Home » , » Σαν σήμερα 1η Αυγούστου του 1973, αυτοκτονεί ο πρώην γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης

Σαν σήμερα 1η Αυγούστου του 1973, αυτοκτονεί ο πρώην γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης

Από giorgis , Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 | 10:35 μ.μ.

Σαν σήμερα 1η Αυγούστου του 1973 ο πρώην γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης υλοποίησε αυτό που είχε προαναγγείλει σε μια προσπάθεια του να πιέσει τις Σοβιετικές αρχές. 

Ο Ν.  Ζαχαριάδης βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου διέμενε εξόριστος με την ασφυκτική παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως από τις σοβιετικές αρχές, οι οποίες, μάλιστα τον είχαν υποχρεώσει  να φέρει ταυτότητα με διαφορετικό όνομα: Νικολάι Νικολάγιεβιτς Νικολάγιεφ.

36 μέρες πριν από την αυτοκτονία του ο Νίκος Ζαχαριάδης είχε στείλει επιστολή σε όλους τους ηγέτες των κομμουνιστικών κομμάτων –ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Χαρίλαος Φλωράκης- στην οποία τόνιζε:

 "Γράφω για τελευταία φορά. Έχω απόλυτα ήσυχη συνείδηση ότι σ' όλη μου τη ζωή δεν έκανα τίποτε ενάντια στο λαό μου και το κόμμα μου [...] Όσο κι αν προσπάθησαν δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια τα όργανα της ασφάλειας της Σοβ. Ένωσης [...] αναγκάστηκαν να γλύψουν αφτού όπου έφτυναν. [...] Σήμερα, ύστερα απόλα αφτά, δηλώνω ότι αν δεν αρθούν ΟΛΑ τα μέτρα περιορισμού, εξορίας, στέρησης ελευθερίας μετακίνησης κι αναχώρησης απτή Σοβ. Ένωση κτλ. κτλ. που εφαρμόζονται ενάντια μου, τότε την 1η Αυγούστου 1973, σαν έκφραση έσχατης ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, θ' αφτοκτονήσω. [...] το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, ,γιάννη, Φλωράκη και Σία. Χαλάλι τους. [...]"

Οταν θα έχουμε θέσει σε πλήρη λειτουργία την νέα μας ιστοσελίδα, όπως και την κανονική ροή προγράμματος από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό, θα ανεβάζουμε ιστορικά και θεωρητικά κείμενα, όπως θα κάνουμε και εκπομπές ιστορικού ενδιαφέροντος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

1 Αυγούστου 2011 στις 11:17 μ.μ.

Θα σε κράξουν άσχημα οι μ-λδες και οι εθνο-"κουμουνιστες"
του σκιτζή μαρξιστη Μαο για την αυτοκτονια .
Αφου αυτοι ξερουν καλύτερα απο την γυναίκα του και τον
γιο του

2 Αυγούστου 2011 στις 3:16 π.μ.

"Aftoktonhse"?
Me tosh vevaiwthta?

2 Αυγούστου 2011 στις 2:31 μ.μ.

Προς την συντακτική ομάδα του μπλοκ:
Το κείμενο δεν έχει κάποια παραπομπή, άρα μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα πως εκφράζει τις απόψεις σας.
Η δολοφονία του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ δεν έχει βέβαια αποδειχτεί, αλλά και η εκδοχή της αυτοκτονίας παραμένει τουλάχιστον μετέωρη εφόσον την έρευνα την έκαναν ακριβώς αυτοί που κατηγορούνται σαν φυσσικοί (ΚΓΒ) ή ηθικοί (τότε ηγετικά στελέχη του ΚΚ) αυτουργοί μιας ενδεχόμενης δολοφονίας του. Τα στοιχεία και προς τις δύο απόψεις είναι υσχιρά.
Η άκριτη υιοθέτηση του πορίσματος των σοβιετικών αρχών ασφαλείας, από που προκύπτει;
-Α, και καμμία σχέση δεν έχω με τους Μαοϊκούς....

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2011 στις 2:53 μ.μ.

Για να μην έχουμε αυταπάτες για το τι ήταν ο Σταλινισμός και τι ονειρεύετε το ΚΚΕ και τα στελέχη του.

2 Αυγούστου 2011 στις 5:58 μ.μ.

Στην γνησιότητα του τελευταίου γράμματος του Ν. Ζαχαριάδη (αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύουμε στην ανάρτησή μας) Μήτσο, καταλήξαμε αφού μας το διαβεβαιώνει στα γραπτά του ένας επιστήθιος φίλος του Ν.Ζ. –μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του- ο Αλέξης Πάρνης, και αφού είναι επίσης η άποψη ενός συντρόφου –γράφει στην ιστοσελίδα μας vathikokkino.com και υπογράφει τα κείμενα του kokkiniotis- ο οποίος είναι απόλυτα Ζαχαριδιακός και έχει μελετήσει όλη την πολιτική διαδρομή του πρώην γραμματέα του ΚΚΕ.

Να κάνουν λάθος εκτίμηση; Τίποτα δεν αποκλείεται …

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2011 στις 5:34 π.μ.

ΤΟ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.ΙΔΟΥ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΠΙΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.ΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑΧΑΜΟΥ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ . . .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger