλυπτική.                                                                  

Με τίτλο «Ο γάμος αλά ελληνικά του Νετανιάχου» και υπότιτλο «Ο Νετανιάχου επενδύει στις σχέσεις του με την Ελλάδα εδώ και ενάμισι χρόνο και το ρίσκο του (gamble) απεδείχθη επικερδές,καθώς η Ελλάδα εμπόδισε την αναχώρηση των πλοίων του στολίσκου από τα λιμάνια της προς τη Γάζα», η Haaretz δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Barak Ravid, το οποίο χαρακτηρίζει ως άκρως επιτυχή την προσέγγιση Ισραήλ-Ελλάδας, σε επίπεδο Πρωθυπουργών, με αφορμή την ελληνική στάση έναντι του στολίσκου για τη Γάζα.

Το δημοσίευμα αναφέρει αρχικά ότι η προσωπική επένδυση του Νετανιάχου στις σχέσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, κατά τον οποίο ενδυναμώθηκαν οι διπλωματικοί δεσμοί με την ταλαιπωρημένη (floundering) ευρωπαϊκή χώρα φαίνεται ότι έδωσε τη χαριστική βολή στο στολίσκο για τη Γάζα.

Σε ομιλία του (30/6), ο Νετανιάχου υπενθύμισε τις διπλωματικές προσπάθειες που κατεβλήθησαν από τη διεθνή κοινότητα για την παρεμπόδιση του απόπλου του στολίσκου. Ο μόνος ηγέτης στον οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου. Στις (29/6) ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του και τον εκλιπαρούσε να εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές απόφαση απαγόρευσης του απόπλου πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα. Σε αντίθεση με παλαιότερα,ο κ. Παπανδρέου απάντησε θετικά, και σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που ενεπλάκη στις συνομιλίες μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών, το Ισραήλ γνώριζε από το απόγευμα της Πέμπτης (30/6) ότι η Ελλάδα σχεδίαζε να εκδώσει την επιθυμητή απόφαση.

Το «ειδύλλιο» Παπανδρέου – Νετανιάχου, συνεχίζει το δημοσίευμα, ξεκίνησετο Φεβρουάριο του 2010, όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τυχαία στο εστιατόριο«Πούσκιν» στη Μόσχα. Ο Νετανιάχου, αξιοποιώντας την ευκαιρία άρχισε να μιλά μετον Έλληνα Πρωθυπουργό για τον εξτρεμισμό της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ καιπολύ γρήγορα έγιναν φίλοι. Έκτοτε οι δύο Πρωθυπουργοί συνομιλούν τηλεφωνικάτουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Εντωμεταξύ, ο τουρκικός στολίσκος για τηΓάζα το Μάιο του 2010 προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στις τάξεις των υπηρεσιώνπληροφοριών της Ελλάδας, οι οποίες άρχισαν να πιέζουν την κυβέρνηση ναενισχύσει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ισραήλ και δεν κατέβαλαν μεγάληπροσπάθεια για να πείσουν τον κ. Παπανδρέου.
Τον Ιούλιο του 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη επίσκεψη ΈλληναΠρωθυπουργού στο Ισραήλ, μετά από 30 χρόνια. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οΝετανιάχου επισκέφθηκε την Αθήνα, περνώντας μια ολόκληρη μέρα με τον Παπανδρέουκαι άλλους αξιωματούχους σε ένα κοντινό νησί.

Ισραηλινοί διπλωμάτες μπορούν ναδιαβεβαιώσουν ότι η εκκολαπτόμενη φιλία μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκειατου περασμένου ενάμισι έτους ενδυναμώθηκε θεαματικά: Η επικοινωνία τωνυπηρεσιών πληροφοριών έχει αυξηθεί, η IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) έχειπραγματοποιήσει σειρά κοινών ασκήσεων με την Ελληνική αεροπορία, ενώ οΝετανιάχου ζήτησε επανειλημμένα τη βοήθεια του Παπανδρέου ως κομιστή μηνυμάτωνστον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) Μαχμούντ Αμπάς.

Πολλές από τις συνομιλίεςΝετανιάχου - Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες εστιάζονταν στη σοβαρήοικονομική κρίση της Ελλάδας. Πρόσφατα, ο Νετανιάχου αποφάσισε να ενισχύσει τοννέο φίλο του, καθώς, σε μια συνάντηση Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών και ηγετών,απηύθυνε παράκληση παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε δεΙσραηλινός διπλωμάτης, «Ο Νετανιάχου έχει γίνει ο λομπίστας της Ελλάδας στηνΕΕ».

Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώςκορυφώνονταν οι προσπάθειες για να εμποδιστεί ο απόπλους τουφιλο-παλαιστινιακού στολίσκου προς τη Γάζα, ο Νετανιάχου αποκόμισε τα οφέλη τηςεπένδυσής του στη σύσφιξη των δεσμών Ελλάδας – Ισραήλ. Το στοίχημα γιατην ευρωπαϊκή αυτή χώρα απέφερε κέρδη. Ο Νετανιάχου κατόρθωσε να δημιουργήσειμια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις τουρκο – ισραηλινές σχέσεις, δείχνονταςστον Ερντογάν ότι το Ισραήλ δεν διστάζει να προσεγγίσει το μεγαλύτερο εχθρό τηςΤουρκίας στη Δύση.

Και όταν ήρθε η στιγμή τηςαλήθειας, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε, εκδίδοντας απόφαση απαγόρευσης του απόπλουόλων των πλοίων της με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Η απόφαση τηςΕλλάδας, σε συνδυασμό με την ακύρωση της συμμετοχής του Mavi Marmara από τηνΙΗΗ αλλά και την απόφαση του Κύπριου Προέδρου να απαγορεύσει τον απόπλου πλοίωναπό την Κύπρο προς τη Γάζα, καθόρισαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την τύχη τουστολίσκου.

Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με δηλώσεις υψηλόβαθμου Ισραηλινού αξιωματούχου, που εργάστηκε εντατικά τους τελευταίους μήνες για την αποτροπή του στολίσκου, βάσει των οποίων: «Οι διοργανωτές του στολίσκου δεν έλαβαν υπόψη τους ότι η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011, δεν είναι η Ελλάδα του Μαΐου 2010. Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα έναντι του Ισραήλ. Οι διοργανωτές του στολίσκου δεν το κατάλαβαν και τώρα πληρώνουν το τίμημα».

Τι Προφασίζεται το Λιμενικό

Το Λιμενικό, επιχειρώντας να συγκαλύψει την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης και του πολιτικού του προϊσταμένου επικαλείται πλήθος διαδικαστικών λεπτομερειών και γίνεται καταγέλαστο τόσο το ίδιο, όσο και ο ιθύνων νους της ωμής καταστολής. Η τήρηση των νόμων πλέον εξαρτάται από το πόσο βολεύει την κυβέρνηση και την στρατηγική της συμμαχία με το Ισραήλ. Τα περί αξιοπλοΐας των πλοίων είναι κουραφέξαλα.

Τι υποστηρίζει το Λιμενικό Σώμα:

«Το σκάφος "Audacity ofHope" σημαίας Η.Π.Α. απέπλευσε απογευματινές ώρες της Παρασκευής (01/07/2011) χωρίς άδεια απόπλου της οικείας Λιμενικής Αρχής, και ενώ ήταν σε γνώση των υπευθύνων του πλοίου και βεβαίως του πλοιάρχου ότι εκκρεμούσαν ουσιώδεις ελλείψεις που αφορούσαν στην αξιοπλοΐα του πλοίου.

  
Είναι γνωστό ότι το πλοίο στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε, απετράπη ο απόπλους του και οδηγήθηκε στο Λιμένα Κερατσινίου, όπου και παραμένει", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχετικά με το υπό αμερικανική σημαία σκάφος «Audacity of Hope» και τις συνθήκες κράτησης του πλοιάρχου του.



"Ο κατηγορούμενος 60χρονος πλοίαρχος του σκάφους, κατ΄ εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πειραιά, στον οποίο προσήχθη στις 02/07/2011, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, για παράβαση των άρθρων 234 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα, παραμένει κρατούμενος στο Α.Τ. Κερατσινίου, προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη 05/07/2011.

 

Οι συνθήκες κράτησής του είναι αυτές που απορρέουν από την υφιστάμενη νομοθεσία ( Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, Χάρτης Ην. Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα)" αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και προσθέτει: 

  

"Οφείλω να επισημάνω ότι η χώρα μας ως κατεξοχήν ναυτικό έθνος και παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των κανόνων και του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας της παγκόσμιας ναυτιλίας, υποχρεούται να τηρεί και τηρεί απαρέγκλιτα την εφαρμοστέα εθνική και διεθνή νομοθεσία πού αφορά σε ελέγχους και επιθεωρήσεις πλοίων που καταπλέουν και παραμένουν σε ελληνικά λιμάνια και αγκυροβόλια.

   Ειδικότερα, καθόσον οι έλεγχοι αυτοί και επιθεωρήσεις συνδέονται αιτιωδώς μετην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την ναυτική ασφάλεια και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

 

Η Ελλάδα ως παράκτιο Κράτος ασκεί πλήρη δικαιοδοσία επί των πλοίων ανεξαρτήτου σημαίας που βρίσκονται στα λιμάνια της.
Γνωρίζετε ότι με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή από 01/07/2011 απαγορεύεται ο απόπλους πλοίων υπό ελληνική και ξένη σημαία από ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη ζώνη ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας.

 

Ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες εδράζονται πρωτίστως στην έκκληση του Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προτροπή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011, αλλά και στη νεωτέρα, σημερινή ανακοίνωση, το άρθρο 128 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου για τη χώρα μας και βεβαίως στην ανάγκη προστασίας των εθνικών συμφερόντων, έχουν λάβει και είναι σε ισχύ, και άλλα Κράτη, όπως η Κύπρος και η Γαλλία», καταλήγει η δήλωση.



Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία της διεθνιστικής κίνησης που επεδίωκε να σπάσει τον παράνομο Αποκλεισμό της Γάζας, εκφράζει τη   βούληση της για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα , μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και προτείνει να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν άμεσα επαφές από ελληνικής πλευράς με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από τη χώρα μας.

Με τεράστια υποκρισία τοΥπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές και σταθερές», αδιαφορώντας για το να οι πολιτικές της επιλογές ουσιαστικά ενισχύουν τον κατακτητή Ισραήλ και συμβάλλουνστην καταπίεση του λαού της Παλαιστίνης.

Μάλιστα, οι νεοφιλελεύθεροιΤαλιμπάν κάνουν και μαθήματα:

"Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας».

 Δηλαδή, ο Χρ. Παπουτσής διέταξε το μπλοκάρισμα του Στόλου της Ελευθερίας στα ελληνικά λιμάνια, για να μην χρειαστεί το Ισραήλ να προχωρήσει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου με τις γνωστές πειρατικές του ενέργειες και για την αποφυγή χρήσης βίας από το κράτος Τρομοκράτη;

Από τους Προληπτικούς Πολέμους περάσαμε στη Προληπτική Άσκηση Κρατικής Τρομοκρατίας, είτε με λεκτικές απειλές κατά της ζωής αγωνιστών,  είτε με τα αυτόματα των ΟΥΚάδων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 12:14 π.μ.

http://intifadagr.wordpress.com/2011/07/04/%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B1/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger