Home » , , » Στα Νατοϊκά μνημόνια η κυβέρνηση λέει: Yes Men!

Στα Νατοϊκά μνημόνια η κυβέρνηση λέει: Yes Men!

Από giorgis , Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 | 6:34 μ.μ.

Με την ανοιχτή στήριξη του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ και τη σιωπηρή αποδοχή του ΛΑ.Ο.Σ., «πέρασαν» πρόσφατα από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής οι 4 συμφωνίες που θεωρούνται «εφαρμοστικοί νόμοι» του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ. Οι συμφωνίες αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της πολυεθνικής δύναμης στη Ν/Α Ευρώπη, στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και την πλατφόρμα συνεργασίας Ελλάδας - Ρουμανίας για τους ίδιους στόχους.

Ειδικά για τη βάση της Σούδας, το μνημόνιο αφορά στην εγκαθίδρυση προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας, με στόχο την καλύτερη υποστήριξη της επιχείρησης ελέγχου της Μεσογείου, στο πλαίσιο του «αντιτρομοκρατικού πολέμου» που κήρυξαν οι ΗΠΑ, μετά την 11 Σεπτέμβρη 2001.Το μνημόνιο που αναφέρεται στην πολυεθνική δύναμη στη Ν/Α Ευρώπη, αφορά στο στρατιωτικό επιτελείο με την επωνυμία «MPFSEE», το οποίο άμεσα προβλέπεται να αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα ως κομβικό κέντρο εφόρμησης του ΝΑΤΟ

Σταδιακά η χώρα μας μετατρέπεται σε κομβικό κέντρο εφόρμησης του ΝΑΤΟ. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς, η Βαλκανική Ταξιαρχία, η συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε 15 αποστολές εκτός συνόρων, ο ωκεάνιος ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού, το Νατοϊκό Στρατηγείο του Γ’ΣΣ/NDC-GR στη Θεσσαλονίκη, οι ασκήσεις ισραηλινών δυνάμεων για επίθεση στο Ιράν, το ΚΕΝΑΠ, ο κεντρικός ρόλος των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, αποτελούν σημαντικές συνιστώσες της νέας, αναβαθμισμένης ελληνικής πολεμικής εμπλοκής.   

Παρά την τεράστια καπιταλιστικήκρίση που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αστικός κόσμος και τα παραδείγματα ιμπεριαλιστικής αναδίπλωσης σε σειρά κατεχόμενων χωρών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει ακάθεκτη, δικαιολογώντας την εμπλοκή της με τα ίδια χιλιοδιατυπωμένα επιχειρήματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Μπεγλίτης, υποστήριξε ότι «η χώρα θα είχε πολλά να χάσει, ιδιαίτερα σε αυτήν την οικονομική κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά της συμφέροντα, αν δεν συμμετείχε σε διεθνείς περιφερειακούς οργανισμούς αν δεν συμμετείχε ενεργά σε διεθνείς,πολυεθνικές επιχειρήσεις και αποστολές», αφού θα είναι «απομονωμένη από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων». Μάλιστα, επισήμανε ότι «για εμάς δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των σχεδιασμών μας για την συμμετοχή μας και στην "active endeavor" και στην συμμετοχή μας στην πολυεθνική δύναμη IFOR στο Αφγανιστάν».

Υπέρ των Νατοϊκών μνημονίων τάχθηκε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Πλακιωτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αναβαθμίζουν και το γεωπολιτικό και τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας, εμβαθύνοντας και τις διεθνείς συνεργασίες αλλά κυρίως, το αίσθημα ασφάλειας», ενώ αποτελούν «προϋπόθεση εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων», αποκαλύπτοντας την ομοιότητα της πολιτικής των δύο κομμάτων εξουσίας.

Στο αρραγές εθνικό μέτωπο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κόσμου του πλούτου προστίθεται το ΛΑΟΣ που ζήτησε δυναμικότερη στάση στη  διαπραγμάτευση για την εξασφάλιση καλύτερων ανταλλαγμάτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger