Home » , , » Συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στο Αλτερ

Συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στο Αλτερ

Από giorgis , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 | 9:42 μ.μ.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τις τέθηκαν, για το πώς αντιμετωπίζει το κόμμα της το λεγόμενο κίνημα των πλατειών, τις προτάσεις που δέχεται από άλλες δυνάμεις τις αριστεράς για συνεργασία , και έκανε προβλέψεις πώς θα διαμορφωθεί αργότερα το πολιτικό σκηνικό.




Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 10:02 μ.μ.

Καλά τα είπε!!!!!!

(Αν και είμαι ψηφοφόρος ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

4 Ιουλίου 2011 στις 10:55 μ.μ.

...Ας αναμένουμε λοιπόν την ολοκληρωτική συντριβή του Ελληνικού Λαού, αφού η κ. Παπαρήγα, κατά άκρως δογματικό τρόπο, ούτε κατά διάνοια δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της συνεργασίας όλων των αριστερών δυνάμεων σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο που υπάρχει και που καθημερινά δυναμώνει μαζύ με την απαίτηση του από όλο το δοκιμαζόμενο λαό, όσο μάλιστα συνθλίβεται από τα τρομερά χτυπήματα των μνημονίων 1,2,3,4 κ.ο.κ.
Είναι απίστευτη τέτοια τύφλωση!
Και νομίζω πως δεν θα έχει απολύτως καμμιά σημασία αν σε μερικά χρόνια οι "σκελετοί" των σημερινών θυμάτων θα ακούνε τα γνωστά περί "λάθους" και "αυτοκριτικής"..

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 11:30 μ.μ.

γιατι μινιμουμ πλαισιο?? η ενοτητα πρεπει να βασιζεται σε αιτηματα που απαντανε αμεσα στις αναγκες του λαου..δεν ειμαστε γενικα εναντιων του μνημονιου..αλλα συγκεκριμενα εναντιων των πολιτικων που το εχουν φερει και το εχουν επιβαλει.οπως ειναι η ΕΕ και για αυτο πρεπει να φυγουμε αμεσα απο εκει..η ενοτητα ομως γινετε και κερδιζετε στον δρομο.και εν τελει ο κοσμος ο ιδιος θα κρινει αυτο που προτιμα.

4 Ιουλίου 2011 στις 11:56 μ.μ.

και το 40 ζήτησαν οι κατάστασης από το ΚΚΕ να "στισι" μια συμμαχία ως προς το ξεπέρασμα τις πεινας και την "απελεφτεροσι" του τόπου.. Τότε,"μασισαμε" και έχοντας μονο μια χούφτα στελέχη εκτος τον φυλακων και 6% από τους ψηφοφόρους,βγήκαμε στο κλαρί... Σώσαμε πόλους και πέθαναν πολλοί από εμάς(ο "παπουσμου")...Και πιο το αποτέλεσμα? Χορτάτοι και ξεκούραστοι,για μια χούφτα λίρες πήγαν οι "δικοισας" με τους Αγγλοσάξονες και μας καταδίκασαν σε εξορίες και δυστυχία όσους φυσικά δεν σκότωσαν...,επί γενεές τρεις... Οποτε "αδέλφια" για να μην χάνεται και τον "xρονοσας"... Μπείτε μπρός τώρα εσείς και εμείς θα σας ακολουθήσουμε, όταν omos δούμε πως πράγματι ζητάτε την "αξιοπρεπιασας" και δεν πάτε όπως οι "προγονοισας" να μας κινήσετε ώστε να μπορείτε να ρουφιανεύετε ακόμη και εσείς εις "βαροσ μας".. Και εάν για κάποιους λόγους δεν έρθουμε,ξέρω πως είστε σίγουροι πως δεν θα σας ρουφιανέψουμε...

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 12:37 π.μ.

Απλά τραγική. Και άδικη απέναντι στον Σύριζα, και αποκαρδιωτική στον κόσμος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που περίμενε κάτι. Επίσης λέει ούτε καν κυβέρνηση μονοκομματική του ΚΚΕ δεν θα άλλαζε κάτι. Ε τι στο διάολο;;;; Στον δρόμο δεν είμαστε εκεί που πρέπει, οι κάλπες δε μας νοιάζουν...μάλλον όλη μας η ύπαρξη έγκειται στο να πηγαίνουμε στην περιφρούρηση των απεργιών (που είναι για τα μάτια συνήθως, μιας και αφήνουμε κόσμο να μπει μέσα και ας τολμήσει κανέις να με διαψέυσει, τουλάχιστον για ξενοδοχεία-εργοστάσια). Κρίμα...

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 8:42 π.μ.

ουτε και στο θανατο μαζι κολοπαιδα του συριζα ανταρσια και αλλα τροσκιστικα φαντασματα. ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΗΝ ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 8:45 π.μ.

εκεινος ο συριζαιος ηταν μαζι μου στην περιφρουρηση που τα ειδε αυτα οτι θελουν γραφουν μερικοι στο βαθυ μαυρο.ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΗΝ ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 8:50 π.μ.

οταν θ ρθουν οι οχθροι εμεις θα ειμαστε στην πρωτη την γραμη .εσεις στην πλατεια αγανακτισμενοι να κρυβεται της φατσες σας και τα λαβαρα σας . δες κατι κομμουνιστες που ουτε τα λαβαρα τους δεν μπορουν να σηκωσουν αυτη ειναι η καταντια του συριζα ανταρσια και τροσκιστικων φαντασματων.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΖΙ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΗΝ ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 11:39 π.μ.

δεν ξερεις τι θα πει περιφρουρω την απεργια στα εργοστασια, στα σουπερ-μαρκετ,τραπεζες, στις μεγαλες εταιρειες τηλεπικοινωνιων, που καθε βαρδια ειχε 250 εργαζομενους.
να πατανε οι προισταμενοι τα σιραματοπλεγματα με τα τζιπ τους, για να περασουν οι εργατες πηδώντας τους μισοτσακισμενους φράχτες. να κρατανε παρανομα τους εργατες περαν τις βαρδιας 8ωρης για να μην σταματισει η παραγωγή.

αφηστε τις περιφρουρισεις για αυτους που ξερουν, εσεις μπορειτε να μας πειτε πως μουτζωνουν βουλευτες, πως γιαουρτωνουν, κτλ.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 12:02 μ.μ.

filosof
Τι είν όλα αυτά που λες;
Τα ξανάπες και σ άλλη ανάρτηση.
Ποιοί είμαστε εμείς και ποιοί εσείς;
Ποιός είναι ο ρουφιάνος και για ποιόν;
Διαβάζεις για προτάσεις συνεργασίας και κατηγορείς συλλήβδην ρουφιάνους, ποιούς; Όσους δεν είναι μέλη του ΚΚΕ;
Δεν σου περνάει απ το μυαλό πως υπάρχουν και κομμουνιστές (πολύ τιμητικός τίτλος για να τον απονέιμω σε κάποιον, μα για να τελειώνω το λέω), που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ;
Πολύ μιλάς για ρουφιανιά, κατηγορείς ασύστολα και δεν σου πρέπει, γιατί αν ανοίξει κουβέντα επ αυτού, θα πρέπει νάχεις και κουράγιο και γνώσεις και μόρφωση και άντερα για να τ αντέξεις.
Άρης, Πλουμπίδης, σου λένε τίποτα;
Συγκυβέρνηση μήπως;
Τότε δεν τόχαμε τίποτα να συμμετέχουμε στο σύστημα, τώρα είναι αβάσταχτο να ενωθεί η αριστερά.
Τα στελέχη του ΝΑΡ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από το ΚΚΕ προέρχονται. Την έκαναν όπως κι ο Κάππος, αν γνωρίζεις, διαφωνώντας τότε.
Τι συμβαίνει πια με τα μέλλη του ΚΚΕ; Δεν έχουμε αρκετούς εχθρούς έτσι κι αλλοιώς; Σ όσους προσπαθούν να σας πλησιάσουν, έστω και κάνοντας κριτική (και καλά κάνουν) ορμάτε;
Μου θυμίζετε τον οποιονδήποτε, που μην μπορώντας να τα βάλει με το αφεντικό του που τον καταπιέζει, ξεσπάει στη γυναίκα του σαν γυρίσει στο σπίτι.
Ρε, μπας κι αναγνωρίζετε το κάτι τις σ αυτές τις κριτικές και κάνετε επίθεση για αποπροσανατολισμό;
Σαν την σύζυγο που πιάνοντας την ο καημένος στο κρεββάτι με τον γκόμενο, αγριεύτει κι αντί να λουφάξει αντεπιτίθεται, λέγοντας, "με παρακολουθείς; Δεν πρόκειται να σου ξαναμιλήσω ποτέ πια..."

Ε, μα...

mbiker

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 12:32 μ.μ.

katse na peleveis stis plateies kai sthn douleia mouga kai me thn paske-dake-ap.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 2:24 μ.μ.

Τα οργανωτικά προβλήματα και λάθη του ΚΚΕ την περίοδο μεταξύ το 1950 και 1967, τα οποία οδήγησαν στην δημιουργία της ρεφορμιστικής ΕΔΑ, την διάλυση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και στην ισχυροποίηση του αναθεωρητικού και σοσιαλδημοκρατικού ρεύματος της Αριστεράς,ανήκουν στην ιστορία του ΚΚΕ και εκεί θα παραμείνουν. Αυτές οι συνεργασίες προέκυψαν για λόγους που εντοπίζονται στις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής, στην ήττα του Δημοκρατικού Στρατού, στο σκόρπισμα των κομμουνιστών και την παρανομία των οργανώσεων του ΚΚΕ, στο κράτος του μοναρχοφασισμού, των χωροφυλάκων και των εξοριών.

Όποιος προσπαθεί να γυρίσει το ρολόι 60 χρόνια πίσω, και να ζητήσει σήμερα από το ΚΚΕ να επαναλάβει πρακτικές του τότε, και συνεργασίες οι οποίες οδήγησαν στις διασπάσεις του ΚΚΕ το 1956, το 1964, το 1968, είτε είναι αδιάβαστος, είτε είναι πονηρός ...

Και για τους παραπάνω ζαχαροπλάστες της Αριστεράς, σίγουρα ισχύει το δεύτερο ...

5 Ιουλίου 2011 στις 10:46 μ.μ.

Απάντηση στον ,μπίκερ.. Έχετε το κουράγιο να μπουκάρετε σε κάνα στρατόπεδο η σε κάνα υπουργείο ακόμη και στην βουλή,"καντετο" όταν δεν είναι περιφρουρημένη,και όταν θα μαζευτεί ο λαός να σας στήριξη θα αποδείξετε μια για πάντα πως το ΚΚΕ είναι εκτος εποχών... Το να δρομολογείται δείχνει κουτοπονηριά... Το ΚΚΕ δεν είναι έτοιμο,διότι η εργατική ταξί δεν είναι ώριμη... Ποιος σας είπε οροι μια ρίξει με το "κεταστιμενο" θα γίνει μια συγκεκριμένη στιγμή αλλιώς θα χαθεί η ευκαιρία Δίχως τα συνδικάτα δεν μπορεί να γίνει σοσιαλιστική επανάσταση,και όπως ξέρεις τι ΚΚΕ επιδιώκει μονο μια σοσιαλιστική επανάσταση,το εάν οι αστοί/μεσαία ταξί προδίδεται σήμερα από τους ξένους δεν είναι θέμα του ΚΚΕ,ο Marx μας το είχε προνοήσει και το περιμέναμε... Λοιπόν,θέλουν οι μέσαίί μια εργατοκρατία Εάν θέλουν ας έρθουν..,εκεί που είχαν πάει πριν "τοξεραν" και έφτει ότι δεν ήταν ορθό,αλλα πήγαν για να "οφελιτουν" "τομαριστικα".. Εμείς τους προτείνουμε να συμβάλουν με εμάς για μια ηθική και "πολιτισμενι κινονια",περιβάλλον,παιδιά,αθλητισμό,κατοικία,περίθλαψη γερόντων,ανθρώπινες πόλις,πολιτισμό.... Εάν δίχως την πλειοψηφία στην βουλή , μονο όμως με την πλειοψηφία στα συνδικάτα,συνεταιρισμούς..

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2011 στις 4:48 π.μ.

Η κουβεντα μεταξυ ανθρωπων που αυτοπροσδιοριζονται σαν Αριστεροι η Κομμουνιστες επιβαλλεται να εχει ΗΘΟΣ κατι που λειπει απο τους υπολοιπους -κατα κανονα.
Ο αγωνας δεν ειναι για να νικησει η ομαδα μας....ο αγωνας γινεται για τον Ανθρωπο,για την απελευθερωση του Ανθρωπου!!!!!!! σαυτον τον αγωνα χωρανε ολοι οσοι πιστευουν στην απελευθερωση του ανθρωπου ..και αν δεν τοχετε καταλαβει δεν θα πετυχει χωρις την στρατευση με τον ενα η αλλο τροπο της συντριπτικης πλειοψηφειας του λαου!!!!
Με αφορισμους ,βρισιδια...και θεωρωντας οι μεν τους δε σαν ταξικους αντιπαλους ..δεν χανουμε απλα τη μπαλα αλλα σκαβουμε το λακκο και του κομμουνιστικου κινηματος
και στο μελλον των παιδιων μας.Αυτα προς το παρον!!

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 2:55 μ.μ.

"Η κουβεντα μεταξυ ανθρωπων που αυτοπροσδιοριζονται σαν Αριστεροι η Κομμουνιστες επιβαλλεται να εχει ΗΘΟΣ κατι που λειπει απο τους υπολοιπους -κατα κανονα."
6 Ιουλίου 2011 4:48 π.μ.

Kαλά τα είπε ο παραπάνω ανώνυμος...η ηθική και η ευγένεια είναι πρωταρχικές αξίες για την απελευθέρωση του ανθρώπου! Ο ένας στοχοποιεί τον άλλο στην Αριστερά και βιάζεται να τον χαρακτηρίσει. Σιχαίνεσαι τον εαυτό σου όταν ασχολείσαι με αυτά...Σε τελική ανάλυση ο λαός θα αποφασίσει αν θέλει Αριστερά ή όχι!

Πρώτα άνθρωπος και μετά αριστερός/κομμουνιστής/ελευθεριακός/σοσιαλδημοκράτης κλπ

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2011 στις 10:19 π.μ.

αφου θελετε συνεργασεια σε μινιμουν πλαισειο παρακαλω πολυ να θεσετε αυτο το πλαισειο για να δουμε αν υπαρχει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger